מתכון למרק עדשים

מרק עדשים הוא מאכל מסורתי שנמצא בתרבויות רבות ברחבי העולם, בזכות הטעם העשיר והיכולת המרגיעה שלו. כל מי שטועם את המרק הזה מרגיש את החום והאהבה המושקעים בו. בעונת החורף, כשהימים קרירים והלילות ארוכים, מרק עדשים מקבל מקום של כבוד בשולחן האוכל המשפחתי. המתכון למרק עדשים לא דורש מרכיבים רבים, אך חשוב לבחור את החומרים הטריים והאיכותיים ביותר על מנת להפיק את המנה המושלמת. זהו מרק מומלץ לכל חובבי המטבח המעוניינים להעניק למשפחתם מנת אוכל מזינה ומחממת. בעולם בו אנו מחפשים מתכונים בריאים וטעימים שיתאימו לכל סוגי הדיאטות, מרק העדשים עומד במבחן הזמן ומוכיח את מקומו כבחירה מוצלחת ובריאה לכל אבן.

מרכיבים למרק עדשים

עדשים ירוקות – 1 כוס
גזר – 2 יחידות קצוצים
כרישה – 1/2 יחידה קצוצה
בצל – 1 יחידה קצוץ
שום – 2 שיניים קצוצים
עגבניות – 2 יחידות קצוצות
מים – 6 כוסות
שמן זית – 2 כפות
מלח – לפי הטעם
פלפל שחור – לפי הטעם

העדשים הן לב המרק והמקור העיקרי לחלבון וצבע. בשימוש בעדשים ירוקות ניצור טעם עשיר ומרקם ייחודי. העדשים הן מקור מצוין לסיבים תזונתיים המסייעים בשמירה על תחושת שובע. חשוב לשטוף את העדשים היטב לפני השימוש, כדי להסיר לכלוך ותוספות מיותרות. השילוב של העדשים עם הירקות המגוונים מסייע ליצור מרקם עשיר וטעם מדהים.

כאשר אתם מבשלים את המרק כדאי לתת למרכיבים להיות מובלטים. הגזר, הכרישה והבצל מספקים את המתיקות הטבעית והעומק שנדרשים כדי להפוך את המרק לייחודי. לעיתים קרובות כדאי להינות מהטעם המתוק של הירקות בעודם טריים. הבצל והשום משדרגים את ריחות המרק ונותנים לו טעם עוצמתי שאי אפשר להתעלם ממנו.

אופן הכנת המרק

יש לחמם את השמן בסיר גדול ולהוסיף את הבצל והשום.
לטגן עד שהבצל נעשה שקוף.

להוסיף את הכרישה והגזר, לטגן יחד מספר דקות.
להוסיף את העגבניות הקצוצות ולערבב היטב.

להוסיף את העדשים השטופות ולהרתיח עם המים.
לבשל על אש קטנה מכוסה במשך 30-40 דקות.
לתבל במלח ופלפל בסיום הבישול.

בתחילת התהליך המחמם של השומן והשום יחד עם הבצל יוצרים בסיס מעולה למרק. הטעם החזק של השום מסייע בהדגשת טעמו של המרק. זמן הטיגון הקצר מאפשר לכל אחד מהמרכיבים להציג את ייחודיותו ולהרים את המרק לגבהים חדשים. הכנה נכונה של בסיס המרק תבטיח את הצלחתו.

עם הכנסת העגבניות והעדשים מתחיל תהליך הבישול הרציני, והמרק מקבל את צבעו ואת מרקמו המיוחד. הבישול האיטי מאפשר לטעמים להתמזג ולהגביר את החום והארומה המיוחדים של המרק. כאשר העדשים סופגות את הנוזלים הן נעשות רכות ומתמסרות בפה, מה שמחזק את ההנאה מאכילת המרק.

יתרונות תזונתיים של המרק

מרק עדשים הוא מרכיב תזונתי מושלם לארוחות היומיום. העדשים מכילות חלבונים אשר מהווים מקור מעולה לתחליף לבשר, ונמצאים בכל דיאטה בריאותית. הן מכילות גם ברזל, אשר עוזר במניעת עייפות והגברת רמות האנרגיה.

השילוב של ירקות כמו גזר ועגבניות מספק ויטמינים חשובים כמו ויטמין A וויטמין C, מה שמגביר את התמיכה התזונתית של המרק. בנוסף לכך, הירקות מוסיפים לסיבים התזונתיים ומגבירים את תחושת השובע לאחר הארוחה.

טיפים לשדרוג והגשה

כדי לשדרג את המרק אפשר להוסיף עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או כוסברה, שיעניקו לו רעננות מיוחדת. אפשר להוסיף גם קוביות טופו לשדרוג חלבון, ולהעניק למרק מרקם ייחודי נוסף.

כאשר מגישים את המרק כדאי לחשוב גם על הצעת לחם טרי ליד, כמו לחם כפרי או חלה מתובלת, שיסייעו בספיגת הטעמים הנהדרים של המרק. גם מעט שמן זית מעל קערת המרק יכולה להעשיר את טעמי המנה.

שיטות לשמירת המרק טרי

מרק עדשים נשמר היטב במקרר למשך מספר ימים, בתנאי שמאוכסן בכלי אטום. כדאי לחמם אותו על אש קטנה ולהוסיף מעט מים במידת הצורך על מנת לשמור על מרקם מתאים.

אם רוצים לשמור את המרק תקופה ארוכה יותר, אפשר להקפיא אותו בתבניות אחסון מתאימות, וכך לחסוך זמן ולהכין מספר מנות מראש לצריכה עתידית.

"כשהמרק המבושל ממלא את הבית בריחו האופייני זאת תזכורת מצוינת לערכים הגבוהים שלו ולתחושת הביתיות שהוא מעניק. פוד טו יו מזמינים אתכם לגלות עוד טיפים ומתכונים משגעים המתאימים לכל חובבי המטבח.".

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!