ג׳חנון מתכון

ג'חנון, אחת ממאכלי הדגל של המטבח התימני, הוא מאפה בבצק עלים שעבר גלגול ואפיה איטית. המאכל הזה הפך לחלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית ונאכל בלא מעט משקי בית בשבתות ובחגים. הג'חנון נחשב למעדן שבזכות המרקם הקריספי והטעם החמאתי שלו, כובש את הלבבות ומספק חוויה קולינרית ייחודית. הג'חנון מוגש לרוב עם עגבניות מגורדות, ביצים קשות וסחוג חריף, אבל כל אחד יכול להוסיף את התוספות המועדפות עליו. לשבת בבוקר ולטעום ג'חנון חם וטרי גורם לחושה של ביתיות וחמימות שאין לה תחליף. במאמר זה נשתף במתכון פשוט להכנת הג'חנון הישראלי בביתכם.

מצרכים לג'חנון

קמח חיטה – 1 ק"ג
שמן – כוס וחצי
סוכר – חצי כוס
מלח – כפית
מים – כוס וחצי

בקערה גדולה מערבבים את הקמח עם המלח והסוכר. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים את הבצק עד לקבלת תערובת אחידה ורכה. לאחר מכן, מורידים את הבצק על משטח עבודה ולשים בעדינות במשך כמה דקות. משמנים את הבצק בשמן ומכסים בכיסוי פלסטיק למשך כשעה כדי לתת לו לנוח ולהתפשט. כשהבצק נח, מחלקים אותו לכדורים ומרדדים אותם לעלים דקים. את עלי הבצק מגלגלים לצורות של גליל ומניחים בתבנית אפייה בשכבת שמן. מכסים בנייר כסף ואופים במשך לילה בטמפרטורה נמוכה.

הכנת ג'חנון ביתי

אופים את הג'חנון בתנור בחום של 100 מעלות במשך כ-10-12 שעות. כשהג'חנון יוצא מהתנור, נשאר לו גם טעם וגם ריח מפתה ומובחן שמספק את כל הטועמים. הבצק החמאתי והמתקתק מהווה את המרכז של הארוחה והוא מתמוסס בפה, בעודה נשמעים בחוץ צהלות אורחים מרוצים. צורת ההגשה המסורתית כוללת רוטב עגבניות ומעט חריף, אך ניתן להוסיף תוספות אחרות על פי רצונכם.

תהליך ההכנה של המאפה אינו מהיר, אך בהחלט שווה את ההשקעה במידה ואוהבים לאפות ולהתפנק. נסו מדי פעם להיכנס לאתר פוד טו יו למציאת מתכונים נוספים ולהתנסות בטעמים חדשים ומרגשים. מנה זו בהחלט תספק לכם מנת אנרגיה טעימה לשבתות קסומות בחיק המשפחה.

ג'חנון מושלם, ריח העולים מהמטבח בכל בוקר שבת הוא אחד הדברים שמרגיעים ומזכירים לנו את הבית. ג'חנון נותן תחושה של ביתיות ושל קו הניחוחות והטעמים המסורתיים של הישראלים לחגוג את השבת. רוצים ג'חנון והכנתם אותו בהצלחה, אל תשאירו אותו לעצמכם, חלקו עם היקרים לכם והפכו את השבת לחוויה קולינרית וזיכרון מתוק. אם יש לכם שאלות נוספות או אם אתם רוצים המלצות אחרות למאכלים למסיבה או לאירוע, אתם מוזמנים לפנות אלינו ואנחנו נשמח לעזור.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!