כמה חלבון יש במשולש פיצה

ברוכים הבאים לבלוג פוד טו יו המגלה את הקסם של האוכל היומיומי. אחת השאלות הנפוצות ביותר שאנשים שואלים היא כמה חלבון יש במשולש פיצה באופן כללי החלבון הוא אחד המרכיבים החיוניים ביותר עבור צריכת התזונה היומית שלנו וכשאנו מנסים להבין כמה חלבון יש במשולש פיצה זה יכול להיות משימה לא פשוטה. הפיצה היא מנה פופולרית ואהובה על רבים המורכבת מבסיס חיטה רוטב עגבניות וגבינה אבל האם היא עשירה בחלבון כמו שאנו מקווים התשובות לשאלות אלו יכולות להיות שונות תלויות במרכיבים הנוספים שאנחנו בוחרים להוסיף לפיצה כמו בשר עוף דגים או תוספות צמחוניות נותנות מענה שונה לכל אחד. כך שבמאמר זה ננסה להבין כמה חלבון נמצא בפיצה וכיצד סוגי התוספות השונים משפיעים על כמות החלבון במשולש הפיצה.

הבסיס של הפיצה

כשהחשיבות של הפיצה נובעת מהמרכיבים המרכזיים שמרכיבים את הבסיס שלה בסיס הפיצה לרוב עשוי מקמח חיטה יחד עם שמרים שמן מים ותבלינים לפעמים ידוע שכבסיס הפיצה תורם לכמות החלבון הכללית במנה בשל נוכחות קמח החיטה שהוא מקור טוב לחלבון הצמחי שהוא מציע. ככל שהבסיס עבה יותר כך גם התכולה החלבונית שלו גבוהה יותר. תהליך ההכנה של הבסיס כולל בדרך כלל לישה ושהייה כדי להתפחם בצורה אופטימלית וכתוצאה מכך נוצרת מרקם טעים ופריך שפשוט לא ניתן לעמוד בפניו. כדאי לזכור שהבסיס הוא חלק חשוב ביצירת חווית הפיצה המלאה.

בנוסף לכך הבסיס עצמו ללא מרכיבים מעובדים או נוספים לרוב אינו גבוה מאוד בחלבון. כאשר שמים מנה של 100 גרם בסיס פיצה קלאסית מקבלים בדרך כלל כמות של כ-6 גרם חלבון הצריכה של בסיס הפיצה מביאה אתכם לנתון בסיסי זה על ידי שילוב עם רוטב העגבניות והגבינה החלבונית במנה גוברת. בנוסף לכך שיטות האפיה ושיטות ההתפחה של הבסיס יכולות להשפיע גם על ערכי הכמות החלבונית בבסיס הפיצה. כשמכינים את הבסיס בבית באותו האופן שתאפוי בבית אתה שולט בכמות השמן והתבלינים שתוסיף ועל כן תוכל ליצור בסיס עשיר יותר בחלבון או לחלוטין לבחור בבסיס טבעי ודק יותר.

רוטב העגבניות

רוטב העגבניות הוא חלק בלתי נפרד מהפיצה ונמצא בדרך כלל מעל הבסיס. רוטב העגבניות מוסיף לפיצה לא רק טעם חמצמץ ומרענן אלא גם כמות קטנה של חלבון עבור מי שאינו מרבה לצרוך חלבון הוא עשיר בויטמינים ובמינרלים נוספים שחשובים לגוף. בעגבניות עצמן ישנן חומצות אמינו המרכזיות כמו גלוטמין שמסייעות לגופנו בבנייה ובתפקוד יום יומי. סוגי הרטבים השונים משפיעים גם הם על כמות החלבון במנה באמצעות התבלינים השונים שהם מכילים כמו בזיליקום אורגנו שום ועוד.

הרוטב הפשוט ביותר לרוב מורכב מתערובת של עגבניות כתושות שמן זית שום ותבלינים. אבל כמו בהרבה מנות אחרות הגרסה הפשוטה היא לא היחידה קיימים רטבים עשירים יותר העשויים להיום מהם מרכיבים שונים כמו עגבניות טריות מרוכזות תבלינים חזקים וסוגי עשבי תיבול שמוסיפים לגיוון ולערכי החלבון בנוסף אף רוטב עגבניות לא יכול להיות מתוח בויטמינים כמו הויטמין סי והויטמין איי שנמצאים בעיקר בעגבניות לכן אם אתם מחפשים דרך להעשיר את כמות החלבון בפיצה כדאי להימנע משימוש בעגבניות משומרות ולהשתמש בעגבניות טריות.

הגבינה על הפיצה

אחד המרכיבים המרכזיים שהופכים את הפיצה למנה מענגת הוא הגבינה ולעיתים קרובות נקרא 'החלק השומני' של הפיצה. הגבינה שמוסיפים לפיצה גורמת לכל המרקם להיות עשיר עדין ושומני והטעם משתלב בהרמוניה עם כל רכיבי המנה כמות החלבון בגבינה שעל הפיצה משתנה לפי סוג הגבינה שנבחר לשים וקיימים סוגים רבים לבחירה כשהמוכר והנפוץ ביותר הוא גבינת מוצרלה שהיא הגבינה הכי שימושית לפיצות ברחבי העולם.

כשהגבינה היא מקור מצוין לחלבון מן החי כאשר 100 גרם גבינת מוצרלה מכילים בממוצע 25 גרם חלבון. אמנם ישנן אפשרויות נוספות לגבינות שבהן אפשר להשתמש כמו פרמזן גאודה וגבינות צמחיות אחרות שכל אחת מהן מוסיפה לחוויה הטעימה של הפיצה בנוסף אם מחפשים לשפר את תכולת החלבון במנה אפשר להוסיף גבינה נוספת או להחליף לגבינה שונה עם ערך חלבוני גבוה יותר הכמות הסופית של חלבון במשולש פיצה כתלות בכמות הגבינה והסוג תלוי במה שאתם בוחרים לשים על הפיצה שלכם.

