טחינה היא אחד המוצרים הפופולריים ביותר במטבח הים-תיכוני, ובעזרתה ניתן להכין מאכלים מגוונים וטעימים. לחם טחינה הוא דוגמה מצוינת לכיצד ניתן לשלב את הטחינה ולהפיק ממנו תוצר טעים ובריא. מדובר בלחם ללא גלוטן, שמתאים לאלו הנמנעים מגלוטן ולאנשים המחפשים אלטרנטיבות בריאות ללחם המסורתי. הלחם משלב מגוון טעמים ומרקמים שמעשירים את החוויה הקולינרית. מתאים לשימוש במגוון מאכלים, מארוחות בוקר קלות ועד סנדוויצ'ים מושקעים בארוחת צהריים.
מצרכים ללחם טחינה
טחינה גולמית – 1 כוס
ביצים – 3 יחידות
אבקת אפייה – 1 כף
דבש או מייפל (לא חובה) – 1 כף
אופן הכנה
כאן תתחילו במלאכת הכנת הלחם. תחילה, יש לערבב את הטחינה הגולמית עם הביצים בקערה גדולה עד שהתערובת אחידה וחלקה.
לאחר מכן, יש להוסיף את הדבש או המייפל, ולערבב היטב עד שכל המרכיבים נטמעים זה בזה.
כעת, מוסיפים את אבקת האפייה, ומערבבים פעם נוספת על מנת להבטיח שהאבקה משתלבת היטב בתערובת.
מוזגים את התערובת לתבנית אפייה מרובעת או עגולה, לפי בחירתכם.
בשלב הבא יש לחמם את התנור ל-180 מעלות ולהכניס את התבנית למשך כ-25-30 דקות, או עד שהלחם מקבל צבע זהוב יפה.
כדאי לבדוק עם קיסם אם הלחם מוכן. אם הקיסם יוצא נקי, הלחם מוכן.
טיפ לשדרוג מתכון הלחם טחינה
אם תרצו להעשיר את הלחם בעוד טעמים, ניתן להוסיף לתערובת הלחם תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט. תוספות אלו
יהפכו את הלחם למעט מיוחד יותר וישפרו את הטעם הכללי. בנוסף, שילוב של אגוזים, שקדים קצוצים או זרעי שומשום
יכולים להוסיף לעניין למרקם הלחם ולהכניס אל המטבח שלכם טעמים נוספים.
למעוניינים בלחם מעט יותר מתוק, אפשר להוסיף חתיכות של פירות יבשים כמו צימוקים, חמוציות או משמשים.
תוספות אלו לא רק מעשירות בטעם אלא גם תורמות לוויטמינים ומינרלים נוספים.
יתרונות בריאותיים של לחם טחינה
לחם טחינה מורכב מחומרים פשוטים וטבעיים, ובעיקר מהטחינה שבזכותה הלחם נעשה ללא גלוטן.
טחינה עשירה בסידן, מגנזיום, חומצות שומן חיוניות, וכן ויטמינים מקבוצת B. שני המרכיבים הללו
חשובים לשמירה על בריאות הגוף ומערכת העצבים. הידיעה שאפשר לשלב אותם בלחם,
מבטיחה שהתוצאה תהיה לא רק טעימה, אלא גם בריאה ומזינה.
ערכים תזונתיים אלו גם תורמים לתחושת שובע ארוכה יותר, כך שלחם הטחינה יכול לספק
אנרגיה רבה לאורך היום. באמצעות לחם זה תקבלו מגוון רכיבי תזונתי חשובים בארוחה אחת פשוטה.
שימושים מגוונים בלחם טחינה
לחם טחינה תורם למגוון רחב של מזונות ומשמש כבסיס לארוחות רבות. במאכלים יום-יומיים אפשר לשימוש כלחם רגיל,
כיסוי בביצה קשה מונחת עליו או גבינות, ולעיתים תוספת של ירקות הופכת את הארוחה למיוחדת.
לחמים מסוג זה יכולים להיות גם חלק מארוחת ערב חגיגית, כמו תבשילים מרקים או סלטים.
תוספת של עלי רוקט, גבינת עיזים או אגוזים קלויים משלימה את הארוחה בחגיגיות ובטעמים ייחודיים.
איך יכול לחסוך לחם טחינה זמן במטבח שלכם
כשהזמן דוחק ואין לכם זמן רב לבשל, לחם טחינה מהווה פתרון מהיר ומזין.
כשהמצרכים פשוטים וההכנה מהירה, הוא יכול לשמש כארוחה מלאה או תוספת עשירה בכל זמן.
לאנשים המנהלים אורח חיים עמוס, הלחם מספק את כל הדרישות הארוחות במספר דקות.
כמו כן הלחם נותן מענה למגוון רחב של העדפות קולינריות, כך שהוא מתאים לכל הארוחות ביום.
בתום יום עמוס או כשאתם זקוקים למעלית אנרגיה מהירה בזכות רכיבים בריאים,
הלחם יכול לשמש כארוחת ביניים או כתוסף קל ומהיר לשאר פתרונות קולינריים.
בפוד טו יו, אנו מציעים לכם להתנסות במתכון הזה ולהוסיף אותו לרשימת המתכונים האהובים עליכם. לחם טחינה הוא הדרך המושלמת לשלב טעמים ייחודיים ובריאות באותו הזמן. אנחנו כאן לכבודכם, לשירותכם ולכל שאלה או צורך תוכלו לפנות אלינו ואנו נשמח לסייע.