מתכון אסאדו

אסאדו הוא מנה דרום-אמריקאית קלאסית שמקורה בארגנטינה ועוד מדינות רבות באזור. בבסיסו, האסאדו הוא בשר בקר שנצלה על גריל או מעשנה, והוא משלב טעמים עשירים וריחות שמעלים זכרונות של ארוחות משפחתיות חמות. בשר האסאדו נודע ברכותו ובטעמו העמוק, והוא דורש זמן בישול ארוך להשלמת הטעמים. לפניכם מתכון פשוט וברור להכנת מנת האסאדו המושלמת שתוכלו לשתף עם המשפחה והחברים.

החומרים להכנת אסאדו

1. נתח אסאדו טרי במשקל של כ-2 קילוגרם
2. שמן זית כמחצית כוס
3. מלח גס כף אחת
4. פלפל שחור גרוס כפית
5. עשבי תיבול יבשים (רוזמרין, טימין ואורגנו) כף
6. שום כתוש שתי כפות
7. בלסמי שתי כפות

לפני שאתם מתחילים, ודאו שיש לכם את כל המרכיבים והציוד הנדרשים להכנת האסאדו. שימוש נכון במצרכים יתבטא בטעם נפלא וברכות של הבשר. ראשית, ערבבו את השום והשמן הזית בכלי קטן, והוסיפו את עשבי התיבול היבשים. שפכו את התערובת לאט על נתח האסאדו, והמליחו ופלפלו אותו בנדיבות מכל צדדיו. חכו כחצי שעה עד שהבשר יספוג את הטעמים לפני שתתחילו בצלייה.

הכנה וצלייה בגריל

לאחר שהבשר ספג את הטעמים, יש להפעיל את הגריל לחום בינוני-נמוך. אם אתם משתמשים בגריל פחמים, ודאו שהאש מתפשטת בצורה אחידה ושאין להבות גבוהות מדי שיכולות לשרוף את הבשר מבחוץ מבלי לבשל אותו מבפנים. מקמו את נתח האסאדו במרכז הגריל. תנו לו להיצלות במשך כשעה וחצי עד שעתיים בהתאם לעובי הנתח. במהלך הצלייה, הפכו את הבשר מדי עשר עד חמש עשרה דקות, והברישו אותו בתערובת השום ושמן הזית שנותרה, כדי לשמור על הלחות ולהעמיק את הטעמים.

הכנה וצלייה במעשנה

אם אתם מעדיפים לשדרג את טעמו של האסאדו במעשנה, התחילו בחימום המעשנה לטמפרטורה של כ-110-120 מעלות צלזיוס. הניחו במעשנה שבבי עץ אלון או היקורי ליצירת עשן ארומטי שמתאים במיוחד לבשר בקר. הכניסו את הנתח כשהוא עטוף קלות בנייר כסף כדי לשמור על עסיסיותו. השאירו את האסאדו במעשנה למשך כ-3 שעות לפחות. בדקו מדי פעם את מצב הבשר כדי להבטיח שאין ייבוש יתר, והוציאו אותו מנייר הכסף כ-20 דקות לפני סוף הבישול כדי לתת לו טקסטורה חיצונית מעושנת.

טיפים ותוספות להגשת אסאדו

אסאדו הוא מנה שכדאי לשדר במקסימום טעמים. ניתן לשלב אותו עם תוספות שוות ערך לשדרוג החוויה. שמכם לבגריל קלחי תירס צלויים או תפוחי אדמה קטנים במעט שמן זית, מלח ועשבי תיבול לבישול איטי באותה אש. הספגת עשבי תיבול כמו בזיליקום ופטרוזיליה תחזקו את תחושת הרעננות ותוספת הקראסט לתפוחים תדהים את האורחים. ולסיום, הגישו עם סלט רענן ולחם טרי לניגוב מיצי הבשר.

משמעות תרבותית של האסאדו

האסאדו מתעלה מעבר למנה קולינרית פשוטה; הוא חלק חשוב מהתרבות הדרום-אמריקאית, ומשקף את הקשר החזק בין המשפחה והחברים. כל מופע אסאדו הוא סמך להצלחות ולחגיגות משותפות. במשך מסיפורים, נוהגים לאסוף אנשים סביב האסאדו, לשתף חוויות וליהנות מהחיים. האסאדו הוא מסורת שעוברת בין דורות, וכל משפחה מציגה את גרסה הייחודית שלה, מסתמכת על סודות שעוברים מהסבתות לילדים.

האכילה המשותפת והבישול של נתח אסאדו ארוך מכריח את האנשים להאט, לחשוב, וליהנות מהפן האנושי והאינטראקציה. זו יותר מארוחה; זו חוויה.

המתכון לאסאדו מופיע במאמר זה מאפשר לכם להפוך את ארוחת האסאדו לחוויה בלתי נשכחת בביתכם. תחילה, יש להתמקד בבחירת הנתח ובמרינדות הנכונות. לאחר מכן, חשוב להבין את אופן הצלייה, אם בגריל או במעשנה, ולסיים בהגשה מקצועית. אם אתם רוצים לגלות עוד טעמים ומתכונים, בקרו באתר פוד טו יו ותשמחו לגלות מגוון רחב של חוויות קולינריות נוספות. בחרו תמיד לשתף את האוכל עם יקיריכם והפכו כל ארוחה לחגיגה. אנו כאן לכל שאלה או בקשה לעזרה במתכונים. ביי אפיטיט.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!