מתכון לעוגת בננות

עוגת בננות היא מסוג המתכונים שכל אחד צריך שיהיה לו במטבח שימתכונתו פשוטה וטעמו עשיר ונפלא במיוחד כשיש לכם בננות בשלות והזדמנות לקבל פרוסה של עוגה ביתית חמה ועשירה. המתכון הפשוט הזה מושלם להכנה כפעילות משפחתית או כקינוח מהיר וכולל את כל ההדרכה הדרושה להתחיל לערבב ולאפות.

מצרכים

1. 3-4 בננות בשלות מעוכות
2. 1/3 כוס חמאה מומסת
3. 1 כוס סוכר
4. 1 ביצה טרופה
5. 1 כפית תמצית וניל
6. 1 כפית סודה לשתייה
7. קמצוץ מלח
8. 1 וחצי כוסות קמח

אופן ההכנה

1. משמנים תבנית אפיה מוכנה מראש תנור ל-180 מעלות חום ורק אז ממשיכים לשלב הבא
2. בקערה גדולה מעבדים את הבננות הלחות ומוסיפים את כל החומרים הרטובים השונים כמו החמאה המומסה הסוכר הביצה והוניל.
3. מערבבים היטב עד שהמרקם מתגבש להיות אחיד ויציב.
4. מוסיפים לתערובת את הקמח סודה לשתייה והמלח ומערבבים בקלות שלא לערבל יתר על המידה
5. כשהתערובת מוכנה יוצקים אותה לתוך תבנית האפייה המשומנת בצורה שווה
6. אופים בתנור החם במשך 60-55 דקות או עד שהבלילה ריחנית ובמרכז העוגה קיסם יוצא נקי.

התחביב של אפייה ומושגיו

אפייה היא לא רק משימה קולינרית אלא גם אמנות. זו הזדמנות עבור אנשים לשלב חומרים ולספק אהבה דרך האוכל. כשמתלמדים מלאכת האפייה בצורה יעילה ניתן ללמוד את השימוש הקריטי במרכיבים ועוד. לדוגמא מי שחושב שאפייה זה רק לעקוב אחרי ההוראות מגלה שיש עוד המון טיפים שישדרגו את הצלחת המתכון. הסבלנות בהחתמת התערובת ביסודיות הפינוי זמן לאפייה בצורה נכונה גם כן חשובה. השאיפה היא ליצור באופן כזה שהאוכל לא רק טעים אלא גם מלא חושים במגוון המרקמים הארומות והשמחה שהוא מביא. האפייה מצריכה מנות מדויקות ושימוש נכון בטכניקות השונות מכם במטבחים המודרניים עושים את הכל בקצב השגרה ומאמינים שעם הזמן זהו תהליך שהוא מרפא לנפש ומשמח לבבות.

כשאנו מבינים את האפייה כתחביב זהו כלי עשיר לתקשר עם העולם להבין תרבויות ללמוד מסורות עכשוויות ועתיקות ובעיקר לספק אותנו בסיפוק עצמי יומיומי. היכולת לשחרר ליצירתיות שלנו להסית אותה ולהביע אותה בצורה טעימה ויפה היא מה שהופכת את האפייה לשדה יוצא דופן כל כך. בסופו של דבר המטבח יכול להיות מקום מספק להבעה יצירתית כפי שיכול להיות גם לבית ומשמעותי משמעות לכל אחד מהמשתמשים בו. אם מתמידים במטרה לשפר כל פעם ולנסות מתכונים חדשים מובטח הנאה של תהליך וכמובן התוצאה המתוקה.

כיצד לעצב כך התקבל מתפריט עוגה למפגש קיץ

בחירת עוגת בננות בפרט לעיצוב מתפריט היא הזדמנות לחוויית אירוח אחרת שתפיל את האורחים שלכם מהרגליים בייחוד במפגשים קיץ חמים. אחת היתרונות של עוגות אלו שהן כל כך וליומיות שניתן לעצב אותן בצורה שתמיד תשאיר רושם טוב ובכך ניתן לשלב כל מיני תוספות שוקולדים פירות או לשנות צבעי קרמים לקיום מראה חגיגי בעוד שאת הטעם הפשוט שלה קשה לעמוד בה. בגלל מרקמה החלק והנוסחה העשירה היא בסיס נפלא ליצירת קינוחים מתוקים נוספים. כדי לשדרג את הפשוט מומלץ לשים קרם על בסיס גבינה לשחק בטעם עם טעמי לימון או פירות יער וגם להתאים טאים אפשריים תכלית אלו המוסיפים לא רק במגדילת המספרים אלא גם בטעם מושקל.

בעיה נוספת היא באיזושהי אופן תהליך שמתבצע סיוד למקום באמצעות עוגת מופע ופעילות עדנה תוך כדי עבודה ליצירה ייחודית תוך כדי עבודה ליצירת תחושתו תלושות אוטומטיות. הקסם הייחודי הוא שבחירת עוגת לעיצוב מפגש זו פעולת עיצוב פזייה בשירות מטרות מרות כדי להאיר ומרץ כל אחד. כך ניתן לנסות אינספור סגנוניים כדי להרים את העיצוב לכל רמה ולגרום לביטחון במרקם שהוא מתעדכן כל הזמן.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!