מילפיי מתכון

מילפיי (Mille-feuille) הוא קינוח צרפתי קלאסי שידוע בשכבותיו הדקות והפריכות של בצק עלים המופרדות בקרם פטיסייר עשיר ומפנק. המרקם הפריך בשילוב עם המתיקות והעושר של הקרם יוצרים חוויה קולינרית מושלמת לכל חובב מתוקים. כשאתם מכינים מילפיי בבית, חשוב להקדיש תשומת לב לפרטים הקטנים כדי להשיג תוצאה מושלמת, כך שהעונג יהיה בגדר יצירת אומנות. הכנת מילפיי בבית יכולה להיות משימה מאתגרת, אך עם המדריך הנכון והכנת המצרכים בצורה מקצועית תוכלו להדהים את האורחים שלכם ולקבל מחמאות ללא הפסקה.

בחירת המרכיבים הנכונים למילפיי

הכנת מילפיי מתחילה בבחירת המרכיבים הנכונים והטריים ביותר. בצק העלים חייב להיות פריך וטרי, ועדיף להשתמש בבצק קפוא מאיכות גבוהה לזמינות מירבית. הכנת הקרם דורשת בין השאר חלב טרי וביצים טריות לאיכות מיטבית. חשוב לזכור שהרכיבים משפיעים באופן קריטי על הטעם והמרקם ולכן יש להקפיד על רכישת המוצרים באיכות הטובה ביותר שאפשר למצוא.

כאשר אתם מכינים את הקרם, עדיף להשתמש בחומרי גלם טבעיים ולא להסתמך על תחליפים, כך שהטעמים יהיו עשירים ואמיתיים. כך אפשר לקבל תוצאות מרשימות יותר, והאורחים שלכם ירגישו בהבדלים בטעמים. בחירת המוצרים הנכונים לתהליך מכינה היא השלב החשוב ביותר שמבטיח שהמילפיי ייצא מושלם כמצופה.

הכנת הבצק הפריך

כדי שהבצק ייצא פריך כמו שצריך, חשוב להוריד את הבצק מהמקרר לפחות 15 דקות לפני השימוש, כדי שהוא יהיה קל לעיבוד. מצרכים להכנת הבצק הם:
בצק עלים מוכן
מעט קמח לפיזור על המשטח
אבקת סוכר לפיזור מעל הבצק אחרי האפייה

לאחר הפשרה קצרה, פתחו את הבצק על גבי משטח מקומח קלות כדי למנוע הידבקויות. פרסו את הבצק על תבנית עם נייר אפייה ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהבצק מקבל גוון זהוב. חשוב לפזר אבקת סוכר על הבצק החם כדי להוסיף טעם גוון לפריון.

הכנת הקרם

הקרם מהווה את הליבה של המילפיי ולכן הכנתו דורשת דיוק וסבלנות. מצרכים לקרם פטיסייר:
500 מ"ל חלב
4 חלמונים
120 גרם סוכר
50 גרם קמח
5 גרם תמצית וניל

הכנת הקרם מתחילה עם הרתחת החלב והווניל בסיר. בזמן שהחלב רותח, בקערה נפרדת, טורפים חלמונים עם סוכר עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים קמח ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים בהדרגה חלב חם לתוך תערובת הביצים תוך כדי עירבוב מתמיד. מחזירים לסיר ומבשלים על אש בינונית עד שהקרם מסמיך ומתחיל לרתוח.

הרכבת המילפיי

אם סיימתם את שלבי ההכנה השונים, נוכל להתחיל בהרכבת הקינוח. הקרם המוכן צריך להיות קר ויציב, אז מומלץ להשאיר אותו בקירור למשך שעה לפחות. שלבי הרכבה:
מברישים את הבצק העלים בשכבה דקה של קרם
מניחים שכבה נוספת על הקרם ועליה מברישים שוב שכבה של קרם

כך ממשיכים עד שמתקבלות שלוש שכבות של בצק עם שתי שכבות של קרם ביניהן. השאירו את המילפיי במקרר להתייצבות נוספת לפחות לשעתיים לפני ההגשה כדי לשמור על המרקם הפריך.

שדרוג הקינוח עם פירות ואגוזים

אם רוצים להוסיף נגיעה אישית ולשדרג את המילפיי, ניתן להוסיף פירות טריים ואגוזים לשדרוג טעם ומרקם נוספים. מצרכים לשדרוג:
פטל או תות שדה טריים
אגוזי לוז קצוצים

לאחר שהמילפיי התייצב במקרר, מומלץ לפזר מעליו פטל טרי או תותים חתוכים שביכולתם להוסיף יופי ומימד רענן לקינוח. ניתן גם לפזר מעל אגוזי לוז קצוצים לטעם מעושן קלות שמוסיף עניין למרקם הפריך.

הגשת המילפיי באירוע מיוחד

אם המילפיי מוכן וכל רכיביו במקומם, הגיע הזמן להגיש אותו באירוע או ארוחה מיוחדת. מומלץ להגיש פרוסות מדויקות של המילפיי בעזרת סכין חדה כדי לשמור על צורתו. בנוסף, ניתן להוסיף לצד הפרוסה כדור גלידת וניל לשדרוג נוסף של הארוחה.

ההגשה של מעדן כמו מילפיי דורשת יצירתיות, אסתטיות ודיוק בפרטים הקטנים. כאשר מקפידים על הנראות של ההגשה התוצאה הסופית מרשימה ומותירה רושם בלתי נשכח על האורחים.

אמנם הכנת מילפיי דורשת זמן ומאמץ, התוצאה משתלמת ומרשימה במיוחד. המילפיי מכיל שכבות פריכות וקרם עשיר ומפנק שיוצר הרמוניה מושלמת של טעמים. פוד טו יו מציעה מגוון רחב של מתכונים לא רק למילפיי אלא למגוון רחב של מאפסיצי אוכל נוספים, וזוהי דרך נהדרת להכיר את העולם הקולינרי הקרוב והרחוק. אם אתם זקוקים לעוד מתכונים או משוב בנושא זה, נשמח לעזור ולספק שירות במיטבנו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!