מתכון לעוגת ביסקוויטים

עוגת ביסקוויטים היא הקסם הקולינרי של העוגות הלא אופות שכבשה את המטבח הישראלי. עם נגיעות מתיקות, קרמיות ומרקם פריך, היא משלבת את ההנאה ממאכל מפנק במינימום מאמץ. העוגה מתאימה לכל הזדמנות בין אם אתם מחפשים קינוח מהיר אחר ארוחה משפחתית או רוצים לפנק חברים בקפה אחר צהריים. בעוגה הזו אין צורך באפייה, ולכן גם מי שאין לו הרבה ניסיון במטבח יכול להכינה בקלות וליהנות מתוצאה מרשימה. מצרכים זמינים ופשוטים ומשלב ניחוחות של קפה, וניל ושוקולד, הם חלק מהקסם שלה. נלמד אתכם להכין עוגת ביסקוויטים שמתאימה לכל אירוע ותגרום לכולם לחייך.

מצרכים בסיסיים להכנת העוגה

לקראת הכניסה לעולם המתוק של עוגת הביסקוויטים נתחיל עם רשימת מצרכים פשוטה וזמינה. כל מה שאתם צריכים כדי להתחיל הוא:
100 גרם חמאה רכה
כוס חלב
שתיים כפות אבקת סוכר
כוס קצפת צמחית
כפית תמצית וניל
חבילה ביסקוויטים פתי בר
חצי כוס חלב לטבילה

כל מצרך בעוגה מוסיף לה את הקסם המיוחד. החמאה הרכה והאבקת סוכר יוצרים בלילה מתוקה וקרמית, שתיחתם בנגיעות וניל שמעשירות את הארומה. הביסקוויטים סופגים את הטעמים האלו ומתאחדים במרקם מפתיע ונעים. אופן הכנת העוגה לא דורש שעות ארוכות במטבח ולכן מתאים במיוחד למי שצריך הכנה מהירה ומרשימה. היכולת להכין את כל זה באמצעים מינימליים היא אחת הסיבות שהופכות את עוגת הביסקוויטים לקינוח כל כך פופולרי.

אופן הכנת עוגת הביסקוויטים

הכנת עוגת הביסקוויטים מתחילה בהכנת הקרם. בקערה גדולה נערבב את החמאה עם אבקת הסוכר עד שהחמאה מתרככת ומתאחדת עם הסוכר. נוסיף את תמצית הוניל ונטרוף עם כוס קצפת צמחית עד לקרם אחיד וחלק. לאחר מכן נעבור לשלב ההרכבה של העוגה. נטבול כל ביסקוויט בחצי כוס חלב ונסדר שכבה בתחתית תבנית פיירקס או תבנית לאפיה מרובעת. מעל שכבת הביסקוויטים נמרח חלק מהקרם בצורה אחידה. נמשיך לסדר שכבות של ביסקוויטים וקרם לסירוגין עד שנגמר הקרם. נסיים בשכבת קרם עליונה שתכסה את העוגה בצורה חלקה.

בסיום, נכסה את העוגה עם ניילון נצמד ונכניס למקרר לכמה שעות או למשך הלילה. נתינת זמן התקררות לקרם מאפשרת לו להתקשות מעט ולהיטמע בטעמים. כאשר נפתחת את המקרר ביום למחרת, תמצאו עוגה שעוטפת כל בשכבת קרם מתקתקה, ולה מרקם קרמי רענן. קלות ההכנה שלה מפתה כל אחד לנסות וליצור יצירה מרשימה ומשביעה.

שדרוגים ותוספות לעוגת הביסקוויטים

לעוגת הביסקוויטים יש אינספור אפשרויות לשדרוג ולהוספה. עם מעט יצירתיות ניתן להעניק לה נופך אישי או להתאים אותה לסגנון האישי שלכם. נסו להוסיף שכבות של פרלינה אגוזים בין הקרם והביסקוויטים, או לשלב פירות טריים כמו תותים או בננות לפרוסות דקות בין השכבות. פעולה זו מעניקה ניגודיות למתיקות הקרם ומאזנת את הטעמים.

