פיצה היא אחד המאכלים האהובים ביותר בעולם ומקורו באיטליה המסורתית. בטח גם אתם אוהבים את התחושה של ניחוח הפיצה האופה ברחבי הבית או חצר, כשהיא מכוסה בגבינה מותכת וירקות טריים. כדי להגיע לטעמים המושלמים, אנחנו מתחילים עם הבסיס של כל פיצה נהדרת – הבצק. בצק הפיצה האידיאלי הוא כזה שהוא טעים, פריך מבחוץ ורך מבפנים. לכל בית יש את המתכון שלו, אבל בעקרון כולם עובדים לפי מספר נוסחאות בסיסיות. כשאתם מכינים בצק פיצה בבית, אתם יכולים ליהנות מכל היתרונות של שליטה במרכיבים ובשיטת ההכנה. שילוב מדויק של קמח, שמרים ומים הוא החותם על הצלחת הפיצה שלכם. כאן נדריך אותכם איך להכין בצק פיצה מושלם שיתאים לציפיות שלכם ויגיע לתוצאה מתקדמת שתשביע את תאוותכם.
בחירת החומרים הנכונים
אחד הצעדים הראשונים ולפני הכול הוא לבחור את החומרים הנכונים שבהכנת בצק הפיצה שלכם. הקמח הטוב ביותר לשימוש הוא קמח לחם שמכיל אחוז גלוטן גבוה יותר שמאפשר לבצק להתפחה ולפתח טקסטורה רכה ודביקה. שמרים הם החומר החיוני שגורם להתפחת הבצק, רצוי להשתמש בשמרים יבשים שנשמרים לאורך זמן ולא נוטים להיפסד כמו השמרים הרטובים. מים פושרים הם השותף השלישי בחשיבות ובפועליות יש להוסיף מלח סוכר ושמן זית לפי הטעם והניסיון – כל אלה משפיעים על תוצאה סופית בפה. בסופו של דבר, האיזון בין רכיבים אלה יוצר את הבסיס לכל פיצה מוצלחת וידוע שמרכיבים חדשים ורעננים מייעלים משמעותית את התוצאה.
השימוש בחומרים טריים ומקומיים תמיד מועדף כשזה נוגע להבטחת הטעם והאיכות הכללית של בצק הפיצה שלכם. חשוב לקנות חומרים מחנויות שמתמחות במוצרים איכותיים ולוודא שהחומרים נשמרים בתנאים נאותים. שימוש בחומרים איכותיים הופך את בצק הפיצה שלכם למנחה נהדרת לכל ארוחה ומוסיף כל כך הרבה לארומה ולשלמות התוצר. כדאי גם לשים דגש על המוצרים האורגניים ללא חומרים כימיים שמסייעים בשיפור הטעם וגורמים לעידוד האיכויות הטבעיות של הבצק.
הכנת הבצק
עכשיו שבחרנו את כל המרכיבים הנכונים הגיע הזמן לעבור לשלב ההכנה. התהליך מתחיל בערבוב הקמח והשמרים בקערה גדולה וליצירת תערובת אחידה. לאחר מכן להוסיף את המים בהדרגה וללוש היטב את הבצק כדי להבטיח שכל המרכיבים יתערבבו בצורה אופטימלית. חשוב לשים לב לכמות המים שהופכת את הבצק לרך אך לא דביק מדי. לאחר שקיבלנו בלילה חלקה מומלץ להוסיף את המלח ושמן הזית, ולהמשיך בלישה עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
כשאתם לשים את הבצק השתמשו בכפות היידיים שלכם כדי לייצר תנועה רוטנית שמסייעת בלישה נכונה. הלישה מחזקת את הגלוטן שבקמח וזה מה שנותן לבצק את האלסטיות והיכולת לתפוח היטב. בסוף הלישה כדאי לכסות את הבצק במגבת לחה ולהניח במקום חם להתפחה. התפחת הבצק היא שלב חשוב שדורש סבלנות – לתת לבצק לנוח בזמן הולם ולהכפיל את נפחו. התהליך הזה מאפשר לשפר את הטעמים על התוצרים הסופיים.
