במקור מהמטבח של המזרח התיכון, הבקלאווה היא קינוח עשיר ומפנק, שעשוי שכבות רבות של בצק פילו דקיק המשולבות עם אגוזים וסירופ סמיך. מקורו של המתכון רחב היסטוריה וגיאוגרפיה, ונחשב לקלאסיקה שאי אפשר לוותר עליה במפגשים משפחתיים ואירועים חגיגיים. השילוב של המתיקות מהסירופ עם הקומבינה הפריכה והמעודנת של הבצק והאגוזים יוצר קצב טעמים ומרקמים שמפנק את כל החושים. המתכון שלנו לבקלאווה כולל הכנה בייתית אך פשטנית המכילה מרכיבים נגישים. בואו נתחיל ונביא את הטעמים המרתקים מהמטבח המזרחי אל הבית שלכם.
מצרכים לבקלאווה
– 500 גרם בצק פילו טרי או קפוא, מופשר
– 300 גרם אגוזים טחונים (אגוזי מלך, פיסטוק, שקדים)
– 200 גרם חמאה מומסת
– כף קינמון טחון
– כף סוכר
– חצי כוס דבש
– חצי כוס מים
– מיץ מחצי לימון
– כתם מים של מי ורדים או מי פרחי תפוז
ליצור קינוח כמו הבקלאווה דורש ידע בסיסי בהכנה של בצק פילו לצד שימוש מדויק במרכיבים שיעניקו את הטעם המיוחד. מתחילים בהפרדת גיליונות הבצק כך שכל קבוצה תכיל כשלושה או ארבעה גיליונות על משטח עבודה. מערבבים את האגוזים הטחונים עם הסוכר והקינמון בקערה.
אופן הכנה של בקלאווה
לוקחים תבנית אפיה ומברישים את תחתית התבנית בחמאה מומסת. מניחים בגיליון אחד של פילו על התבנית ומברישים גם אותו בחמאה. חוזרים על פעולה זו עם עוד כארבעה גיליונות נוספים. אחריהם מפזרים שכבה נדיבה מתערובת האגוזים והשוב עוד שלושה או ארבעה גיליונות פילו מרוחים בחמאה וחוזרים על הפעולה עד שנגמרת תערובת האגוזים והבצק.
לאחר שכבות מרובות של בילו ואגוזים, כשהשכבה העליונה היא של בצק בלבד, חותכים את הקצוות העליונים כדי להקנות למראה אחיד. מריחים שוב בחמאה מומסת ואופים את הבקלאווה בתנור שחומם מראש לחום של כ-180 מעלות כ-30 דקות עד שהבצק מזהיב.
מכינים את הסירופ כך שמחממים מים דבש לימון והמי ורדים על חום בינוני עד שנוצרים בועות קטנות. מוזגים בעדינות על הבקלאווה ונותנים לחדור לכל השכבות. מצננים ומגישים.
בפוד טו יו הנשמה הקולינרית שלכם מקבל מתכונים מהירים ומעניינים להכנה בייתית. ההנאה מהבקלאווה המוכן ממתינה לכם הערב.
במטבח הבית אנחנו יכולים לגלות עולם שלם של חוויות כשאנחנו מתנסים ביצירת מנות שמחשיבות את המקור אך מתאימות אותן גם לצרכים ולחיים המודרניים שלנו. כל שנשאר זה לפתוח את הארון לטבל את המטבח בניחוח המזרח ולהתחיל ללוש לבשל ולטעום. תזכרו אין אהבה גדולה מהאהבה לאוכל ואת ההנאה ממנה חולקים עם האהובים ברגעי שמחה ואירועים מיוחדים. המגוון הרב מאפשר לקחת את הבקלאווה המסורתית ולהפוך אותה לפיתוח אישי שמייצג אתכם ואת טעמכם האישי. מי מפנק כמו הבית?