מתכון לחלות 2 קילו

בישול חלות ביתיות יכול להיות חוויה מתגמלת במיוחד, כזאת שתעניק למטבח ניחוחות נפלאים ותוצאה מרשימה. המתכון הבא מיועד להכנת חלות במשקל כולל של 2 קילוגרם. המשימה עצמה פשוטה יחסית אך מחייבת הקפדה על השלבים והפרטים הקטנים, ובסופו של דבר התוצאה היא חלות מושלמות שהן גם יפות וגם טעימות. המצרכים זמינים ונגישים, וההכנה קלה ומהנה. החלות מתאימות לאירועים משפחתיים או סתם לארוחת שבת, ואין כמו רגע ההתאספות סביב שולחן עם חלה ביתית טרייה. אז קדימה, נצא לעבודה ונלמד איך להכין חלות איכותיות ומרשימות בקלות.

מצרכים להכנת חלות

1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2 ביצים
1/2 כוס שמן
2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
לציפוי: ביצה, שומשום או פרג

אופן הכנת הבצק

מערבבים בקערה גדולה את השמרים עם הסוכר והמים הפושרים, ומניחים לתסיסה למשך 10 דקות עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את הקמח, הביצים, השמן והמלח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש. אם הבצק יבש מדי מוסיפים מעט מים ואם דביק מדי מוסיפים מעט קמח. ממשיכים ללוש כ־10 דקות נוספות. לאחר מכן מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות ומכסים במגבת. מניחים לתפוח במשך שעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

עיצוב החלות

מקמחים בעדינות את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים את הבצק ל־4 חלקים שווים ולאחר מכן כל חלק מחלקים ל־3 על מנת ליצור 3 רצועות. קולעים מכל שלוש רצועות חלה אחת, ומניחים את החלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים את החלות במגבת ומניחים לתפגל פעם שנייה לעוד כ־30 דקות.

הכנת הציפוי והאפייה

לאחר שהחלות תפחו היטב, מחממים תנור ל־180 מעלות. מברישים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או פרג לפי הטעם. מכניסים את החלות לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהחלות מקבלות צבע זהוב עמוק. מוציאים ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.

ארגון נכון של הזמן והעבודה

להכנת החלות בצורה מיטבית חשוב לארגן נכון את הזמן, בעיקר בכל הנוגע לפרקי ההתפחה והאפייה. חשוב להכין את כל המצרכים מראש, ולתכנן כך שהשלבים יותאמו זה לזה בזמן- שימור של הסדר מאפשר להימנע מטעויות ולהבטיח תוצאה טובה. למשל, בזמן שהבצק תופח אפשר לטפל בהכנת הציפוי או לארגן את הכלים הדרושים להמשך האפייה.

באיזה אופן החלות ישמרו טריות

לשמירת הטריות של החלות יש לעטפן היטב בשקיות ניילון או בדים אטומים כדי למנוע כניסה של אוויר שמייבש אותן. החלות נשמרות למספר ימים בחוץ ובהמשך אפשר להקפיאן להשמירה לטווח ארוך יותר. מחממים לתחושה של חלה טרייה לפני ההגשה.

כאשר מחפשים מתכון שיענה על הציפיות למנה מרשימה וקלה להכנה, מתכון החלות ל-2 ק"ג בהחלט עומד בכך בגאווה. החלות מוכנות מחומרים פשוטים אך משאירות רושם גדול בכל אירוע בו הן מוגשות. כל שעליכם לעשות זה להתארגן ולהיערך בהתאם להוראות ולזמן המוקצב, ולקבל חלות רכות וטעימות. אם מתחשק לכם להסתייע ולקבל עוד מתכונים מומלצים, ניתן להיכנס לפוד טו יו ותוכלו לקבל טיפים ומידע מועיל לבישול ואפייה בדרך מוצלחת ומעודדת. אנו זמינים לשירותכם ונשמח לתת מענה לכל שאלה או התייעצות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!