עוגת גן מתכון

עוגת גן היא אחת מהעוגות האהובות ביותר, שמשלבת טעמים עדינים ומתאימים לכל עת ואירוע. מדובר בעוגת ספרון קלאסית שמגיעה לברכות על שולחנות רבים במגוון אירועים משפחתיים וחברתיים. עוגת גן נגישה להכנה ומשולבת מהמרכיבים הבסיסיים ביותר שאפשר למצוא בכל מטבח. השכבות העדינות והקרם המתוק עושים ממנה פינוק מרגיע לשעות היום. היא משאירה חותם בזיכרון הודות לטעם הנפלא שלה ולפשטות ההכנה שלה. במאמר הזה נדון איך ניתן להכין עוגת גן בצורה הנכונה ביותר כך שתהיה מושלמת.

המרכיבים הנחוצים לעוגת גן

כדי להכין עוגת גן מזמינה, יש להשתמש במרכיבים הבאים:
– קמח: 2 כוסות
– סוכר: 1 כוס
– אבקת אפייה: 1 כפית
– מלח: קמצוץ
– חמאה: 100 גרם
– ביצים: 3 יחידות
– חלב: 1 כוס
– תמצית וניל: 1 כפית

כדי להתחיל בהכנה יש לערבב את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח בקערה גדולה. בקערה אחרת יש להמיס את החמאה ולערבב אותה עם הביצים, החלב ותמצית הווניל. לאחר מכן יש לשלב את התערובות ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים. את התערובת יש לשפוך לתבנית משומנת ולשמוח על פני כל חלקי התבנית. את העוגה יש לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-35 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.

דרכי יצירת שכבות בעוגת גן

אחרי שהעוגה התקררה, ניתן לחצות אותה למספר שכבות.
כדי לעשות זאת, יש להחזיק בסכין ארוכה ולאורך כל העוגה לחתוך שכבה בעובי זהה כדי ליצור עוגה בת שלוש שכבות. החיתוך נעשה בעדינות כך שהעוגה תישאר שלמה אך מבנית לשכבות דקות ומעודנות.

בעזרת הסכין יש למרוח כל שכבה בקרם או במילוי לבחירתכם. בדרך כלל משתמשים בקרם וניל או שמנת מוקצפת שיתלבשו יפה על כל שכבה ויישרו תחושה קרמית בעוגה. ניתן להוסיף גם פירות יער או אגוזים כדי להעניק לטעם גיוון נוסף ועשיר.

הכנת קרם וניל לעוגת גן

המרכיבים לקרם וניל הם:
– חלב: 1 כוס
– סוכר: 1/2 כוס
– קורנפלור: 2 כפות
– תמצית וניל: 1 כפית
– חמאה: 50 גרם

מביאים לרתיחה את החלב עם הסוכר והקורנפלור תוך ערבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה ומתקררת. לאחר מכן מסירים מהחום ומוסיפים את החמאה ותמצית הווניל. מערבבים היטב עד שהקרם חלק. כשהקרם מתקרר לחלוטין ניתן למרוח על שכבות העוגה. זאת כדי להבטיח מרקם עדין וטעם מתקתק שילווה את העוגה.

קישוט עוגת הגן

לאחר מילוי השכבות והוספת הקרם, ניתן להתפנות לקישוט העוגה. ניתן לפזר על העוגה אבקת סוכר עדינה שמוסיפה חן וגם מביאה מתקתקות עדינה.

מי שמעדיף קישוטים מרשימים יותר יכול להוסיף תותים פרוסים, אגוזים קלויים או קצת שוקולד מגורר. קישוטים אלה נותנים לעוגה מראה חגיגי ומיוחד ומותירים רושם מתוק על כל שולחן.

שמירה והגשה של עוגת גן

חשוב לדעת לשמור על טריות העוגה לימים הבאים.
יש לאחסן את העוגה במקרר כשהיא מכוסה היטב כדי לשמור על הלחות והטעמים. כך, תוכלו ליהנות מהפינוק הנהדר שהכנתם גם לימים הבאים ללא איבוד האיכות.

כאשר אתם מגישים את העוגה, חשוב להניח על צלחת יפה, ולחתוך פרוסות בגודל נוח. פרוסות אלו ישמרו על הצורה המרובת שכבות והקרם ייצר בעדינות את הטעמים שהשקעתם בהם בהכנה.

חיבור בין הפשטות לעדינות ומזמינות שהעוגה מציעה היא בדיוק האיזון המושלם שנדרש לכל אירוע מיוחד או משפחתי. תגלו שהכנה פשוטה יכולה להוביל להנאה גדולה.

אנו פה כדי לעזור! אם אתם מעוניינים להעמיק את הידע וליצר עוד מתכונים מדהימים כנסו לאתר שלנו פוד טו יו ונשמח לעזור!

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!