עוגת גבינה אפויה היא קינוח קלאסי שתמיד מצליח לרגש ולהפתיע מחדש. השילוב של גבינה עשירה עם בצק פריך ואפוי יוצר טעם ומרקם שמפנקים את החך ויוצרים תחושה נעימה ומענגת. המתכון לעוגת גבינה אפויה קל להכנה וכולל מצרכים בסיסיים כמו גבינה רכה, ביצים, סוכר וקמח. כשאתם מעוניינים להכין קינוח מרשים כדי לשדרג את הארוחה או סתם להתפנק עם משהו מתוק במהלך השבוע, עוגת הגבינה האפויה היא פתרון מתקתק ומושלם.
מצרכים לעוגת גבינה אפויה
– 500 גרם גבינה לבנה רכה 5%
– 200 גרם סוכר
– 4 ביצים
– 1 כוס קמח תופח
– 1 כפית תמצית וניל
– גרידת לימון מלימון אחד
– 50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
התחילו בהפרדת החלמונים מהחלבונים. הקציפו את החלבונים עד לקבלת קצף רך. בקערה אחרת, ערבבו את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו את הגבינה הרכה לתערובת החלמונים וסוכר וערבבו היטב עד שהגבינה נטמעת בתערובת. הוסיפו את הקמח, תמצית הווניל וגרידת הלימון וערבבו לעיסה חלקה.
חממו את התנור לחום של 180 מעלות. שמנו תבנית אפייה עגולה ושפכו את התערובת לתבנית בצורה אחידה. אפו את העוגה במשך כ-45 דקות או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש. לאחר האפייה, הניחו לעוגה להתקרר בטמפ' החדר למשך כשעה לפחות לפני ההגשה. כך תהנו מעוגת גבינה עשירה ומפנקת שתרשים את האורחים שלכם.
פוד טו יו כאן בשביל לספק לכם את המתכונים הטובים ביותר. בין אם אתם חדשים בעולם האפייה או מקצוענים, אל תחששו לנסות להכין את עוגת הגבינה האפויה הזו. תיהנו!