ישנם גם מי שאוהבים לקשט את העוגה לפני ההגשה. למשל, ניתן לגרר מעל מעט שוקולד שגרוס או לפזר אגוזים קצוצים שמעניקים לה מרקם קראנצ'י. היכולת לשלב מגוון טעמים ומרקמים בעוגת הביסקוויטים נותנת לכל מכין את ההזדמנות להתאים את העוגה להעדפותיו האישיות וליצור חוויה מתוקה שמשאירה רושם.

איך לשמור על עוגת הביסקוויטים

לאחר הכנה והגשה של העוגה, יש לשים לב לאופן האחסון המתאים על מנת לשמור על הטעם והמרקם. מומלץ לשמור את העוגה המקוררת במקרר ולכסותה באופן הרמטי עם ניילון נצמד או מכסה מתאים. פעולה זו תסייע למנוע שהתייבשות פוגע בשכבת הקרם ושומרת על הקרם קרמי ומפנק בעת ההגשה.

אם החלטתם לא להגיש את כל העוגה בפעם אחת, ידעו כי ניתן לשמור עליה בקור עד ארבעה ימים. בעת הצורך, אפשר גם להקפיא את העוגה ולפרוס חתיכות קטנות להגשה בעתיד. אריזות ניילון נצמד הינם דרכים טובות לשמור את העוגה טריה וטובה גם לאחר הקפאה ולהבטיח שתהיה טעימה ומענגת כהוגן.

ההיסטוריה של עוגת הביסקוויטים בישראל

עוגת הביסקוויטים הפופולרית התפתחה בישראל ובמקומות נוספים בעולם לאור ההיסטוריה שלה בעולם הקולינרי. העוגה פותחה באירופה במהלך השנים כקינוח פשוט אמנם מרשים שבחלק מהמקומות אף היה סוג של מאפה עוני. עם חלוף הזמן החלו לשלב בעוגה זו טעמים ומרקמים נוספים שביססו את מעמדה בקולינריה.

הפשטות בהכנתה נועדה להתאים לנסיבות החברתיות והמשפחתיות של תקופת פיתוחה, ולכן הפכה פופולרית בקרב משפחות רבות. בישראל התפתחה כלהיט משנות ה-70 כחלק מתופעת הקינוחים הקלים והמהירים שהיו מבוקשים מאוד. כיום בעידן הנוכחי, בעזרת זמינות חומרי הגלם וההתעניינות ההולכת וגדלה בעולם הקינוחים, הפכה העוגה למורשת קולינרית לכל בית בישראל.

שירותי פוד טו יו

פוד טו יו הוא מקום שבו כל חובבי הבישול והאפייה יכולים למצוא מתכונים מעוררי השראה כמו מתכון לעוגת ביסקוויטים. בפוד טו יו, אנו מציעים מגוון רחב של שירותי ליווי קולינריים הכוללים מתכונים, ייעוץ מותאם לפרויקטים גסטרונומיים בעבודות וצילומים וסיפורים על אוכל והשראה.

עם מגוון גדול של תכנים קולינריים, אנו בפוד טו יו שמחים ללוות אתכם בהפקת מתכונים מושלמים ומרגשים שיעשו את ההבדל בארוחה שלכם. בין אם אתם צריכים עזרה במציאת מתכון חדש או תמיכה בהכנת מאכלים מסורתיים ומאתגרים, פנו אלינו ונשמח לתת שירות שתהנו ממנו.

עוגת הביסקוויטים משלבת את מה שהכי טוב בעולם הקולינרי פשטות וטעם משובח. עם מגוון מתכונים אפשריים ושדרוגים לפי טעמכם, תוכלו להפוך אותה ליצירה מושלמת שכולם יעריכו. בזמן ההכנה תהנו מחוויה נעימה וקלה ללא הצורך בתנור, כשלקוחות פוד טו יו ימצאו כאן השראה לחוויות קולינריות נוספות. אם אתם זקוקים לסיוע, אל תהססו להתקשר אלינו ונשמח לעזור לכם בכל שירות קולינרי שתצטרכו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע