בשר מספר 5 מתכון מרוקאי

מטבח מרוקאי נחשב לאחד המגוונים והעשירים ביותר מבין מטבחי העולם. בין המנות המפורסמות נמצאת מנה מיוחדת המוכרת במספר 5 – מנה ייחודית וצבעונית המזוהה עם טעמי המטבח המרוקאי. בשר מספר 5 הינו נתח עסיסי שבושל באופן מסורתי עם תבלינים עזים המרקחים ממנו ארוחה עשירה בטעמים אקזוטיים. המנה מתאימה ליום שישי או לאירועים מיוחדים בהם רוצים להגיש מנה מפתיעה וטעימה לאורחים. עם השילוב המושלם של תבלינים שמוסיפים חום ועמק מסויים למנה, המתכון הזה זוכה לאהדה רבה בקרב חובבי הבישול והאוכל המטבחי. עבור אלו הרוצים להתחיל לחקור את המטבח המרוקאי, המנה הזו היא התחלה נהדרת. אנו מזמינים אתכם לשקול את המתכון כבסיס לפרויקטים קולינריים נוספים בעתיד.

מרכיבים לבשר מספר 5

הכנה של בשר מספר 5 דורשת מספר מרכיבים מרכזיים המחזיקים בניחוחות חזקים וייחודיים למטבח המרוקאי.
בשר מספר 5 כ-1 ק"ג
בצל גדול
שום – שלוש שיניים כתושות
גזר חתוך לטבעות
רסק עגבניות – כף אחת
מים – כוס אחת
שמן זית – שתי כפות
פטרוזיליה קצוצה
כורכום – כפית אחת
פפריקה מתוקה – כפית אחת
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
תחילה, חתכו את הבצל וטבחו אותו במחבת עם שמן הזית עד שיוזהב. הוסיפו תוך כדי את השום וערבבו. לאחר שהבצל מזהיב, הוסיפו את הבשר על מנת לתת לו להשחים מעט. בשלב זה, הוסיפו את הרסק עגבניות, הגזר ותבלינים על פי הטעם – הפפריקה המתוקה, הכורכום, מלח ופלפל. ערבבו בעדינות והוסיפו את כוס המים. בשלו את התערובת על אש קטנה למשך כשעה וחצי עד שהבשר רך וניתן לחתוך אותו בקלות. הציגו את המנה עם פטרוזיליה קצוצה טריה לפני ההגשה.

תהליך ההכנה המיוחד של המנה

מן הנדרש בהכנה המנה הוא ההקפדה על תהליך בישול נכון ושלבים המדויקים שיש לבצע. הכנת בשר מספר 5 דורשת סבלנות והבנה של שלבים בבישול בשר בתבלינים שונים לאורך זמן על מנת לקבל מרקם ארומטי ועשיר בטעמים שנשאר על הלשון גם לאחר האכילה. תחילת הבישול מצריכה תשומת לב יתרה בצל והשום שישרתו כבסיס לטעם הקיים במנה.

פרק הזמן שבין תהליך הבישול וההגשה משחק תפקיד קריטי בטעם הסופי של מנה זו. על מנת לתת לכל מרכיבי המנה להיטמע זה בזה בצורה מיטבית, יש להקפיד לא לזרז את הבישול ולהניח את אורך הבישול המתאים תוך בחירה בטמפרטורה נמוכה. עם הזמן, המנה סופחת כמות מרקמים וניחוחות אשר מעניקים לה טעמים שאין להם תחליף. זו בדיוק הסיבה שבגללה המנה שבאופן ספציפי בשר מספר 5 מזוהה לשהייה המיינדית בחוויות הקולינריה המרוקאית.

תבלינים ואיזונם בטעם המנה

המטבח המרוקאי מתאפיין בשילוב הייחודי של תבלינים שמשאירים בעידון הרבה טעמים למנה אחת עשירה. כורכום ופפריקה מתוקה הם מהתבלינים העיקריים במתכון לבשר מספר 5 ויחד עם מעט של פלפל יכולים להדגיש את כל יתר הטעמים במנה הזאת. המינון המדויק של כל תבלין הוא המפתח ליצירת האיזון המושלם בין המתיקות החריפות ושאר הטעמים האקזוטיים שרק המטבח המרוקאי יכול להציע.

כידוע, הדרך בה מחלקים את התבלינים במנה תלויה בטעמכם האישי אך ישנם דגשים כלליים חשובים שתבלין אחד לא ישחוט את התבלין אחר על מנת להשיג טעם אחיד ואיכותי. זו היא סוגיה נוספת ומרכזית שמתלכדת סביב המטבח המרוקאי. כלים שונים שיכולים לסייע שלכם לפצפצ את הטעמים שונים עשויים לשפר את המהלך עוד יותר ולתת לכל הפנים של המנה הזו להיות מורגשים בכל ביס וביס.

חשיבות השימוש בבשר איכותי

השימוש בבשר איכותי הוא קריטי להכנת מנה זו ולמשמעות האיכותית שלה. מצד אחד, בקשת השוק למוצרי בשר טריים יותר מותירה לנו לבצע התאמה של חומרי הגלם על מנת שהמנה תתאים לציפיות הגבוהות של השפים המובילים בזירה זו מבלי להתפשר על האיכות של הבשר או התבלינים הנלווים למנה.

מן הצד השני, ראוי לציין כי השימוש בבשר המיועד למנה הזו מקדם את טעמו היחודי בצורה מיטבית. בזמן שהבשר מקבל כל ניחוח אחד וכול תבלין אחד מיני כמה במהלך בישולו, הוא מקבל את כל המעלות האפשריות להרמוניות הלכה למעשה באותה צלחת מרוקאית ידוע בכנותה כחלק ממה שיכול להבטיח ששום מנה נוספת תזווג כמו כן באופן אידאלי להאמנות הבישול הנדרש לכל כך הרבה התייחסות להיות עצמה הצייתנית Железная Леди ולהיות ראויה לה ולדרישתה.

טיפים נוספים להכנה מיטבית

כשהינך מתכונן להכין את בשר מספר 5, מומלץ להיעזר בכמה עיצות שייתכנו תוכניות נוספות להכרעה בין אוהבי המנה המרוקאית הידועה הזו. בנוסף לבחירת חומרי הגלם הכי איכותיים וזמן הכנה המדויק שהינו קריטי ליצירת טעמים מעולים אל תזניחו את פעולת התיבול של הבשר שתשקף את רוח המנה.

ככל שתקדימו להריקר את המזון שהונח בקדרת הבישול יתאפשר לכם לעיין בעוד סרטניות קולינריות אוהבות יותר תוכניות לכל שדרת האוכל המועדפת עליכם. עזרים שונים ומגוונים יחסית עשויים בכל חזון לצרף את רק הפוטנציאל של הטעם לסגנון הייחודי לו שבו יהיה לנו כל הזדמנות ליהנות יותר בעת מטבח מרוקאי בעידבון גילויים לעיתים מוכרות ומוכחות במבט ישר לתוך השף לכל בואי שם.

אם יש צורך בשירות, נשמח לעזור ולתת לכם את האינפורמציה והייעוץ הנדרש לעמידה בדרישותיכם. פוד טו יו עומדת לרשותכם ותשמח להעניק שירות בהכנה ובהגשה של המנות האהובות עליכם מהמבחר המרוקאי המדהים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!