מתכון לספינג מרוקאי

פנקייק המרוקאי, הידוע בשם ספינג, הוא מהמאכלים המסורתיים האהובים והפופולריים ביותר במטבח המרוקאי. מדובר בלחמניות קלות ונימוחות, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, שמוגשות בדרך כלל כמנה מתוקה, לצד סירופ או דבש. כשהארומה המדהימה שלו מתפשטת בכל הבית, קשה לעמוד בפני הפיתוי. המתכון המסורתי פשוט להכנה ונדרש מעט מאוד מרכיבים, אך ישנם כמה טיפים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה המושלמת של ספינג אוורירי וקליל.

רכיבים ואופן הכנה לספינג

רשימת המצרכים הדרושה להכנת הספינג היא פשוטה וזמינה בכל מטבח
קמח לבן – 400 גרם
שמרים יבשים – 15 גרם
סוכר – 50 גרם
מלח – 5 גרם
מים פושרים – 300 מ"ל
שמן לטיגון עמוק

ראשית מכניסים לקערה גדולה את הקמח השמרים והסוכר, ומערבבים היטב. מוסיפים את המלח ומערבבים בשנית. לאחר מכן מוסיפים בהדרגה את המים הפושרים, תוך ערבוב קבוע בעזרת כף עץ או בידיים, עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. מכסים את הקערה במגבת לחה או בניילון נצמד, ומשאירים את הבצק לתפיחה במקום חמים למשך כשעה.

תפיחה וטיגון נכון לספינג

לאחר התפיחה, הבצק אמור להכפיל את נפחו. בעזרת ידיים רטובות מעט, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל הרצוי. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומוודאים שהשמן חם מספיק אך לא חם מדי שיישרף הסופגניות.

כשהשמן חם, מחדירים בעדינות את הבצק לשמן החם, ומטגנים עד שהבצק מקבל צבע זהוב משני צדדיו. מוציאים את הספינג המוכן בזהירות בעזרת כף מחוררת, ומניחים לנייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר. מומלץ להגיש חם ובאותו רגע, עם דבש או סירופ לפי הטעם.

טיפים להכנת ספינג מושלם

חלוקת הבצק וקבלת ספינג מושלם דורשים מיומנות מסוימת. לכן, מומלץ לעבוד עם קערת מים לצידכם על מנת להרטיב את הידיים בזמן עיצוב הכדורים כדי למנוע הידבקות הבצק לידיים ובכדי לשמור על עקביות במרקם הספינג.

לעיתים, בעת תפיחת הבצק, הסביבה משפיעה רבות על התוצאה. לכן, מומלץ להניח את הבצק לתפיחה במיקום שבו אין זרמי אוויר או שינוי טמפרטורות קיצוני, דבר שעשוי לשבש את התהליך ולעכב את התפיחה המושלמת של הספינג.

שיטות הגשה מגוונות לספינג

הספינג המסורתי מוגש עם מעט דבש מעל, אך ישנן אפשרויות נוספות להפוך את המנה למיוחדת. תוכלו לנסות להכין רוטב צ'וקולדה או להגיש לצד סירופ מייפל, ואף להוסיף ציפויים שונים כמו אגוזים או שבבי קוקוס.

חוץ מההגשה המסורתית, ניתן לנסות גם להגיש את הספינג כתוספת ליד שתייה חמה כמו תה או קפה, או לצד רסק תפוחים מתוק ליצירת חוויה ייחודית ומעניינת שתשמח כל אורח בייחוד במפגשים חברתיים או ארוחות משפחתיות.

היסטוריה ומשמעות תרבותית של הספינג

בעבר, היה נהוג להכין ספינג בכל בית יהודי מרוקאי בחגים ובאירועים מיוחדים. ריח הספינג המתוק בבית תמיד הביא עימו תחושת חגיגה ושמחה, והפך את התהליך למסורתי אהוב על פני דורות.

הספינג עצמו הוא לא רק מאכל אלא סמל של חום ואוהלים משפחתיים. במרוקו, אין מפגש חברתי או משפחתי שבו אינו מוגש ספינג כדי לציין את האירוע, ודבר זה הפך אותו לחלק בלתי נפרד מהתרבות והמסורת המרוקאית.

הספינג המרוקאי מהווה חלק מהמטבח האותנטי שמכניס חשק והתרגשות בחגיגה של כל נגיסה. בעצם, מדובר במאכל שמעבר להיותו טעים להפליא, הוא בעל ערך תרבותי ורגשי שמשמעותו חורגת מעבר למטבח בלבד.

כשמכינים ספינג בבית, מדובר במפעל קטן, אך עם השמחה והחמימות שהמנה מביאה עימה, היא משתלמת ללא ספק. השיטה המסורתית נשמרת כבר דורות ומספקת תוצאה מושלמת. אם אתם מחפשים להכין מתכון מסורתי מרוקאי שבאמת מרשים, הספינג הוא ללא ספק בחירה מצוינת. ואם אתם זקוקים לעזרה או לייעוץ, אתם מוזמנים לפנות אלינו ונשמח לעזור

פוד טו יו – נותר כאן לעזור כדי ליצור חוויות טעימות ומעשירות בדיוק בשבילכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!