תוספות בשריות על הפיצה

להוספת טעם ומרקם נוסף לפיצה ישנם שמוסיפים תוספות בשריות כמו נקניק סלאמי עוף או בייקון. תוספות אלה בדרך כלל מגוונות את הפיצה לא רק בטעם אלא גם בתרומה הכמות החלבונית שלה הפיצה הופכת למנה עשירה יותר בחלבון כאשר מוסיפים לה בשרים שונים אפילו באופן מינימלי. במאמר זה נתמקד בהבנת השפעת התוספות הבשריות על כמות החלבון במשולש פיצה וכיצד הן תורמות לתהליך הפירוק התזונתי של הפיצה.

מנקניקים למיניהם דרך עוף ועד בייקון כל תוספת בשרית תורמת ערך חלבוני נוסף שבפעמים רבות קריטי לגוף בעיקר לאלה שמקפידים על כמות חלבון מתאימה ביום. לכן כשבוחרים את הבשרים שתרצו להוסיף יש לקחת בחשבון את ההעדפות הטעם האישיות ואת צריכת החלבון שאתם רוצים להגיע אליה במשולש אחד של פיצה. התוספות יכולות להציע פירוק נוסף בנוגע לכמות החלבון שבנגיסה של האוכל ולא פעם פיצה כזאת תהפוך למנה עיקרית מושלמת על שולחן האוכל יחד או בנפרד.

תוספות צמחיות על הפיצה

פיצות אלו באות מהגישה הצמחונית אפשר בהחלט לשים את כל הפוקוס על התוספות הצמחיות שעל הפיצה. כשמדברים על תוספות צמחיות לפיצה מדמיינים לא פעם ירקות כמו פטריות עגבניות בצל פלפל וכו שהן תוספות ולא עיקריות אבל למעשה אלה תוספות מעניינות שיכולות להוות כלי חשוב בקבלת חלבון מהצומח. ירקות כמו ברוקולי ארטישוק פינוקים טעימים נוספים בהחלט יכולים לעזור להגביר את החלבון בצורה טבעית. תוספות מסוג זה לא פוגמות בטעם אלא להיפך מוסיפות לפיצה ערך תזונתי ככל שהירקות טריים ועברו בישול מתאים רצוי פחות מאוד חם כדי שלא יאבדו את ערכיהם הגבוהים.

תוספות צמחיות צובעות את הפיצה בצבעים נוספים ומגוונים ועוזרות לשפר את הטעם והבריאות שלה. כך למשל תוספת של תרד יכולה לשפר את כמות הברזל והויטמינים שנותנת לנו את האיזון שלה שאנו מחפשים בחיי היומיום. כשאנחנו בוחרים לשים תוספות צמחיות מצמצמים בדרך כלל את מרכיבי החלבון שנמצא בבשרים או גבינות אחרות כך שחשוב לזכור לשלב בין מגוון תוספות על מנת לקבל תוצאה מאוזנת ביותר וכזאת שתספק את כל הדרישות של הארוחה.

השפעת הכמות והקלוריות

אחד הנושאים החשובים ביותר כשמדברים על כמות חלבון בפיצה הוא השפעת הכמות והקלוריות שמתקבלות מהפיצה. כשבוחרים את המנה יש לקחת בחשבון שהפיצה היא מנה מכרעת מבחינת כמות הקלוריות שהיא מכילה. הריכוז הקלורי יכול להשתנות גם מסיבה של מרכיבים ספציפיים שנמצאים בפיצה וגם בשל העובדה שהמנה מכילה גם פחמימות שומנים וחלבונים. כאשר מתלבשים על כמה שאתם אוכלים בפרט ועד כמה זה משפיע עלכם יש לשקול את כמות הקלוריות הנצרכת בכל משבצת של פיצה.

בדרך כלל, משולש ממוצע של פיצה מכיל כ-200 עד 300 קלוריות תלוי במרכיבים שנבחרו. אמנם הפיצה היא מנת אוכל טעימה ופופולרית אבל לא ממש תעזור לגוף אם תאכלו אותה במנה מוגזמת על האדם לזכור לאזן בין מספר המשולשים שהוא צורך ולציין שיש לכלל המספר הזה השפעה בנוגע למנה. שמירה על איזון תזונתי בקרב התרבות כולה גורמת לאנשים לחשוב מה לאכול ועד כמה זה משתנה ואיך תוספות ושינויים ישפיעו על החלבון טעמים ובריאות.

כבר דנו בכמה מהגורמים הקובעים את כמות החלבון במשולש הפיצה. מכל האמור מתברר שהרכיבים השונים, מבסיס הפיצה רוטב עגבניות גבינה ותוספות משפיעים באופן מכריע על כמות החלבון שנמצאת בפיצה. כאשר כל מרכיב ותוספת שמצטרפים למנה משתנים מרגישים זאת בטעמים ובערכים התזונתיים. עכשיו כשיש לכם יותר מידע על המרכיבים השונים ועצתנו היא להכניס את הערכים לתזונה היומית אתם יכולים ליהנות מפיצה ולא לחשוש מהכמות ובא לכם ליצור פיצה שונה ומעניינת תזכרו להוסיף בהתאם גם את הערך התזונתי התוסף שלכם.

אם אתם צריכים עזרה נוספת בשירותנו אנא צרו קשר ותהנו מכל שירות הקשור באוכל שתרצו לקבל אנחנו כאן בשבילכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!