דונאטס מתכון

דונאטס, הממתק הצבעוני והמתוק שתמיד מעלה חיוך, הם הרבה יותר מפשוט מאכל. מדובר בתענוג שמשלב בין מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים, אידיאלי לליווי קפה של הבוקר או סתם כפינוק מתוק במהלך היום. למרות שהם עשויים להיראות מסובכים להכנה, הכנת דונאטס בבית היא פשוטה ומהנה. מעבר לכך, כשאתם מכינים אותם בעצמכם, אתם מקבלים את האפשרות לשלוט על המרכיבים ואפילו להמציא שילובים חדשים ומפתיעים. בין אם אתם מעוניינים בדונאטס מצופים בסוכר, מפוזרים בשוקולד או ממולאים בריבה, המתכון שלנו יסייע לכם להתחיל את המסע הקולינרי שלכם לעולם הדונאטס המופלא. אז, למה לחכות המליחות של הבצק המאוזן עם המתיקות של הציפוי הופכים את הדונאטס לכוכבים האמיתיים של כל שולחן. כנראה שלא תצליחו לעצור אחרי אחד בלבד

היסטוריה קצרה של הדונאטס

הדונאטס, כמו מאכלים רבים, הם תוצר של התפתחות קולינרית ארוכת שנים. אומנם המקור המדויק של הדונאטס לא ידוע בברור, יש הסבורים כי הם החלו את דרכם באירופה עוד במאה ה־17 כאב לברכת תפוחים – בצק מטוגן עם תפוחים. במהלך השנים, הדונאטס נדדו לארצות הברית, שם הם עברו התאמות והתפתחו למאפה שאנו מכירים ואוהבים כיום. סברה אחת אומרת שהשלם בצורה העגולה והחור במרכזם נוצר כדי להבטיח שבישול הפנים יהיה מהיר ואחיד יותר, כך שהבצק לא יישאר נא. הטכניקה הזו הופכת את הדונאטס למאכל שהתפשט במהירות כחביב הציבור

במהלך המאה ה־20, הדונאטס הפכו למזון פופולרי מאוד בארצות הברית, כאשר התפשטות רשתות כמו דנקין דונאטס וקראספי קרים התפשטו לפינות רבות בעולם. ברשתות אלו נעשה שימוש בטכנולוגיה ומיכון לייצור דונאטס בכמויות גדולות, דבר שהפך אותם לנגישים ליותר אנשים. בהתפתחותן, נוספו לדונאטס ציפויים מיוחדים וטעמים מגוונים שהפכו אותם למגוון רחב של אפשרויות. אין ספק שעבור רבים, הדונאטס הם סימן לקולינריה מודרנית ומהירה אך עם שורשים היסטוריים מאוד עשירים.

המצרכים הנחוצים להכנת דונאטס

המצרכים הבסיסיים להכנת דונאטס כוללים לרוב מרכיבים פשוטים המצויים בכל מטבח. להרבה יש את הרכיבים ועל כן הכנה של דונאטס היא כל כך פשוטה ומענגת. עבור בצק הדונאטס תצטרכו:
2 וחצי כוסות קמח
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב
2 כפיות שמרים יבשים
רבע כוס חמאה מומסת
2 ביצים
רבע כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
כוס סוכר
כפית קינמון או חצי כוס שוקולד מומס

המפתח להכנת דונאטס מושלמים הוא לשלב את כל המרכיבים בצורה מאוזנת ומדויקת. כל שלב בתהליך הכנת הדונאטס משפיע על הטעם והמרקם של המאפה הסופי. מתאימים את הבצק לפי המצח, מוודאים שכל המרכיבים נאפים בצורה שווה ועם הקפדה יתרה לפני קבלת הדונאטס מופלאים שהילדים והמשפחה ייהנו מהם.

