קובה סלק מתכון

קובה סלק הוא מאכל מסורתי אהוב במיוחד במטבחים המזרח תיכוניים. מדובר בתבשיל עשיר בצבעים וטעמים, שבו הכדורים מבשלים יחד עם רוטב סלק חמצמץ ומתקתק. הקובה הוא מאכל ותיק שמשמעותי במיוחד בקרב העדה העיראקית והכורדית, ושם הוא מוגש לעיתים על שולחנות חג או בסעודות חגיגיות. קובה סלק משלב בנגיעות של חמצמצות מן הסלק וטעמים עמוקים מהקובה עצמה.

ההכנה אמנם דורשת מעט השקעה וזמן, אך בסופו של דבר התוצאה מדהימה ויש ביכולתה לרגש כל מי שטועם. חשוב להקדיש את כל תשומת הלב לכל תהליכי הבישול וההכנה כדי להשיג את הטעם המושלם הזה שאין לו מתחרים.

הכנת הקובה

לבצק:

1/2 1 כוס סולת

1/2 כוס מים

1/2 כפית מלח

למילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

משרים את הסולת במים למשך כ-10 דקות עד שהיא סופגת את הנוזלים. מערבבים את הסולת עם המלח ומלוש מעט עד שמתקבל בצק אחיד ולא דביק מדי. לעבודה קלה, מומלץ לשמן מעט את הידיים.

בינתיים, מכינים את המילוי – במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשחים. מוסיפים מלח ופלפל ומסירים מהאש להצטננות.

הכנת רוטב הסלק

4 סלקים בינוניים קלופים וקצוצים

1 בצל קצוץ

3 כפות שמן

מיץ מ-1/2 לימון

2 כוסות מים

1 כפית מלח

1/2 כוס סוכר

מטגנים את הבצל בכף שמן עד לריכוך והשחמה קלה. מוסיפים את הסלקים ומטגנים עוד כמה דקות.

מוסיפים את המים, המלח והסוכר. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות עד שהסלקים רכים. מוסיפים את מיץ הלימון ולבחור לטעום ולהוסיף מלח או סוכר לפי הצורך.

מילוי והכנת הקובה

לוקחים כף מהבצק ומעצבים לכדור. באמצעות האצבע מכינים גומה בכדור ומכניסים לתוכה כף מהמילוי. סוגרים את הבצק מסביב למילוי ולמעוך בעדינות לכדור.

מוסיפים את כדורי הקובה בעדינות לרוטב הסלק המבעבע. מבשלים את הקובה במשך כ-15-20 דקות עד שהם עולים למעלה ומתבשלים היטב בפנים.

הגשה ואפשרויות נוספות

מגישים את הקובה סלק בקערה גדולה יחד עם כמות מהרוטב על גבי האורז הלבן. אפשר לקשט בשמיר ונתזי לימון טרי להגשה.

אפשרות נוספת היא להוסיף לרוטב הקובה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות לאנשים הרוצים תחושה מלאה יותר.

טיפים לשדרוג סלק קובה

ניתן להוסיף לרוטב הקובה עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה טחונה כדי לשדרג את הטעמים. כמו כן, אפשר להוסיף פלפל לבן עבור טעם יותר פיקנטי.

לשביעות רצון כל סועד

כאשר ההשקעה והמאמץ מועברים לאורחים דברים חשובים כמו שקובה סלק מושלם. אז אל תהססו לקחת את הזמן והכנות באופן שהטעמים יוצרים חוויה בלתי נשכחת.

לאחר הכנת המנה טעמו את התוצאה וראו כיצד הטעמים משתלבים בהרמוניה מלאה. המנה הזו תביא שמחה ורגעי אושר לסועדים. ניסיונם החיובי יגרום להם לשוב ולבקש ממנה עוד כשהיא מופלאה. את המתכון הזה תוכלו למצוא גם בפוד טו יו.

אם אתם זקוקים לשירותים בתחום האוכל והמתכונים, אתם מוזמנים ליצור עימנו קשר ונשמח לספק שירות חם ומקצועי.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!