כרובית בתנור מתכון

כרובית בתנור היא מנה פשוטה אך עשירה בטעמים המשלבת את החמיצות של הלימון, מתיקות מעודנת וכל זאת יחד עם הטעם הארומטי של תבלינים. מדובר במנה טעימה ובריאה שמתאימה לכולם. הכרובית נחשבת לירק מזין שניתן לשלב בכל ארוחה ולאחר אפייה בתנור היא מקבלת מרקם רך מבחוץ וקריספי מבפנים. המתכון דורש מעט הכנה ומאפשר ליהנות מהמנה במהירות. הכרובית יכולה לשמש כמנה מרכזית לצד סלט טרי או כתוספת למנות נוספות.

מצרכים נדרשים

כרובית (כ-1 ק"ג)
5 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום כתושות
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים ושוטפים היטב.
בקערה מערבבים את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הכתוש והתבלינים.
מוסיפים את הכרובית לקערה ומערבבים היטב עד שהיא מצופה ברוטב מכל הצדדים.
מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ומניחים עליה את פרחי הכרובית בשכבה אחת.
אופים בתנור כ-25-30 דקות, או עד שהכרובית מזהיבה ומתרככת.

הטכניקה המושלמת לאפייה

כרובית בתנור דורשת תשומת לב לטכניקת האפייה על מנת לקבל מרקם מושלם וטעם נהדר. כשאתם מכינים את המתכון הזה תדאגו לחמם את התנור מראש לטמפרטורה המומלצת כדי להשיג אפייה אחידה. הקפדה על טמפרטורה מדויקת תבטיח שהכרובית תתרכך מבלי להתייבש או להשרף בשוליים.

שימושי להניח את הכרובית בשכבה אחת על תבנית האפייה ולא להעמיס יתר על המידה. פעולה זו מאפשרת לאוויר החם לזרום סביב כל חתיכה בצורה שווה ולמנוע אדים שיגרמו ללחות יתרה. דרך זאת תגרום לכרובית להיות פריכה מבחוץ ורכה מבפנים ולתמצית טעם עשירה שנשמרה בתוך הכרובית.

חומרי גלם איכותיים

לבחירת המצרכים יש השפעה רבה על הטעם הסופי של כרובית בתנור. כשאתם בוחרים את הכרובית, כדאי להעדיף כרובית טרייה ובעלת צבע לבן בוהק ללא כל סימני ריקבון או צבעים חומים על הפרחים שלה. בנוסף לאיכות השמן בו משתמשים חשיבות רבה הטעם של שמן הזית מורגש ולכן כדאי לבחור בשמן זית איכותי וטרי.

גם השימוש בלימון טרי ולא בלמון סחוט מראש משפר את הטעם לאין ערוך. כנ"ל לגבי השום הכתוש שמוסיף המון לטעם כשכותשים אותו טרי ולא משתמשים במשחת שום מוכנה מראש. השקעה בחומרי גלם איכותיים תעניק לכם מנה ברמת גורמה גם כשזו מנה פשוטה להכנה כגון כרובית בתנור.

שימושי תבלינים מגוונים

מעולם התבלינים ניתן לשנות ולגוון כשמכינים כרובית בתנור. כרובית היא ירק סופח טעמים ולכן ניתן להוסיף מגוון תבלינים לפי טעמכם האישי. מלבד הפפריקה והכמון תוכלו לנסות להוסיף טימין או רוזמרין בקיצוץ דק כדי לשדרג את המנה עם טעמים ארומטיים. אף ההוספה של קמצוץ אגוז מוסקט או זעפרן יכולה להפתיע לטובה.

שימושי לשפר את הטעם בעזרת מעט גרידת לימון יחד עם המיץ או לחילופין לשלב דבש או סילאן כדי להקנות טעמים מתוקים טבעיים. תבלינים משתנים מעניקים לכרובית בתנור כיוון טעם שונה מכל פעם מחדש ובכך מאפשרים לכם לשחק עם המתכון ולהפוך אותו למנה שתואמת את המגבלות או הרצונות התזונתיים שלכם.

התאמה אישית של המנה

אחד היתרונות הבולטים של כרובית בתנור הוא האפשרות להתאימה אישית לטעמים ולהעדפות שלכם. ניתן להפוך את המנה למתובלת יותר על ידי הוספת פפריקה חריפה או פלפל צ'ילי טחון. מי שרוצה להמעיט בכמות השמן יכול להמיר חלק משמן הזית בציר ירקות או מעט מים.

ניתן גם לשנות את השימושיות שבמנה לקריספית יותר על ידי הוספת פירורי לחם לתערובת התבלינים שמצפים את הכרובית. באמצעות ניסוי וטעייה אפשר ליצור את המנה האידיאלית שמתאימה לטעמכם האישי והייחודי. כמו כן המנה מתאימה להגשה בטמפרטורת החדר ולכן אפשר לקחת אותה לפיקניק או כארוחת צהריים במשרד

השראה למנות נוספות

מתכון כרובית בתנור אפשר להוות השראה למגוון מתכונים נוספים בעזרת ירקות ותבלינים שונים. ירקות כמו ברוקולי או גזר משתלבים נהדר באותה דרך עם תבלינים דומים ויוצרים מנות מוצלחות ומגוונות. גם שורשים כמו תפו״א בטטה או קולורבי נותנים תוצאה מדהימה באפייה בתנור.

ניתן גם להתנסות ולטבול את הירקות המוכנים בטחינה או ברוטב יוגורט עם עשבי תיבול להגשה מיוחדת ולשדרוג הטעמים. כך אפשר להקפיץ את המנה ולהוסיף לה ממד נוסף בטעם על האוכל. הכנת מנות נוספות על בסיס אותו רעיון היא דרך מושלמת להפוך את המטבח לזירת ניסויים ויצירתיות.

כרובית בתנור היא לא רק תוספת, אלא ממלכת טעמים בפני עצמה. בחירת המצרכים בתשומת לב והקפדה על ההכנה יביאו לתוצאה שניתן להתפאר בה. באתר פוד טו יו ניתן לעיין בעוד מתכונים ולגלות רעיונות להמון שימושים שונים בכרובית במטבח שלכם. אנו נשמח לתת שירות וייעוץ בכל נושא וללוות אתכם בדרך להצלחה בטעמים שמחכים לכם בכל מנה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!