מתכון אוזני המן

אוזני המן הם ממתק מסורתי של חג הפורים, העשוי מבצק ממולא בצורות שונות ובטעמים מגוונים. הם מתהדרים במגוון מילויים, שבעבר היו בעיקר פרג או תמרים, אבל היום ניתן למצוא טעמים מרהיבים כמו שוקולד, חלבה וריבה. אוזני המן מסמלות זמנים של שמחה וחיבור משפחתי, בהם כל המשפחה מתכנסת יחדיו לאפות וליהנות מהמתקן הקסום הזה. אם אתם מחפשים מתכון פשוט ונפלא לאוזני המן שיגרום לכל המשפחה לחייך, המשיכו לקרוא וגלו איך להפתיע את בני המשפחה והחברים עם אוזני המן טעימים ותוצרת בית.

מצרכים לאוזני המן

קמח – 3 כוסות
אבקת סוכר – חצי כוס
חמאה רכה – 200 גרם
ביצה – 1
מים קרים – 3 כפות
מלית לבחירתכם (פרג, שוקולד, ריבה, וכו')

התחילו בהכנת הבצק: בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת הסוכר והחמאה, תוך כדי לישה ידנית, עד שמתקבל מרקם פירורי עדין. הוסיפו את הביצה והמים הקרים ולשו עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה. עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו לשעה במקרר למנוחה. לאחר מנוחה, מחממים תנור ל-180 מעלות ומתחילים לעבוד על הבצק. חממו את התנור מראש בזמן הרפיית הבצק במקרר.

הכנת המלית

אם בחרתם במלית פרג, יש לערבב אותו עם מעט סוכר, חלב ומעט חמאה, כדי לקבל מילוי עשיר וטעים. במידה ואתם מעדיפים שוקולד, המיסו שוקולד במיקרוגל או בביין מארי והוסיפו קמצוץ של קינמון או תמצית וניל לטעם ייחודי. למי שמעדיף ריבה, כל סוג של ריבה תתאים לאוזני המן, עם דגש על ריבות חמוצות שמתאזנות עם טעם הבצק המתוק.

עכשיו, כשהבצק נח והמילוי מוכן, לרדד את הבצק למשטח דק ולחתוך לעיגולים בעזרת כוס או חותכן עגול. הניחו כמות קטנה של מילוי במרכז כל עיגול וקפלו לשלוש כלפי המרכז כך שתתקבל צורת משולש. הצמידו את השוליים היטב כדי למנוע מהמלית לנזול בעת האפייה. הניחו את אוזני ההמן על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

אפייה וטיפים חשובים

הניחו את התבנית בחלק המרכזי של התנור וחממו בין 15 ל-20 דקות או עד שהבצק מזהיב קלות. נקודת הזמן הקריטית היא כשהבצק מקבל את צבע הזהב אבל לפני שהוא מתחיל לשרוף. אם יש לכם תנור עם מאוור, השתמשו בו כדי לאפשר ארומתם להתפשט היטב וליצור מאפים אחידים ללא שאריות לא מבושלות.

חשוב להניח את אוזני ההמן לא להצטנן לאחר האפייה על רשת, כך שהן יתקררו ביעילות ולא ייווצרו כמו יובש או רכות יתר. לפני ההגשה ניתן לפזר אבקת סוכר לקישוט ולהוסיף עוד מגע של מתיקות. ואם תרצו לגוון, אפשר לנסות להמיס שוקולד ולזגג מעל התוצרים הסופיים.

אוזני המן יצירתיות

אנשים רבים אוהבים לשלב טעמים ייחודיים באוזני המן שלהם, מה שמביא ליצירות קטנות וטעימות. נסו לשלב מילויים פחות שגרתיים כמו חלבה ותמרים או אפילו גבינה מתוקה ותותים, ותגלו עולם חדש של טעמים. לעיתים, שינוי קטן במילוי יכול להציע חוויה קולינרית מרעננת לכל הנוגסים.

חשוב לשים לב לצבעים ולמרקמים השונים – אפשר לשלב בין מספר סוגי מילויים באותו מגש לאפקט ויזואלי מפתיע ולכיף כפול בטעמים. כך, גם הילדים וגם המבוגרים ימצאו משהו שחביב עליהם ויקהה את החושים במנה אחת מדהימה ומעוררת לזכרון.

ניתן לגוון בבצק

כשאתם מכינים אוזני המן, אפשר לנסות להכין בצק שונה מהרגיל – נסו להוסיף קקאו לבצק לקבלת אוזני המן שוקולד, או הוסיפו מעט גרידת לימון או תפוז לבצק לארומה מיוחדת. אפשר להשתמש בבצק מלא או אפילו לנסות גרסה נטולת גלוטן לאלה שאינם צורכים גלוטן.

טיפ נוסף הוא לשלב יוגורט או שמנת חמוצה בבצק כדי לקבל רכות ומרקם שאין שני לו. זה מעניק טעם נעים שמשדרג את אוזני המן ומתאים לאנשים שאוהבים להתנסות ולגוון במטבח.

לסיכום, אוזני המן הם פינוק משפחתי משמח שניתן להתאים אותו לטעם האישי של כל משפחה. בין אם תבחרו בשוקולד או בריבה, באוזני המן תמיד תכינו באהבה ותהנו בכל ביס. אם אתם מחפשים עוד מתכונים ורעיונות למנות מתוקות, אתם מוזמנים לבקר בפוד טו יו ולמצוא עוד מתכונים מרשימים. נשמח אם תיצרו קשר במידה ותרצו לקבל שירות או הדרכה נוספת. תהנו מחווית האפייה המשפחתית ותיצרו יחד זכרונות בלתי נשכחים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!