מקלאובה היא מאכל מסורתי שמגיע מהמטבח הערבי ומשמעות השם היא "הפוכה". המנה מורכבת מאורז, עוף וירקות, והיא מוגשת בצורה שנראית כמו עוגה. כשאתם מכינים מקלאובה, תמתינו לרגע שבו תסובבו את התבנית ותחשפו את השכבות היפות שלה. זהו חלק מחוויית הארוחה עצמה. הכנת המנה דורשת סבלנות, תשומת לב למרכיבים ולדרך הבישול, אך המאמץ מתוגמל בטעמים עשירים ומנחמים.
המצרכים להכנת מקלאובה
במתכון זה של מקלאובה, תזדקקו למספר מרכיבים בסיסיים כדי להתחיל:
שמן זית
בצל קצוץ
שום כתוש
עוף (רצוי ירכיים או חזה)
אורז בסמטי
חצילים
עגבניות
מים
מרק עוף
תבלינים: כמון, כורכום, קינמון, מלח ופלפל
אלו הם המרכיבים הבסיסיים שתזדקקו להם, אך ניתן לשלב גם ירקות נוספים בהתאם לטעם האישי, כגון קישואים, גזר או כרובית.
הכנת השכבות
התחילו בטיגון הבצל והשום בשמן זית עד שהם מזהיבים וריחם הופך למשכר. לאחר מכן, הוסיפו את העוף לתוך המחבת ולטגנו אותו עד שהוא מקבל צבע זהוב מכל הצדדים. זהו שלב קריטי בהכנת הבסיס למקלאובה, שכן הוא משפיע מאד על טעם המנה הסופי. במקביל, כדאי לטגן מעט את החצילים ולהניח אותם בצד לאחר שספגו שמן וקיבלו צבע יפה.
בישול האורז
שטפו את האורז היטב מספר פעמים עד שהמים יוצאים נקיים. בסיר נוסף, הרתיחו את המים עם מרק העוף, הוסיפו את התבלינים לפי טעמכם האישי. כשהמים מגיעים לרתיחה, הוסיפו את האורז והבשלו אותו עד שהוא שני-שליש מוכן. נסו ככל האפשר לשמור על האורז שיפורר ולא יתרכב, כדי שיוכל להיספג בטעמים בשלב שזה יתקין את המנה.
הרכבת המנה
בתיאום מראש, הכינו סיר גדול עם תחתית עבה. התחילו בהנחת שכבות העוף המחוץ לצד הקערה, אחר כך הוסיפו את הירקות כמו עגבניות וחצילים. בסופו של דבר, הוסיפו את האורז המוכן כמעט-לגמרי בצורה אחידה מבלי להפעיל לחץ עליו. המטרה היא שהאורז יספוג את כל הריח והטעמים שיתערבו מהשכבות התחתונות.
שלב הבישול
כסו את הסיר והעמידו אותו על אש נמוכה לבישול של כשעה. תנו למקלאובה מספיק זמן על האש לראות שהאורז מבושל כמו שצריך והטעמים מעורבבים היטב. תהליך הבישול הזה מאפשר לכל השכבות להתלכד בצורה אחידה וליצור טעם ייחודי, ולכן כדאי מאוד להקפיד על כך. בדקו מדי פעם את הסיר רק כדי לוודא שיש מספיק נוזלים וסדר שהאורז לא יושב על החלק התחתון.
הגשה והפיכה
שודר מוצלח למקלאובה הוא כמובן השליפה מהסיר ישר אל השולחן, הפיכת המנה על צלחת שטוחה גדולה. תחילת ההפיכה יש לעשות בעדינות על מנת לא לשבור את השכבות שהורכבו. זו חוויה ממש של ביצוע ההיפוך ולראות את היצירה המוגמרת שנחשפת לעין כל. כעת, כשהמנה מוגשת, היא הופכת חלק ממרכז הארוחה עצמה.
מקלאובה היא מאכל שמגיע ממסורת ארוכה ומתוך המטבח הערבי העשיר, אותו תוכל גם אתם להכין בבית בעזרת המתכון הפשוט הזה. בזכות השימוש במרכיבים נגישים ושיטה פשוטה להכנה, כל אחד יכול ליהנות מהטעמים המיוחדים של המנה הזאת. כשאתם מתכננים את הארוחה הבאה שלכם, שקלו להכין מקלאובה ולהרשים את האורחים בשפע של טעמים וצבעים. לביקור במתכונים נוספים תוכלו לבקר בפוד טו יו. ואם אתם זקוקים לשירות, תמיד נשמח לענות על כל שאלה. צרו קשר ונעזור כמיטב יכולתנו.