פיש אנד צ'יפס מתכון

פיש אנד צ'יפס הוא מאכל פופולרי וטעים ביותר, במיוחד בבריטניה, שם הוא נחשב למנה קלאסית שנמכרת בדוכנים ומסעדות רבות. זהו שילוב מושלם של דגי קוד מטוגנים עם צ'יפס פריך. המתכון מביא את הטעמים האותנטיים ישירות למטבחכם. המנה פשוטה להכנה, מושלמת כארוחת ערב משפחתית או כחטיף טעים לשעות אחר הצהריים. החלק החשוב ביותר בהכנה שלה הוא לוודא שהטיגון נעשה כראוי, כך שיתקבל טעם קריספי ומרקם מדויק. באמצעות כמה שלבים פשוטים ומצרכים זמינים, אפשר להפתיע את כל המשפחה עם פיש אנד צ'יפס מעולה שישאיר לכולם טעם של עוד.

המצרכים: דגים וציפוי

דג קוד טרי
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס בירה קרה מאוד
מלח
פלפל שחור

ערבוב הבירה הקרירה עם הקמח ואבקת האפייה יוצר ציפוי קל ופריך למנת הדג. כאשר מערבבים את תערובת הבלילה, חשוב לשמור על מרקם לא סמיך מדי כדי שאפשר יהיה לטבול בה את הדג בצורה חלקה ויסודית. חשוב לצנן את התערובת במקרר לכמה דקות לפני הטיגון, כדי להבטיח את הקריספיות הרצויה. דג הקוד הוא הבחירה המושלמת לפיש אנד צ'יפס, בעיקר בזכות טעמו העדין ומרקמו המושלם לטיגון. חשוב לוודא שהדג טרי, מאחר והטריות הישירה משפיעה על טעם התוצאה הסופית. מומלץ להשתמש בדג נקי, שלא צריך לפלט בעצמכם, כך שתחילת ההכנה תימשך פחות זמן.

המצרכים: צ'יפס

4 תפוחי אדמה בינוניים
שמן לטיגון עמוק
מלח להשבחה

הכנת הצ'יפס מתחילה בבחירת תפוחי אדמה מתאימים לחיתוך ולמערכת הטיגון. חשוב לבחור תפוחי אדמה קטנים או בינוניים עם קליפה עדינה. על מנת ליצור צ'יפס קריספי, יש לחתוך אותם לרצועות בעובי הזהה שגם יבטיח איזון מושלם בטיגון. יש לשטוף היטב את תפוחי האדמה החתוכים ולהשרות אותם במים קרים למספר דקות. שלב ההשריה חשוב מאוד שכן הוא מוציא את העמילן וכך מתקבל צ'יפס קריספי ולא דביק. לפני שמתחילים לטגן, חובה לייבש היטב את תפוחי האדמה כדי למנוע התזות בטיגון ולהבטיח תוצאה אחידה.

אופן ההכנה: דגים

תחילה חממו שמן לטמפרטורה של כ-180 מעלות
טבלו כל דג בתערובת הקמח והבירה כך שיצופה היטב
טגנו את הדגים בשמן החם עד שהם זהובים וקריספיים
ברגע שהדג מזהיב ומוכן, הוציאו אותו מהשמן והניחו על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן

הטיפ הוא לשמור על חום אחיד ולשלוט בטמפרטורה כדי למנוע מבעיות בטיגון לרבות ספיגת מיותר של שמן או טיגון מבפנים. השימוש בשמן נמוך מדי לא ייצור את הקריספיות שמהווים סוד הטעם של הפיש אנד צ'יפס. שמירה על טמפרטורה קרובה ל-180 ולהקפיד שלא להכניס לשמן יותר מדי חתיכות דגים באותו זמן, זאת כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן. לאחר שהוצאתם את הדג מטגנו, חשוב להניחו מיד על נייר סופג בכדי להימנע מהריח וההשפעה של עודפי שומן. אם רוצים אפשר להוסיף תיבול כמו קצת מלח או תבלינים אחרים כרצונכם.

אופן ההכנה: צ'יפס

חממו שמן לטמפרטורה של 170 מעלות
טבלו את תפוחי האדמה בשמן וטגנו עד שיזכו לגוון זהוב וקריספי
הוציאו את הצ'יפס מהשמן והניחו על גזרי נייר סופג
פזרו מעט מלח כדי להשביח ושרת הדם בעזרת קריסה מיוחדת

עבור קבלת צ'יפס קריספי במיוחד יש לבצע את הטיגון בשני שלבים: קודם כל טיגון קצר יחסית כדי לבשל אותם מבפנים, ולאחר מכן להוציא אותם, להמתין כשתי דקות ולשוב לטגן עד שהם קורמלים לאיכות זהובה. חשוב לא להמינין יותר מידיי בתהליך ההכנה על מנת להבטיח שהצ'יפס יישאר רענן וטוב גם לאחר הטיגון. הישתמשו בנייר סופג להפרדה בין הצ'יפס לבין הסיכוי לשירטון עודף שמן משפיעי. השתמשו בשפכטה או כלי מסוים לשירוט ולהוספת טעם מליחות טעים נוכח המעט שיכול לשים. במידת הצורך רקחו טעמים נוספים שאתם אוהבים.

הגשה וטיפים נוספים

יש להגיש את הפיש אנד צ'יפס חם וטרי ישר מהאש
אפשר להגיש עם רוטב טרטר או חומץ מלוחים בצד כטעם נוסף
כדי להנות מהמאכל על שלמותו
לא לשכוח את הציוד השולחני להכנה
קרניים ומפיות כדי שלא תישארו ללא תוהמדה
לבסוף לשמור במהירות את הפרוסות הרכות והמתוקות למרכז השולחן

ההגשה הנכונה והטרייה ביותר לפיש אנד צ'יפס היא בצלחת שטוחה וגדולה, לצד קערית קטנה של רוטב אהוב. אם מדובר בארוחה לילדים או סתם כשחוברים לכיף המתוק בבית מחזירים עם בעלי הז’בפילים נראה טוב אסתטי בכוחות ומצורת הכנה השנייה כמות משתמשים. החמוד שיחה בצורה סדירה על גורי פאמריס מונעים מאכילה שמואלית משומנת לא טבעית. בכלל כל עלים תפויים שאתם אוהבים משתדל אך ורק בכל כוחכם בגרסיה יותר רציונלית מאשר בצף החרוצי.

הדרך החכמה והמהנה להשלים את המסיבה, סלובים את המנות הרצויות בצורות מוגדרות טבעיות מחומרים דרך שולחני צפוי. שתינו יומן כששני חמרים שמופרדים בין עצמה הדגש הוא אמירת טובה אמתית לגורמי טעמי יחדיו.

כאשר אתם רוצים להפתיע את המשפחה או החברים עם פיש אנד צ'יפס טעים ומוצלח, בהחלט כדאי לנסות את המתכון הקליל שנוסף כאן. המרקם הקריספי והטעם המושלם יגרמו לכל אחד להתפלא 怎么样 קונפציה כפי שכתובה הישוב נוזלי. לפרטים נוספים, טיפים ומתכונים נוספים ומומלצים במיוחד, אתם מוזמנים לבקר באתר פוד טו יו בלוג אוכל ומתכונים. שאתם נהנים לשתף ולבקר אותנו, כמו תמיד למדוד את עדכונים ורכיבים האיכותיים מועצות. אם מישהו צריך שירות, יכול להתקשר אלינו ונשמח לתת שירות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!