לזניה בשרית מתכון

לזניה בשרית היא מנה איטלקית מפורסמת ואהובה על רבים ברחבי העולם. כשאתם חושבים על אוכל מנחם, לרוב עולה לראש לזניה חמה וריחנית שיוצאת מהתנור. מטרת מאמר זה היא לחלוק איתכם מתכון מעודכן וקל להכנה ללזניה בשרית שתותיר אצלכם בבית ריח מצוין וטעם בלתי נשכח. הלזניה מתאפיינת בשכבות של תפוחיות בזכות רטבים עשירים, פסטה עבה ובשר טעים שיוצרים יחדיו חוויית אכילה מושלמת. מתכון זה אינו דורש מומחיות מיוחדת בבישול, והוא מתאים לכל אחד שאוהב לנסות מתכונים חדשים ומרגשים. כאן תוכלו למצוא הנחיות ברורות וקלות שיעזרו לכם להכין את הלזניה הבשרית המושלמת לכל אירוע או ארוחה משפחתית.

מצרכים ללזניה בשרית

* דפי לזניה (כ-250 גרם)

* 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
* 1 בצל בינוני חתוך לקוביות
* 2 שיני שום כתושות
* 1 פחית רסק עגבניות (400 גרם)
* 500 גרם עגבניות כתושות
* 1/2 כוס יין אדום (אופציונלי)
* 1 כף שמן זית
* 1/2 כפית מלח
* 1/2 כפית פלפל שחור טחון
* 1 כף תבלין איטלקי
* 200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
* 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
* 250 גרם גבינת ריקוטה

אופן הכנה ללזניה בשרית

שימו שמן זית בסיר רחב על להבה בינונית והוסיפו את הבצל והבשר הטחון. טגנו עד שהבשר מתחיל להשחים. הוסיפו את השום, העגבניות הכתושות ורסק העגבניות וערבבו היטב. אם ברצונכם, ניתן להוסיף את היין האדום ולהמשיך בבישול עד שהנוזלים מצטמצמים. תטעמו ותתקן לפי הצורך עם מלח ופלפל. המשיכו בבישול על להבה נמוכה כ-15 דקות. בינתיים חממו תנור לחום של 180 מעלות והכינו תבנית אפייה מתאימה.

בתבנית, התחילו בשכבת דפי לזניה, מעליה שכבת בשר, ומעט גבינת ריקוטה. חזרו על השלבים כך שיש לכם מספר שכבות. סיימו בשכבת דפי לזניה ולה כמה גבינות מוצרלה ופרמזן. אפו בתנור כ-30 דקות עד ששכבת הגבינה מקבלת גוון זהוב. תנו ללזניה להתקרר קצת לפני ההגשה כדי לשמור על יציבותה. אפשר להגיש עם סלט ירוק ליד.

הבחירה במצרכים איכותיים

האיכות של מרכיבי הלזניה שלכם היא קריטית לתוצאה המושלמת. בשר איכותי יעניק למנה טעם עשיר יותר והמרקם הרצוי. כדי לקבל את המיטב, בחרו בגבינות איכותיות ובתבליני עשבי תיבול טריים. בשר טחון רצוי שיהיה עם אחוז שומן מסוים כדי לא להיבשת ולטעום היטב. בחירה במרכיבים האיכותיים תשדרג את המנה לא רק בטעם אלא גם במראה.

עגבניות ורוטב העגבניות הם אחד החוקים החשובים להצלחה של הלזניה. הריסוק שאתם משתמשים בו חייב לכלול עגבניות בשלות עם טעם נקי. רסק עגבניות יכול להוסיף גם למרקם וגם לטעם בכך שהוא עוזר לריכוזיות הנדרשת. אם יש אפשרות, עגבניות כתושות טריות הן בהחלט אופציה מעניינת וטעימה. קניית מוצרים כפי שניתן למצוא באתר כמו פוד טו יו יכולה לסייע לכם לבחור נכון יותר.

שדרוגים יצירתיים ואפשרויות התאמה

ישנן אינסוף אפשרויות לשדרוג ולהתאים את מתכון הלזניה הבשרית לפי טעמכם האישי. אם אתם אוהבים ירקות, תוכלו להוסיף ירקות כמו פטריות או פלפלים, שיתנו מימד נוסף למנה. פרוסות חצילים או זוקיני יכולות להוות תוספת מתקתקה וחתוכים דק עוללות להשתלב מצוין בתנור.

מי שמעדיף פלפל חריף, להוסיף מעט צ'לי או פלפל אדום תופיע טוויסט מעניין. התאימו את מתכון הלזניה גם לפי רגישויות או העדפות תזונתיות על ידי שימוש בפסטה ללא גלוטן או תחליפי גבינות טבעוניות אם יש צורך. אם בשר טחון אינו חביבכם, החליפו בעדנת סויה או אם עוד ירקת, תנו ללקט ירקות להעניק את התפוחיות הנדרשת. בדיוק מותאם לכם ולמשפחתכם.

המאמר הבא שלכם נוגע בלזניה בשרית עם המון אהבה וטיפ מסמרי שיער מהחי ומהצומח. עם מרכיבים נכונים ואופן הכנה מסודר, המנה מובטחת להיות הצלחה מסמנת לה בני משפחה וחברים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!