מתכון לפסטה פסטו

רוטב פסטו הוא אחד מהרוטבים המפורסמים והאהובים בעולם, עם מקור באיטליה. הפסטו הוא רוטב ירוק שמבוסס על שילוב של בזיליקום טרי, פיסטוקים או צנוברים, שמן זית ופרמזן, ובהחלט מוסיף טעם מיוחד לכל מנה. זהו רוטב שמתאים למגוון רחב של מנות, בעיקר לפסטות אך גם לכריכים ולסלטים. הכנת פסטה עם פסטו היא דבר פשוט אבל דורש ידע בסיסי בהכנת הפסטו עצמו. דרך הכנה ביתית זו מאפשרת לכם לשלוט בכל מרכיב, וכתוצאה מכך לקבל מנה טעימה ובריאה. כשאתם מכינים פסטו בבית, אתם מבטיחים טריות ואיכות, ללא חומרים משמרים.

רשימת מצרכים לפסטו

– 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
– חצי כוס פיסטוקים קלויים או צנוברים
– חצי כוס שמן זית איכותי
– כוס גבינת פרמזן מגוררת
– 2 שיני שום
– מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
בבלנדר, יש לערבב את עלי הבזיליקום, הפיסטוקים או הצנוברים ושיני השום עד לקבלת מרקם אחיד. תוך כדי פעולה, להוסיף בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם קרמי. להוסיף את גבינת הפרמזן ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם. לערבב שוב עד לקבלת רוטב פסטו עשיר בטעמים.

רשימת מצרכים לפסטה

– 500 גרם פסטה לפי בחירתכם (כגון ספגטי או פטוצ'יני)
– מים לבישול הפסטה
– מלח לפי הטעם
– שתי כפות שמן זית למניעת הידבקות

אופן ההכנה:
בסיר גדול, מרתיחים מים עם מעט מלח. כשמי המים רותחים, מוסיפים את הפסטה ומבשלים לפי הוראות הבישול על האריזה. לאחר שהפסטה מבושלת אל דנטה, מסננים את המים ומשאירים מעט ממי הבישול בצד. מערבבים את הפסטה עם הפסטו ומוסיפים מעט ממי הבישול אם צריך לריכוך נוסף. מוסיפים שמן זית ומערבבים.

איך להתאים את הרוטב לפסטה

כשאתם רוצים לשדרג את הפסטה שלכם, כדאי לחשוב על מרקמים שונים. ניתן להוסיף ירקות טריים כמו עגבניות שרי, פלפלים קלויים או תרד צעיר. הם ישתלבו נהדר עם הפסטו ויוסיפו טעם וצבע למנה. על מנת להוסיף חלבון, ניתן להכניס לחותכי עוף צלוי או קוביות טופו צלוי. זה יעניק מנה עשירה ומזינה יותר.

הכי חשוב הוא לטעום את הפסטה לפני ההגשה ולהוסיף תבלינים לפי הצורך. לפעמים, מעט לימון או מלח יכולים לשדרג את המנה ולגרום לה להיות מושלמת.

שדרוגים נוספים לפסטה פסטו

הפסטו עצמו יכול לשמש כתיבול מצוין לכריכים ולסלטים. אך איך אפשר עוד לשדרג את המנה? תוספת של גבינה מסוג אחר כמו פטה או גבינת עיזים יכולה להעניק טוויסט מעניין לפסטה.

גם אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך או שקדים יכולים להוסיף מרקם ופריכות מפתיעים. כדאי לשלב עם זו תה ניסיון ולבדוק כיצד הם משפיעים על המרקם והטעם.

מאפיינים תזונתיים של פסטה פסטו

פסטה פסטו היא לא רק טעימה אלא גם מקור טוב לחומרים מזינים. הבזיליקום ושמן הזית מכילים אנטיאוקסידנטים המיטיבים לגוף ושומרים על הבריאות שלנו. האגוזים מספקים שומנים בלתי רווים שעוזרים לבריאות הלב.

כמובן, תוכן הפרמזן מציע סידן וחלבון, שתי אבות מזון חשובים. לשים לב לא לשים יותר מדי פסטו על הפסטה כדי לשמור על איזון בין הטעמים והערכים התזונתיים.

הכנת הרוטב מראש ושמירתו

כשאתם מכינים את רוטב הפסטו, שווה להכין כמות גדולה יותר ולשמור במקרר. הפסטו נשמר היטב במיכל אטום לכמה ימים.

אם רוצים לשמור לזמן ארוך יותר, ניתן להקפיא את הפסטו. שים אותו במיכל קטן או בצלחות של קוביות קרח. כך תוכלו להשתמש ברוטב בכל פעם שתחשוק נפשכם בפסטה טעימה.

חשוב לשים לב לשים את הרוטב המוכן במקרר מיד לאחר ההכנה כדי למנוע התפתחות חיידקים.

באמצעות שימוש ברוטב הפסטו הביתי, ניתן להנות ממנה טעימה ובריאה. המתכון המפורט כאן מאפשר הכנה קלה ומהירה של רוטב פסטו טרי וחיים בגוון וטעם מרעננים. הפסטו מתאים במיוחד לשילובים יצירתיים ומגוון של פסטות, כריכים וירקות. אם גיליתם את המתכונים שלנו בפוד טו יו, אתם תמיד מוזמנים לפנות אלינו עם כל שאלה או בקשה ונשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!