מתכון לבשר ראש

בשר ראש הוא אחד מהמנות המסורתיות המהוות חלק בלתי נפרד מהמטבח המסורתי של הקהילות היהודיות המזרחיות והמערביות גם יחד. השימוש בעקרונות בישול מיוחדים וייחודיים הופך את המנה הזו למשהו מיוחד וטעים בצורה ייחודית. השימוש בתבלינים ובטכניקות הבישול המסורתיות נותן לה טעם עמוק ועשיר שלא משאיר אף אחד אדיש. בנוסף לטעם המיוחד, בשר הראש משלב ערכים תזונתיים גבוהים הודות לתכולת החלבונים הגבוהה שבו, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לארוחה מזינה ומאוזנת. במאמר הבא נתמקד בשלבים השונים בהכנת המנה והערכים התזונתיים של בשר הראש.

המרכיבים הנדרשים להכנת המרק

מנת בשר ראש היא מנת בשר עשירה ומלאה בטעמים שתשמח כל שולחן. לפניכם רשימת המצרכים הנדרשים:

1 ק"ג בשר ראש

2 בצלים בינוניים

3 גזרים

2 ענפי סלרי

4 שיני שום

1 כף כורכום

1 כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לפני שמתחילים בהכנה עצמה חשוב לוודא שיש לנו את כל המצרכים בבית כולל אלו שיתנו את הטעם העשיר למנה. הבחירה בבשר הראש לא פחות קריטית מהתבלינים עצמם כי זה שינה את טעם המנה מהותית. לכן בשלב הזה חשוב לבחור בבשר איכותי טרי ככל האפשר ולא להתפשר על בחירת חומרי הגלם. אחרי שהכל מוכן עוברים לשלב ההכנה שמתחיל בקילוף וקיצוץ הירקות לאחר מכן נעבור לתהליך בישול המרק.

תהליך ההכנה של בשר הראש

כשהכל מוכן מתחילים בתהליך ההכנה. ראשית קוצצים את הבצל והשום. מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שנעשה שקוף מוסיפים את השום קצוץ וממשיכים להקטין עד שהוא מתחיל לשנות צבעו. מוסיפים את הכורכום והפפריקה ומערבבים היטב. מוסיפים את בשר הראש שטוף ומייבשים אותו מעט במחבת בנוסף מחזירים אותו לסיר ומערבבים עם הירקות. תהליך זה יוצר את הבסיס למרק העשיר.

אחרי מספר דקות של טיגון והשהייה מתחילים להוסיף מים עד שהבשר מכוסה לחלוטין. לאחר מכן מוסיפים את הגזרים והסלרי חתוכים לרצועות דקות. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. כשזה מגיע לנקודת הרתיחה מורידים לאש בינונית ומבשלים במשך כשעתיים עד שהבשר רך ומתפרק בקלות.

הערכים התזונתיים של בשר הראש

בשר ראש הוא מקור עיקרי לחלבון מהחי. כל 100 גרם של מנת בשר ראש מכילים כ-20 גרם חלבון ולכן המנה עשירה כמעט בכל הוויטמינים המומלצים לגוף. שיעור השומן בו נע סביב 8 גרם, רובו שומן בלתי רווי שמומלץ לצרוך במסגרת תזונה מאוזנת.

בנוסף בשר ראש מכיל ויטמינים חשובים כמו ויטמיני B שמומלצים לחיזוק מערכת העצבים ובריאות כללית. אכילת המנה משפרת את תחושת השובע ולכן היא מתאימה כארוחה מרכזית שיכולה לספק את הצרכים התזונתיים היומיים של אדם בוגר. אין ספק שלמרק העשוי מבשר ראש יתרונות רבים מבחינת בריאות.

סגולות המרק בבריאות העיכול

בבשר הראש נעשה שימוש רב במרקים עשירים בחומרים שמועילים לעיכול. השילוב של התבלינים והירקות השונים בעת בישול המנה משפיע חיובית על תהליך העיכול בכך שהוא מזרז את פעילות המעי ותורם להטמעת החלבונים והוויטמינים בגוף.

הכורכום המצוי במנה הינו תבלין שתורם רבות לבריאות, באמצעות סגולותיו להפחתת דלקות והתמודדות עם בעיות עיכול. בנוסף השום מהווה אנטיביוטיקה טבעית שעוזרת לנקות את הגרון ומפחיתה נפיחות בבטן. ניכר שמנה זו מצטיינת בהשפעותיה הבריאותיות, והופכת אותה להרבה יותר מסתם מרק משביע.

הכנת מנה בריאה ומשביעה לכל המשפחה

בשר ראש במרק זו מנה בעלת ערכים תזונתיים גבוהים שמתאימה לכל מי שמעוניין בארוחה מזינה ועשירה. בישול המנה מתאים לא רק כי מדובר בארוחה עשירה בחלבון אלא גם תהליכי הבישול המוסיפים למנה עומק ועניין. מדובר על מנה קלילה יחסית ובזמן הבישול מתקבלים תוצרים עשירים בטעמים במרקם ובארומה.

במהלך החורף והמזג האוויר הקר העוטף אותנו, כאשר משב הרוח מתחיל להכות את החלון ואין דבר יותר מחמם מאשר צלחת חמה של מרק כזה במיוחד כשהוא מהווה חלק מהמטבח המסורתי, ונותן חיבור לשורשים המשפחתיים ומסורות מגוונות אחרות. מרק בשר ראש הוא בדיוק מה שצריך לארוחה משפחתית מסורתית שתשמור על גופם ובריאותם של יקירינו.

אתם מוזמנים להצטרף לקהילת פוד טו יו ולהתרשם ממגוון מתכונים נוספים, כיצד להכין מנות טעימות ובריאות לעצמכם ולבני משפחתכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!