אופן ההכנה של הדונאטס

כדי להתחיל, מערבבים בקערה חמאה מומסת, חלב ושמרים, נותנים לשמרים לנוח למשך כ-5 דקות כדי לוודא שהשמרים מתחילים את תהליך ההגבהה. לאחר מכן, מוסיפים את הביצים לתערובת ומערבבים היטב. במקביל מסננים קמח וסוכר עם מעט מלח בקערה נפרדת, לאחר מכן מוסיפים את תערובת החלב והביצים לקמח ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. חשוב להיות עדינים בשלב זה כדי לא לשבור את הבצק

לאחר שאת הבצק קיבל את המרקם הרצוי מכסים אותו עם מטלית ומניחים להתפחה במשך כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. כשמוכן מפזרים מעט קמח על קרש חיתוך ומרדדים את הבצק לעובי של חצי אינץ'. בשלב זה משתמשים בתבניות בצורת טבעת כדי לחתוך את הצורה העגולה המלכייה ליצירת דונאטס קלאסיים. לבסוף מחממים את השמן במחבת על חום בינוני ומטגנים את הדונאטס עד שהם שחומים ולאחר מכן מטפטפים סוכר או כל ציפוי אחר שמעדיפים

סוגי דונאטס וציפויים פופולאריים

בעולם הדונאטס המגוון עצום והשמיים הם הגבול בכל הנוגע לציפויים ולמילויים. דונאטס סוכר קלאסיים נחשבים לפשוטים והם הכי פופולאריים להגיש יחד עם כוס של קפה חמה, אך המגוון הרחב של דונאטס הוליך ליצירתיות רבה בכך שאפשר להוסיף כמעט כל דבר מעל הדונאטס. דונאטס שוקולד עם ציפוי קרמי הוא אחד מהדונאטס האהובים ביותר, כאשר ניתן לפזר גם סוכריות צבעוניות מעל ליצירת מראה מפתה

חוץ משוקולד ניתן למצוא גם דונאטס מצופים בקרם וניל או קרם פירות יער, דונאטס מצופים שוקולד לבן הם גם פופולאריים, במיוחד סביב חגים ואירועים מיוחדים. הציפויים האלו לא רק מוסיפים טעם אלא יוצרים מראה פתייני ואקסקלוסיבי לדונאטס. לאלו שאוהבים חוויות חדשות מומלץ להתנסות גם בכל מיני ציפויים מקומיים בהתאם לאזורי העולם השונים בהם הדונאטס צברו פופולאריות

הייחודיות של דונאטס בישראל

אחד הדברים שעושים את הדונאטס לייחודיים בישראל הוא השילוב בין המטבח המקומי למאפה הקלאסי. במהלך השנים דונאטס השתלבו גם במטבח הישראלי בעיקר בסופגניות שפופולאריות מאוד בחג החנוכה. המילוי של ריבה או שוקולד הופכים אותן למעדן ממולא שמזכיר את הדונאטס בצורה, אך מציע חוויה קולינרית קצת שונה. הדונאטס אף מתאימים כפתרון מהיר לקינוח בכל אירוע מסיבה או סתם אחר הצהריים חמים

כיום דונאטס ניתן למצוא במגוון חנויות ובתי קפה ברחבי הארץ, עם גרסאות שונות לסט הנפוצה של הדונאטס האמריקאי כמו ציפויים של טחינה וסילאן. גם מכינות ביתיות הופכות פתאום לכל-כך מקובל להכין דונאטס בבית להפתעת האורחים ופינוק למשפחה. משלב הבצק ועד לציפוי הקונספט של הדונאטס מתמזג עם הכנסת אורחים ישראלית חמימה וכל האני מאמין של האירוח המקומי המיוחד כל כך

הכנת דונאטס בבית היא לא רק חווית בישול אלא דרך להכניס פינוק מתוק ליומכם. התהליך פשוט יחסית, והתוצאה מספקת ומרשימה. עם מגוון האפשרויות לציפויים ולמילויים, ניתן ליצור דונאטס ייחודיים ומותאמים אישית לצרכים שלכם. אם אתם מחפשים רעיון למפגש משפחתי או סתם רוצים להכניס משהו מתוק לשגרה, אין דבר שיעשה זאת כמו הדונאטס. למידע נוסף על מתכונים תוכלו לפנות אלינו באתר פוד טו יו נשמח לעזור לכם במתכונים והדרכות נוספות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!