אחד מהמאכלים הפופולריים ביותר שמצא את מקומו במטבחי העולם ובתפריטים של מסעדות רבות הוא האספרגוס. צמח ייחודי זה לא רק שפע בטעם מעולה, אלא גם מלא ביתרונות תזונתיים בריאותיים ורבגוניים. כשהוא מבושל כראוי ניתן להכניס אותו כתוספת למנות שונות או כמנה עיקרית בפני עצמה. האספרגוס מציע מגוון דרכים להכנה, ובמאמר זה נציג מספר מתכונים קלים וטעימים שמרכזם הוא האספרגוס. מתכונים אלו ישדרגו כל ארוחה וייתנו לה נגיעה של רעננות ובריאות.
הכנת אספרגוס מאודה
מצרכים:
250 גרם אספרגוס טרי
2 כפות שמן זית
כפית מלח
מיץ מחצי לימון
חצי כוס מים
בישול אספרגוס מאודה הוא תהליך פשוט אך דורש תשומת לב לפרטים הקטנים. התחילו בכך שתשטפו את האספרגוס היטב תחת מים זורמים וחתכו את הקצוות הקשים והתקלפים. לאחר מכן חלקו את האספרגוס לחתיכות באורך הרצוי. באגן התחתון של סיר מהביל הוסיפו את המים ושמן הזית, וסדרו את האספרגוס המאודה באגן העליון שלו. בשלו את האספרגוס על חום בינוני במשך עשר דקות עד שהוא הופך לרך אך עדיין שומר על פריכותו. לאחר הבישול הוסיפו מלח ומיץ לימון וערבבו. תענוג טעמים המורכב ממספר מצרכים פשוטים אך טריים ומלאי טעם.
פסטה ברוטב אספרגוס
מצרכים:
350 גרם פסטה
400 גרם אספרגוס טרי
3 שיני שום כתושות
כף שמן זית
חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת
מלח לפי הטעם
במצבים שבהם בא לכם מנה איטלקית קלה ומהירה הכנת פסטה ברוטב אספרגוס היא פתרון מושלם. בין אם אתם מארחים משפחה או סתם רוצים לפנק את עצמכם בטעם ייחודי הפסטה הזו היא הבחירה הנכונה. בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא נאה, ובזמן זה חממו את שמן הזית במחבת גדולה והוסיפו את השום הכתוש והאספרגוס הקצוץ. הקפיצו את האספרגוס במשך מספר דקות עד שהוא מתרכך מעט אך שומר על פריכות מסוימת. הסרתו מהאש והוסיפו לגביו את הפסטה המסוננת וגבינת הפרמזן. ערבבו היטב עד שהטעמים מתאחדים והגישו חמים. ישנו איזון מושלם בין מרקמי הפסטה הרכה והאספרגוס הפריך כשהטעם העדין שלו מתחתן בטוב עם השום והפרמזן.
מרק אספרגוס עשיר
מצרכים:
500 גרם אספרגוס
1 בצל
2 תפוחי אדמה בינוניים
1 ליטר מרק ירקות
מלח ופלפל לפי הטעם
כף חמאה
מרק אספרגוס מלא בטעם הוא מנה מנחמת ומתאימה במיוחד לימים הקרים של החורף. על מנת להכין את המרק התחילו בקיצוץ דק של הבצל והאספרגוס, וחתכו את תפוחי האדמה לקוביות קטנות. במחבת גדולה חממו את החמאה והוסיפו את הבצל על מנת שייטגן עד שיהפוך שקוף. לאחר מכן הוסיפו את האספרגוס ותפוחי האדמה וערבבו במשך מספר דקות. הוסיפו למרק את נוזל מרק הירקות ונתנו לו לרתוח כעשרים דקות עד שהמרכיבים מתרככים לחלוטין. השתמשו בבלנדר כדי למלא את המרק למרקם חלק וקרמי. לטוענים לעסיסיות אפשר להוסיף קרם פרש או שמנת חמוצה. המרק הזה ייחודי בטעמיו ובמרקמו הקרמי המהנה במיוחד.
סלט אספרגוס אביבי
מצרכים:
300 גרם אספרגוס
כף שמן זית
מיץ מליים אחד
כפית מלח
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
חצי כוס חמוציות מיובשות
בחירה נהדרת לתחילת הארוחה היא סלט האספרגוס המלא בטעמים רבגוניים. השילוב המושלם בין הטעמים הטריים של הירקות יחד עם החמוציות היבשות יוצר משהו חדש ומרגש בצלחת. התחילו בכך שתקצצו את האספרגוס לחתיכות קטנות וחסמו את השומן העודף על כיריים. ערבבו אותם בקערה יחד עם העגבנייה הקצוצה והחמוציות היבשות. הוסיפו מלח מיץ מליים ושמן זית וערבבו עד שהטעמים מתעשרים זה מזה. מומלץ להגיש את הסלט טרי וכך להנות מהטעם הרענן של האספרגוס. הסלט הזה גם מתאים כתוספת למנות אחרות ומתאים לכל חגיגה עם חברים ולמשפחה.
גרטן אספרגוס עשיר בגבינות
מצרכים:
500 גרם אספרגוס
2 כוסות חלב
100 גרם גבינת גרייר מגוררת
חצי כוס פירור לחם
כף חמאה
פלפל שחור גרוס
לחובבי הגבינות והמאכלים במרקם איכותי גרטן אספרגוס עשיר בגבינות הוא מתכון מושלם לשדרוג הארוחה הבאה שלכם. התחילו בחימום תבנית אפייה והברישו אותה בחמאה. הקציפו את האספרגוס לחתיכות באורך שרירותי והכניסו אותו לתבנית. חממו מעט את החלב על הכיריים וערבבו אותו עם גבינת הגרייר עד שהיא נמסה לחלוטין. שפכו מעל האספרגוס את הרוטב שהתקבל וכסו את כל המנה עם פירורי לחם. הכניסו לתנור בחום של כ-180 מעלות למשך כ-25 דקות עד שכל המנה משחימה ורותחת. גרטן זה מביא טעם נפלא ושונה מהרגיל שיוסיף רבות לכל שולחן.
כאשר אתם מתנסים במגוון מתכוני האספרגוס השונים, שמשלבים את היכולת הקריטית של ירק זה לשדרג כל מאכל בטעמיו וברבגוניו הקולינרי, תתענגו על השינויים העדינים שהוא מביא לכל מאכל עם תכונות ייחודיות שהופכות אותו לפופולרי מאד במטבחים רבים בעולם. תנסו להוסיף את האספרגוס למנות שלכם ולפתח את היצירתיות קולינרית במטבח. למי שמחפש לקחת את האהבה לאוכל ולקולינריה צעד קדימה נמליץ מאוד לבקר באתר פוד טו יו. שם תמצאו מגוון מתכונים ורעיונות טעימים אותם תוכלו לנסות. אנו יותר מנשמח לסייע לכם ולשתף אתכם באהבה שלנו לאוכל. צרו עמנו קשר בכל שאלה או צורך קולינרי.