קאדה מתכון

קאדה הוא מאפה טעים וממכר שמגיע מהמחוז החמצאני של דרום-מזרח תורכיה. מאפה זה הפך נפוץ גם במסעדות הבינלאומיות הודות לשילוב המיוחד בין פריכות הבצק למילוי העשיר. הכנת קאדה בבית היא משימה פשוטה שתביא לטעמים המרהיבים של המזרח התיכון ישירות למטבח שלכם. זהו מתכון שמתאים לארוחה משפחתית או כמנה קטנה להזמנת אורחים. המפתח בהכנה הוא להבין את המרקם הנכון של הבצק והמילוי. ברגע שתצליחו להכין את הקאדה בפעם הראשונה תבינו למה כל כך קל להתאהב בו. בתוך המאמר הזה נבין את המצורכים והמהלך הנכון להכנת קאדה מושלם ומרגש במיוחד.

בצק הקאדה: מתכון בסיסי

ליצירת מאפה קאדה מרהיב יש להתחיל בבצק מתאים. לצורך כך תכינו קמח לבן איכותי שמהווה בסיס טוב, תוך שמירה על איזון בין מעט שמרים למים. המצרכים הנחוצים:
קמח לבן – 500 גרם
שמרים יבשים – 15 גרם
סוכר – 20 גרם
מים פושרים – 300 מ"ל
מלח – כפית אחת
שמן זית – 3 כפות

הכנה: ראשית, לערבב בקערה גדולה את הקמח והשמרים. להוסיף סוכר ולערבב טוב. לאחר מכן להוסיף בהדרגה את המים וללוש עד לקבלת בצק רך. להוסיף שמן וללוש עוד קצת. לאחר סיום הלישה, להתפיח במקום חמים עד הכפלת הנפח. זהו הבסיס שתשתמשו בו להכנת המאפה על פי הצורך שלכם.

המילוי: לב ליבו של הקאדה

חשוב לחקור את האפשרויות השונות ובייחוד את הסגנון והמילוי המסורתי, הכולל תרד, גבינות ולעיתים גם ירקות טריים ועשבים. המצרכים הנחוצים למילוי פשוט:
תרד טרי – 500 גרם
בצל קצוץ – אחד גדול
שום קצוץ – שתי שיניים
גבינת פטה – 200 גרם
פלפל שחור – לפי הטעם
שמן זית – כף אחת

לאחר ששטפתם היטב את התרד קצצו אותו לחתיכות גדולות. חממו מעט שמן זית והוסיפו לו את הבצל והשום הקצוצים והתרד. טגנו אותם קלות, ותוך כדי כך פרסו את הפטה לפירורים והוסיפו לתערובת. כשהכל מוכן העבירו את המילוי על משטח וניחו אותו להתקרר. המילוי הזה יעניק לכם טעם ייחודי שקשה לעמוד בפניו.

הדבקתם את הכל: איך מיומנות ההכנה משפיעה

לצורך יצירת הקאדה, לאחר שווידאתם שהבצק תפח לכפול יש לחלק אותו לכדורים שווים. הכינו שולחן עבודה מקומח ולחצו בעדינות על כל כדור לקבלת דסקיות דקות. הניחו בכל מרכז דסקית מעט מילוי ואז קפלו כל צד לכיסוי מלא. הכנת קאדה דורשת סבלנות ומיומנות. הבינו שברגע שתשלבו את המרכיבים בצורה נכונה תזכו במאפה המלא בטעם וברכות. הרינסטרציה של הקאדה היא חלק מהיופי שלה המעניק לה טעם פריך ועסיסי.

האפייה: משלב התחמום ועד הפריכות

התחילו בחימום התנור ל-180 מעלות. כשאתם מסיימים את ההכנה והדבקת המאפים הניחו אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. אפו את הקאדה למשך כ-25 דקות או עד שהן מקבלות צבע זהוב יפה. היו בטוחים להסתובב בין התבניות אחת לתקופה להבטיח אפייה שווה מכל הצדדים. אפיית קאדה דורשת הערכה רבה אך היא התכוונה להעניק טעם ופריכות שאי אפשר לעמוד בפניה.

ההגשה: תוספות ופרזנטציה

כשמוכנים הקאדה בהצלחה הגישו אותם חמים לצד תוספות משני ערסים. יש המגישים עם יוגורט בטעם עשבי תבלין או סלט ירקות מרענן. בערב חורף קר כסוף או בוקר קפה קל, הקאדה הוא המנה המשובחת והכדאית שחובה לכלול בה את מכלול המרכיבים שמתאימים בה. ההגשה הקפדנית חשובה ומתמקדת בפרזנטציה המענגת כל אורח ומשפחה וממחישה כמה טעמים משתלבים יחד לקטת שלום חברים.

קאדה: סיפור מתכון מסורת אל המודרניות

אפשר לקשר את הקאדה למסורות קולינריות ששאבו נוספת וזו של המודרניות בהתפתחות והפיכתו לאחד המאפים הפופולריים בעולם. ישנם אלמנטים מתמשכים שעברו דרכו מהדור לדור כמו גם חדשונו של כל בית ומשפחה. פוד טו יו הוא דוגמה מצוינת למקום שמציג את המגוון והמורשת של מאפה זה. תרבות המאפה והמילויים השונים הסתדרו על יתרון מאפה הקאדה לתהליך ההתחדשות המתמשכת והחיים המוערכים כיום.

סך הכל הקאדה הוא מנה מרהיבה שמביאה סיפורים וטעמים על מודרניות והתחדשות יחד. תהליך הכנת הבצק יחד עם המילוי יוצרים שילוב ייחודי ומיוחד. באמצעות אפייה דייקנית ומקצועית תקבלו את אחד קורנט המזון המעוררים ביותר שתוכלו להכין. המשיכו לחקור את האופציות ודרכו של המתכון. אם תזדקקו לכל הסבר או שירות הינכם מוזמנים ליצור קשר עמנו ותשומת ליבנו למען שירות טוב.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!