גרטן מתכון

גרטן הוא מאכל נפוץ ומוערך במטבחים רבים בעולם, המשלב שכבות של ירקות, גבינות ולעיתים גם בשרים בבישול איטי. גרטן מהווה תוספת מושלמת לארוחה משפחתית או חגיגית, ומשאיר רושם עז על כל מי שטועם אותו. במאמר זה, נציג את הגרטן על צורותיו השונות יחד עם מתכונים ביתיים והסברים קלים להכנה. נאפשר לכם להפתיע את האורחים והמשפחה במטעמים משובחים. עם המגוון הרחב של המרכיבים שניתן לשלב בגרטן, כל טבח או חובב אוכל יכול לגלות את הקומבינציה המושלמת לו.

גרטן תפוחי אדמה קלאסי

מצרכים:

4 תפוחי אדמה גדולים

חצי כוס שמנת מתוקה

חצי כוס גבינה מגוררת (מומלץ גבינת גרוייר או צהובה רגילה)

שן שום כתושה

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
קלפו ופרסו את תפוחי האדמה לפרוסות דקות. חממו תנור ל-180 מעלות. שימו פרוסות תפוחי האדמה בתבנית אפייה בשכבות, כשביניהן שמרו מעט מקום להזלף של שמנת וגבינה. בקערה נפרדת, ערבבו את השמנת עם השום הכתוש ותבלו במלח ופלפל. פזרו את השמנת על תפוחי האדמה בצורה אחידה, והוסיפו מעל את הגבינה המגוררת. אפו בתנור למשך כ-40 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים והגרטן מזהיב.

גרטן ירקות בריא

מצרכים:

2 קישואים בינוניים

2 גזרים

בצל אחד בינוני

חצי כוס תרד קצוץ

רבע כוס גבינה פטה מפוררת

2 ביצים

כף שמן זית

אופן הכנה:
גרדו את הקישואים והגזר, וקצצו את הבצל. חממו את השמן זית במחבת וטגנו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את הקישואים והגזר וטגנו עוד כ-5 דקות. בקערה גדולה, ערבבו את התרד, הביצים והגבינה פטה. הוסיפו את תערובת הקישואים והגזר וערבבו היטב. שמנו תבנית אפייה והעבירו אליה את התערובת. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות עד למיצוק התערובת.

גרטן בטטה עם גבינת עיזים

מצרכים:

3 בטטות בינוניות

חצי כוס גבינת עיזים

חצי כוס שמנת לבישול

רוזמרין טרי לפי הטעם

מלח ופלפל

אופן הכנה:
קלפו את הבטטות וחתכו לפרוסות דקות. חממו תנור ל-180 מעלות. בתבנית אפייה, סדרו שכבות בטטות, ופזרו מעל גבינת עיזים ורוזמרין. ערבבו את השמנת עם מלח ופלפל, ושפכו על הבטטות בצורה אחידה. אפו למשך כחצי שעה עד שהבטטות מתרככות והגרטן הופך מזהיב.

גרטן פטריות ותרד

מצרכים:

ربع כוס פטריות פרוסות

חצי כוס תרד טרי

2 שיני שום כתושות

1 כף שמן זית

חצי כוס גבינת מוצרלה

אופן הכנה:
חממו מחבת עם שמן זית והוסיפו את השום. טגנו עד שהשום מתחיל להזהיב. הוסיפו את הפטריות והתרד וטגנו עד לריכוך. העבירו את התערובת לתבנית אפייה, ופזרו מעל את גבינת המוצרלה. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.

גרטן כרובית

מצרכים:

כרובית בינונית מפורקת לפרחים

חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת

חצי כוס שמנת מתוקה

מוסקט אגוז לפי הטעם

אופן הכנה:
חליטו את פרחי הכרובית במים רותחים למשך כ-5 דקות וסננו. סדרו את הכרובית בתבנית אפייה. ערבבו את השמנת עם הפרמזן ומעט מוסקט אגוז. שפכו את התערובת על הכרובית ואפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כרבע שעה עד להזהבה.

גרטן חציל וגבינה

מצרכים:

חציל אחד בינוני

חצי כוס גבינה צהובה מגוררת

חצי כוס שמנת לבישול

בזיליקום טרי קצוץ

אופן הכנה:
קלפו את החציל וחתכו לפרוסות עגולות. חממו שמן במחבת וטגנו את פרוסות החציל עד להזהבה קלה. סדרו את הפרוסות בתבנית אפייה. ערבבו את השמנת עם הגבינה ובזיליקום. שפכו את התערובת על החציל ואפו בתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 20 דקות.

גרטן מהווה מאכל נפלא ופשוט שאינו דורש כישורי בישול מתקדמים והוא מתאים לכל חובב מטבח. עם מגוון אפשרויות של מרכיבים ושכבות, כל סוג של גרטן יכול להוות חוויה חדשה, מאלפת וכמובן טעימה במיוחד. בפוד טו יו תוכלו למצוא עוד המון רעיונות ומתכונים נוספים לגיוון המנות שלכם. אנחנו נשמח לסייע בכל שאלה או צורך טכני, כך שאתם יכולים לשלוח לנו את שאלותיכם ולקבל תשובות מקצועיות ומתכונים טעימים להפליא.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!