קובה סולת מתכון קל

קובה סולת, מאכל מסורתי ומפנק שמקורו במטבח המזרח תיכוני, הוא מנה נפוצה ואהובה בקרב משפחות רבות. זהו מאכל שמבשלים בעיקר באירועים חגיגיים, אך קלות ההכנה שלו הופכת אותו לבחירה נהדרת לכל יום. המתכון שאנחנו מציעים כאן לא רק טעים, אלא גם פשוט וברור, מה שמאפשר לכל אחד להכין אותו בקלות ובמהירות. החלק המיוחד בקובה סולת הוא הבצק העדין שעשוי מסולת, שמקבל טעם נהדר ומשתלב בצורה מושלמת עם המילוי העשיר של הבשר. תהליך ההכנה המשלב בישול וטיגון, נותן למנה מרקם ייחודי ועשיר בטעמים נהדרים.

מצרכים לקובה סולת

לבצק:
סולת – 2 כוסות
מים חמים – כוס וחצי
מלח – חצי כף

למילוי:
בשר טחון – 400 גרם
בצל בינוני קצוץ – 1
שמן זית – 2 כפות
מלח – כרבע כף
פלפל שחור – חצי כף
אגוז מוסקט – כרבע כפית

אופן הכנת בצק הסולת

מכניסים את הסולת והמלח לקערה רחבה. מוסיפים את המים החמים מעט בכל פעם ומערבבים היטב כל הזמן כדי לקבל בצק אחיד וחלק. לאחר מכן מכסים את הקערה במגבת ומשאירים למנוחה למספר דקות. בזמן שהבצק נחים אנו מכין את המילוי.

הכנת בצק סולת יכולה להיות פשוטה מאוד אך עם כמה צעדים חשובים לשמירה על המרקם האידיאלי. ברגע שהבצק שלכם מוכן, כדאי לבדוק שהוא לא דביק מדי. אם הוא דביק אפשר להוסיף מעט סולת אך אם הוא מתפורר אפשר להוסיף טיפה מים. כך תפעילו את תחושת המרקם הייחודית של קובה סולת שתהיה לכם מוצלחת וטעימה.

איך להכין את המילוי

מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן זית במחבת רחבה עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על חום בינוני עד שהבשר משנה צבעו. מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומטגנים יחד על חום נמוך כמה דקות נוספות כדי שריח התבלינים יכסה את כל המילוי.

המילוי כאן יכול להיות מתובל לפי הטעם האישי שלכם. אפשר להוסיף תבלינים נוספים או עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה כדי להעביר טעמים חדשים. שימו לב לא להוסיף יתר תבלינים שתפגעו בטעם הבשר העדין. המילוי הוא לב הקובה ולכן כדאי לוודא שהטעמים משתלבים היטב.

איך למלא ולעצב את הקובה

מחלקים את הבצק ליחידות שוות. משטחים כל יחידה בעזרת כפות ידיים ויוצרים צורה של מחבת קטנה. מכניסים מתערובת המילוי ומכסים בעדינות בעזרת הבצק כך שהבשר יכוסה היטב. יש להדק כדי למנוע חדירה של שמן בזמן הטיגון.

העיצוב של הקובה חשוב ביותר כדי לשמור על הטעם המרקם והיופי שלה. כשאתם ממלאים את הקובה כדאי לדאוג שלא יהיו חורצים או סדקים בבצק. כל סדק או חור יכול לגרום לפיצוץ של הקובה בזמן הטיגון. המילוי צריך להיות נדיב אבל לא גדול מדי שיבין למרקם כבד.

איך לטגן את הקובה

מחממים שמן במכשיר לטיגון או בסיר עמוק לטמפרטורה של 180 מעלות. מכניסים בזהירות את הקובות לשמן החם ומטגנים עד שהן זהובות מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת למהיר לכסף בכדי להוריד שאריות שמן.

הטיגון הוא השלב האחרון שבו הקובה מקבלת את צבעה המוזהב ואת הפריכות הייחודית שלה. חשוב להקפיד על חום השמן לאורך כל תהליך הטיגון כדי שהקובה לא תספוג אותו. בכל טיגון כדאי לשלב לא מעט תשומת לב כי הוא חשוב מאוד לתוצאה הסופית.

טיפים לשמירה על הקובה

אפשר להכין כמות כפולה של קובה ולשמור במקרר עד חמישה ימים או להקפיא לתקופה ארוכה יותר. מומלץ להניח את הקובות על מגש לקפאות נקי או לשמור במקרר בצורה מסודרת אחת ליד השניה שלא להדביק אותה.

שכבות והכנה ארוכת טווח של קובה יכולים לעזור לכם לשמור על הסדר והטריות מסויימת לאורך זמן. הכנת קובות מראש יכולה לחסוך זמן בעת הכנת הארוחה. הקפידו על אטימות נכונה של הכלי או המתקן שבו הקובות מאוחסנות בכדי לשמור על טריותן.

בסיום המתכון לקובה סולת אתם מוכנים ליהנות ממנה קלאסית ומסורתית המשלבת טעמים נפלאים.השילוב של בצק הסולת העדין והנימוח יחד עם המילוי המעושן והעשיר יביא עונג לכל ארוחה. עם הבחירה שלכם להכין קובה סולת ועם ההוראות הברורות הפוסט הזה ב-פוד טו יו יוכל להכין מנה שתזכה למחמאות רבות. להזמנת שירות הכנה או מתכונים נוספים ניתן לפנות אלינו ונשמח לסייע לכם בכל שאלה או צורך.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!