התפחת הבצק והכנתו לאפיה
לאחר שהבצק סיים את שלב ההתפחה ובילה את הזמן המתאים בנוחות של פינה חמה – הגיע הזמן להתחיל בעיצוב הבצק והכנתו לאפיה. חשוב לא לוותר על השלב הראשוני של הכנסת האוויר מתוך הבצק אחרי סיום ההתפחה הראשונה, פעולה קלה זו מפילה את נפח הבצק קצת ולחזור לתפיחה שנייה. לאחר מכן יש להוציא את הבצק מהקערה ולחלק אותו לכדורים שווים שמתווכים לעלים שמניחים על נייר אפייה מצופה בקמח.
תהליך העיצוב מתחיל כשהבצק רך. הוא מחייב עדינות כדי לא לפתח קרעים בזמן הרידוד. שכבה דקה עובדת טוב בהגדרת בצק פיצה טוב. כך אנחנו מוודאים שנקבל פיצה שהיא פריכה מבחוץ ורכה בשאר. כדאי להתחיל בלחיצות באמצע הכדור ולתת לבצק לנוע החוצה בעדינות – בשיטת המתיחה. זאת עד שמגיעים לאורך שפותרים לכם על משטח האפייה או על האלומיניום המיועד לאפיה. כל זה כמובן בנפרד כך שיהיה לנו עבודה פשוטה וננקית כשהוא נגמר.
טיפים לשיפור הבצק
בכדי להגיע לפיצה מושלמת לעיתים צריך לחזור על ההכנה כמה פעמים בתשומת לב ולנסות עם המרכיבים השונים. חלק מאתגר העניין הוא למצוא את הזמן המדויק של ההתפחה והלישה של הבצק. שמרו על מרשם בסיסי מחד אבל תנו חופש גם לניסויים שינוי בקמח או תוספת של מעט טוסקנה לשמנים יכול להוביל להפתעות נהדרות ולפיצה בדיוק כזו שחיפשתם. חשוב גם לא ללוש את הבצק יתר על מידה ולהרגיש אותו בידיים.
שמרו על איזון נוזלים חשוב להבטיח את המתיחה של הבצק נוזלים עודפים או חוסר בהם ישבשו את מצבו. טמפרטורה היא נושא נוסף לראות העולם עגול, נוח לו לפתח ולבער את התפחות שלו בקצב עדין. הממשלה של הסוכר והמלח אהובים מי שמכירים יכולים להרגיש פיצוח נכון בטעמים המפתחים של הבצק. השקיעו עוד זמן למחשבה על שיטת האפיה לתוצאה האידאלית מול תנור רגיל לעומת מיני טאבון ביתי.
אפיה ואחסון נכון של בצק פיצה
תנור בעוצמה משתנה יכול להשפיע רבות על איכות הבצק וצורת הקרספיות שלו מומלץ להתבונן ולהקדיש תשומת לב לאורך תקופת האפיה. הטמפרטורה האידיאלית קשורה למספר דברים שונים, בדרך כלל הגבוהה ביותר שתמות בה את הבצק שלכם באופן מיידי מה שיוצר פריכות עם תחכום. חימום התנור לפחות עשר דקות לפני מהמשטח תחתון של הבצק קובע פריכות מיטבית ואופרת התאבון שמבשרת על כך.
כאשר הבצק מוכן אפשר לשמור אותו במקפיא. יש כמה דרכים לכך, אחת היא לבצע את הרידוד ואת כל התהליך האפיה וכשהפיצה מוכנה לשם להקפיא כמוצרים מוכנים במקפיא ביתי או במיועד למטרה לייעל את הזמן. פעולה זו טובה לתכנון מהפעמים הבאות או לחלוקת הייצור השבועי. בצורה זו אפשר להנות מפיצה כמעט עוד רגע מניו לילה ולחסוך את הזמן שמשעמם לוותר עליו בעתיד.
בשימוש בטיפים הללו ותוך יישום הנקודות שתוארו בפועל ניתן לייצר בכל פעם בצק פיצה מהנה להפליא שיתאים לשימוש המשפחתי ולרצון. פיצה לאותן היותר. לפי טעם ושיוך לרגעים החשובים של היומיום עד ארוחות השבת בקישינוקים.
אם אתם זקוקים לעזרה נוספת אתם מוזמנים לפנות אלינו ואנחנו נשמח לעזור לכם בכל דבר הקשור לתהליך הכנת הפיצה שלכם ולהבטיח שהתוצאה תהיה מושלמת. למידע נוסף אתם מוזמנים לבקר באתר פוד טו יו שבו תוכלו למצוא מתכונים וטיפים נוספות להכנת פיצה נהדרת בבית.