מתכון לעוגת בראוניז

שוקולד וקקאו הן שתי מרכיבים שאי אפשר לעמוד בפניהן כשהן מתנגנים יחד בעוגת בראוניז קלאסית. העוגה הנהדרת הזו מציעה טעם חזק ועשיר שמתאחד עם מרקם נימוח ומענג. היד של המערבב, המחית הדווקאית המפנקת של שוקולד וקקאו הופכת עוגת בראוניז לפתרון מפנק מושלם אחרי ארוחה טובה או באירועים מיוחדים. מתכון פשוט וקל, שמיועד להביא את ה"וואו" לשולחן הכיבוד עבור חברים ובני משפחה.

רשימת המצרכים לעוגת בראוניז

שוקולד מריר איכותי 200 גרם

חמאה 125 גרם

סוכר 200 גרם

ביצים 3 ביחידות

קמח 120 גרם

אבקת קקאו איכותית 50 גרם

אבקת אפייה כפית אחת

וניל כפית אחת

מלח רבע כפית

אופן ההכנה

פזרו חמאה על תחתית תבנית בגודל 20 על 20 סנטימטרים ושחקקו בנייר אפייה. חממו תנור ל-180 מעלות. התחילו בהמסת השוקולד המריר והחמאה בקערת זכוכית על בן מארי. ערבבו עד לקבלת תערובת חלקה וללא גושים. הורידו מהאש והמתינו לתערובת שתתקרר מעט.

בקערה נפרדת, הקציפו את הביצים עם הסוכר עד לקבלת בלילה בהירה ותפוחה. הוסיפו קמח, אבקת קקאו, אבקת אפייה, וניל ומלח וערבבו בעדינות עד שהרכיבים מתאחדים. במעבר הקל והחשוב ביותר, שלבו את תערובת השוקולד החמאה עם בלילת הביצים בעדינות, תוך כדי ערבוב מתון ואיטי עד שתשתלב הבצק. הימנעו מערבוב יתר כדי לשמור על מרקם נימוח.

שלב הסיום באפייה

שעבודות הכנה הסתיימו והבראוניז ממש מוכן להיכנס לאפייה. העבירו את התערובת שהכנו לתוך התבנית המרופדת ואפשרו לה להתפשט באופן אחיד. הכניסו לתנור שהתחמם מראש ואפו במשך 20-25 דקות. כאשר לוכלים יהיה רך במרכז ואפוי היטב בקצוות, יש להוציא מהתנור להניח להתקרר. הטעם הנוזלי שיתקבל מהחוויה שתמיד ישמר בליבנו.

גיוון ושיפור עוגת הבראוניז הקלאסית

ניתן לשדרג את עוגת הבראוניז בעזרת תוספות שונות שיקנו לה רמות טעם נוספות. הוספת אגוזי מלך קצוצים לתוך הבלילה תעשיר את המרקם ותביא חוויה נוספת של קריספיות לכל ביס. ניתן להוסיף גם שוקולד צ'יפס, שגם יביא את מגע השוקולד לחלק העליון של הבראוניז.

רוצים משהו נגוס ועשיר יותר? בדוק את השילוב של מלח ים ורוטב קרמל שוקולד. פיזור פסטל של מלח דק מיד כשמוציאים את הבראוניז מהתנור יחד עם רוטב קרמל יעניק מרקם וטעם מורכב שיבלט על פני כל אפייה סטנדרטית. טיפ זה הופך עוגת בראוניז פשוטה למאפה ייחודי ומרשים באמת.

שמירה ואחסון

העוגה הזו נשמרת היטב ואפשר לשמור אותה בקירור או בהקפאה. אם אתם מתכוונים לשמור אותה בקירור, כשעוברים ממנה היא תישמר טרייה לשלושה עד ארבעה ימים בכלי אטום. להשגת הטוב ביותר, כדאי להקפיא אותה כשהיא כבר קרה לגמרי, לפרוס את הבראוניז ולהפריד עם נייר אפייה כך שיהיה קל להוציא ולהפשיר.

כשתוכנית השימוש שלכם אינה קרובה, בדקו את הפוטנציאל להקפאה. שמרו את חתיכות הבראוניז בהקפאה עמוקות לתקופה של כחודשיים. על מנת להגיש את הפרוסות המוקפאות תוכלו להפשיר אותן בשעה בטמפרטורת החדר, או למרקרר מהיכולת שלהם גם להפשיר באופן טבעי.

שאלות נפוצות ותשובות

למה העוגה שלי יצאה יבשה מדי? אחת הסיבות העיקריות לשיקול הצורה היא זמן אפייה יתר המידה. כדי לשמור על מרקם לח וטעים, יש להוציא את הבראוניז מהתנור כשקצותיו מבושמים והמרכז עודו לח. עקבו אחרי הזמן באדיקות והיזהרו לא לאפות יותר מהזמן המומלץ.

כיצד אוכל לדעת אם העוגה מוכנה? בדקו את המרכז בעזרת קיסם שיניים כשמתבשלת התנור. אם הקיסם יוצא עם לכלוך שוקולדי אך לא רטוב, סימן שהוכן כראוי. כאשר הבראוניז מתקרר ימשיך להתמצק ולהשלים את הבישול הפנימי, כך שמים יתרוניים נחוצים.

פוד טו יו תרצה לשתף מתכונים נוספים ולספק רעיונות נוספים לאוהבי עוגות הבראוניז והקינוחים שלכם. המעבר לאפיה מיוחדת הוא אחד התרומות שלנו לעולם הקולינריה ולמטרות יצירת ייחודיות במטבח שלכם.

אנו בפוד טו יו תמיד כאן כדי לעזור לכם ולהעניק מטעמים נוספים ולכן עם כל צרה שתעלה יש להתקשר וליהנות ממידע רב ערך ועצות בישול שיעשירו את החוויות האפיה שלכם. אל תתביישו לפנות ולשתף במטעמים שהצלחתם להכין באמצעות המידע והשירותים הנוספים שאנו מציעים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!

פסטטט..
רק רצינו לעדכן
אם אתם צריכים בעלי מקצוע מומלצים

תוכלו למצוא באתר
קליבר בעלי מקצוע