מתכון לפשטידת תירס

פשטידת תירס יכולה להיות תוספת טעימה ומתוקה לכל ארוחה. הפשטידה משלבת מרקם קרמי עם תירס מתוק ומעט גבינות, ומהווה פתרון מושלם למי שמחפש ארוחה קלה ומהירה להכנה. לפשטידת תירס יתרונות רבים היא יכולה לשמש כהשלמה מהירה לארוחת צהריים או ערב ואפילו כתוספת ליום פיקניק או אירוע. קלות ההכנה והמצרכים הפשוטים שלה הם יתרון משמעותי.

מצרכים לפשטידת תירס

לקראת ההכנה נזדקק למספר מצרכים בסיסיים שלרובם ניתן למצוא בכל בית:
תירס משומר או קפוא – 2 כוסות
ביצים – 3
קמח תופח – 1 כוס
שמנת חמוצה – 200 גרם
גביע גבינה לבנה – 250 גרם
גבינה צהובה מגורדת – 200 גרם
שמן זית – 2 כפות
מלח ופלפל לפי טעם

פשטידת תירס זו משלבת טעמים שונים ומגוונים ומציעה חוויית טעם ייחודית בזכות שילוב המרכיבים. חשוב לזכור שלצד המצרכים הללו ניתן להוסיף לתערובת גם ירקות נוספים כמו בצל ירוק קישואים או פלפל כדי להעשיר את הטעמים במרקם ומורכבות חדשים.

אופן ההכנה

ניתן להתחיל לערבב בקערה גדולה את הביצים השמנת החמוצה והגבינה הלבנה עד לקבלת תערובת חלקה. לאחר מכן ניתן להוסיף לתערובת את התירס השמן הזית המלח והפלפל ולערבב היטב להחליק את המסה ולהפוך לאחידה. אפשר להשתמש בתרמוסל למטרה זו להאצת התהליך.

כעת יש להוסיף לתערובת את הקמח ולערבב בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה ומעט סמיכה. יש לשמן תבנית אפייה ולשפוך לתוכה את התערובת מוכנה. יש לשטח את ההכנה בצורה שווה בתבנית ולאחריה לפזר את הגבינה הצהובה המגורדת על הפשטידה. לחמם את התנור לחום של 180 מעלות ולאפות את הפשטידה כ-30 דקות או עד שהיא מקבלת גוון זהוב ויפה.

מה תורם הפשטידה לארוחה

פשטידת התירס מציעה לא רק טעם מעולה אלא גם ערכים תזונתיים רבים חשובים התירס מכיל עמילן וסיבים תזונתיים ומספק רמה נאה של פחמימות שיכול לספק אנרגיה למשך זמן רב. בנוסף השמנת והגבינות מספקות חלבונים חשובים המשלימים את הארוחה ומעניקים תחושת שבע.

תוספת של סלט ירקות או מרק יכולה להעצים את הערך התזונתי של הארוחה ולהשלים ערכים נוספים כגון ויטמינים ומינרלים חשובים. פשטידת התירס מהווה ארוחת ביניים שמתאימה לכל המשפחה ויכולה לשמש כארוחת מנה ראשונה טעימה בכל אירוע.

וריאציות לפשטידת תירס

כאשר מדברים על פשטידת תירס חשוב לדעת שתמיד אפשר לגוון ולהוסיף טעמים נוספים לגרסאות המתאימות במיוחד עבור כל אחד. אחת הדרכים המומלצות להעשיר את הפשטידה היא להוסיף תבלינים ועשבי תיבול ככוסברה קצוצה פטרוזיליה או קצת אורגנו.

כמו כן ניתן להוסיף ירקות כתוספת כמו חמוציות קליפה פרוסה או קוביות שבצלילים שונים – פלפלים קישואים ועוד ליצירת מרקמי טעמים מיוחדים. שימוש בווריאציות שונות לפשטידה יכול להפוך מנה זו ליצירת מפגש ייחודית בכל ארוחה ולהפתעות קולינריות מהנות לכל חובבי האוכל.

טיפים להכנה מוצלחת

שימוש קפדני במרקמיות של המרכיבים מאפשר תוצאה מוצלחת והדוקה. חשוב לערוך את כל המרכיבים מראש על מנת להבטיח שהם כולם זמינים ונגישים בעת הצורך. בנוסף כדאי לבדוק את התנור ולהפעיל חימום מוקדם כדי להבטיח שהפשטידה תתבשל בצורה המיטבית.

לחובבי הגבינה מומלץ להשתמש במגוון סוגי גבינות ליצירת טעמים נוסחתים והפתעות בפשטידה, כגון גבינה עשירה וקצת גבינה כחולה במידה נמוכה. רצוי לוודא שכל המרכיבים מתמזגים עם התערובת היטב על מנת לקבל תוצאה אחידה וזכורה לטובה.

כשהכן אנחנו בפוד טו יו מאמינים שפשטידת תירס היא מנה שתהפוך במהירות ללהיט בקרב המבקרים שלכם השימוש בתירס, שמנת וגבינות כבסיס לפשטידה זו מאפשרת לנו ליהנות הלאה מטעמים עשירים ומגוונים עד כמה שניתן להוסיף מרכיבים נוספים המתאימים לטעמכם

פשטידת התירס ישנה כיף מספרים אל המרקם שלה. השימוש בקלות, במרכיבים זמינים, משוחח על תהליך ההכנה בצורה מכלילה מאוד, וניתן לשלב עם תוספות לצורך ארוחה מושלמת לכל המשפחה. היא עמידה יכולה לשמש כפתרון לכל אירוע ולכל יום, ומצוינת כשהיא חמה או קרה. לקביעת טעם עשיר ומורכב יותר כלומר מלית על כבישה וגיוון עם תואמי טעמי ייחוד. מלבד זאת מומלץ בעת ביצוע התהליך לשמור על סבלנות וסדר בארגון התהליך, כדי פעולה חלקה ותוצאה סופית מהפכנית. אוהבים בישול ידידי האוכל בהחלט ייהנו מכל תהליך הכנת ופשטידת התירס הזו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!