בצק פריך מתכון

בצק פריך הוא מה שהופך מתכונים שונים לעסיסיים וטעמים במיוחד בקלות. מדובר בבצק שהבסיס שלו הוא שילוב של קמח, חמאה, ומעט סוכר. היופי בו הוא הפשטות ומגוון השימושים האפשריים, החל מקישים מלוחים ועד טארטים מתוקים. בצק פריך משמש בעיקר כבסיס נהדר למנות רבות שניתן להוסיף להן כל טעם שרק תרצו. בנוסף, הוא מבוסס על מרקם פירורי ומקומות שונים בעולם מוסיפים לו רכיבים כמו ביצים או וניל למתכונים הקלאסיים.

מצרכים לבצק פריך בסיסי

קמח לבן – 200 גרם
חמאה קרה חתוכה לקוביות – 100 גרם
סוכר – כף אחת
ביצה – 1
כפית מלח

כדי להכין בצק פריך בסיסי, מתחילים בלערבב את הקמח, המלח והסוכר בתוך קערה. מוסיפים את החמאה בהדרגה ולשים בעדינות עד שמתקבל מרקם גלדני. מוסיפים ביצה ולשים שוב עד שמתקבלת תערובת אחידה. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים אותו למקרר למנוחה של כ-30 דקות. לרול אותו בעדינות לפני שימוש.

הכנת טארט פירות מרענן

קמח לבן – 200 גרם
חמאה קרה חתוכה לקוביות – 100 גרם
סוכר – כף אחת
ביצה – 1
פירות העונה חתוכים – כ500 גרם
ריבה לפי הטעם – כ2 כפות

מערבבים את החומרים של הבצק לפי ההוראות שהוזכרו לעיל. לאחר מנוחת הבצק, מרדדים אותו בתבנית טארט ומכסים בשכבת ריבה על פני הבסיס. לאחר מכן מסדרים את הפירות החתוכים על פני הריבה בצורה אסתטית. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות כ-25 דקות או עד שהבצק זהוב.

מהו הסוד לבצק פריך מושלם

בכדי ליצור בצק פריך מושלם, יש להקפיד על מספר דברים קריטיים במהלך ההכנה. ראשית, יישום נכון של טכניקות העבודה הינו מרכזי, בעיקר השימוש בחומרים הקרים שמונעים מרקם חמאתי מדי. הכנסת החמאה בתהליך הכללה של הקמח חייבת להיות מהירה ומדויקת, כך שהחמאה תתפזר באופן מיטבי.

שנית, תהליך מנוחת הבצק בקרור הינו שלב קריטי המאפשר רכיבים להתארגן בצורה הרצויה. מנוחה זו מועילה בהוצאת גלוטן מהבצק ומקנה לו את המרקם הפריך והאוורירי. כמובן, רצוי שלא להוסיף יותר מדי קמח בעת הרדידה לבצע נוסף, על מנת להבטיח שמירה על מרקם נכון.

הכנת קיש מלוח מיוחד

קמח – 200 גרם
חמאה קרה – 100 גרם
מלח – כפית
מים קרים מאוד – כף שתיים
ביצים – 3
שמנת מתוקה – 200 מ"ל
גבינה קשה מגורדת – 100 גרם
ירקות כגון ברוקולי או פטריות – 200 גרם מתוחים

מערבבים את הקמח, החמאה והמלח לפי ההוראות לבצק פריך בסיסי ומוסיפים מים לפי הצורך. מרדדים אותו קלות ומניחים בתבנית אפייה. במקביל מכינים את המילוי: מערבבים את הביצים, השמנת והגבינה ומוסיפים את הירקות. שופכים על הבצק ואופים על 180 מעלות עד שהמלית מתייצבת.

שימוש בבצק פריך בהכנת מתוקים

בצק פריך איננו מוגבל אך ורק להכנת מנות מלוחות – הוא מהווה גם בסיס פנטסטי למתוקים מגוונים. בשל מרקמו המיוחד, ניתן לשנות את מתיקותו על ידי הוספת סוכר לפי הטעם. להיבט זה ניתן לשלב מגוון רחב של טעמים כמו ווניל או גרידת לימון בכדי להעשיר את הטעם.

בגזרה המתוקה, מומלץ ליצור מילויים מתוקים כגון קרמים שונים, שוקולד, פירות טריים, ואף לשזרה בו חומרי טעם נוספים. מנות אלו, כדוגמת טארטים, מהוות קינוחים פופולריים ברבות מסעדות ועמידות היטב באחסון במקרר למספר ימים, מה שהופך אותן לפתרון נוח למסיבות ואירועים משפחתיים.

בצק פריך וקיצורי דרך למטבח

למרות שבצק פריך נשמע שעלול להיות מסובך להכנה, ניתן למצוא קיצורי דרך שיוסיפו לפשטותו ומיידיותו במטבח. בחנויות שונות ניתן למצוא בצק פריך מוכן במקררים, שניתן להשתמש בו כל פעם שברצונכם להכין מנה בצורה מהירה ושאינה דורשת הרבה מאמץ.

יתרון נוסף לקיצורי דרך אלו, הוא שהכשרותם קלה במיוחד וכל אחד יכול למצוא את דרכו על פי העדפותיו האישיות בטעמים או במחסור בזמן פנוי – תוך שמירה על איכות וטעם המנה הסופית. החוכמה היא לדעת איך ומתי לנצל קיצורים אלו בכדי להבטיח שמירה על הרעננות הרצויה והכנת מנות שבמבט ראשון רק נראות מסובכות לביצוע, כשבפועל הן מושגות בעזרת הקפדה על טכניקות בסיסיות ויעילות.

הכנת בצק פריך מושלם דורשת תשומת לב אך אינה קשה מדי אפילו למתחילים. הבנת המרקמים והתהליך תעזור לכם להפיק את המרב מהמתכון ותעניק תוצאות נהדרות בכל סוג של מנה תרצו להכין –טעימים מתוקים או מלוחים. בפוד טו יו אנו נשמח לספק שירותים נוספים ומידע נוסף בכדי לשדרג את הכנת המנות שלכם ולהפוך כל חוויה במטבח למשמעותית ומהנה. במידה שאתם זקוקים למידע נוסף או לעזרה, אנא צרו עימנו קשר ונשמח לסייע לכם בכל שאלה ובקשה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!