עוגת תפוזים מתכון

עוגת תפוזים היא מהקינוחים הפופולריים והמרעננים שאי אפשר לפספס. עם הניחוח העדין שלה והמרקם הרך, היא מתאימה לכל עונה ולכל אירוע. סיפור המתכון של עוגת תפוזים עובר בדורות רבים, וממשיך לשמר מסורת אהובה. המהות של עוגת התפוזים טמונה בשימוש בפרי התפוז רענן שיש לו טעם טבעי שעושה את העבודה. התפוז מעניק לעוגה את האיזון הנכון בין מתיקות לחמיצות מובחנת. מעבר לטעם המעולה, המתכון קל להכנה כך שניתן להכין את העוגה במהירות ובקלות ולהנות ממנה בכל עת. נתחיל ברשימת המרכיבים ולאחר מכן נעבור להוראות הכנה פשוטות בהם כל אחד יכול לעמוד.

מרכיבים נדרשים

2 כוסות קמח תופח
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגורדת מתפוז אחד
1 כף אבקת אפייה

הכנת הבלילה

באותה קערה, נתחיל לנפות את הקמח התופח, פעולה זו תבטיח שאין גושים ותשפר את מרקם הבלילה. נוסיף לכאן גם את אבקת האפייה, שתספק לנו את ההכרח להרים את העוגה. נמשיך בנפת הקמח למעז סינון תפתח את החלל בתוך הקערה, נימה יתרון חשוב שיסייע בהיווצרות בלילה חלקה. במקביל, נטריף ביצים בעדינות ונשלב אותן היטב עם הסוכר, עד שנוצר תערובת קרמית בהירה. נוסיף את השמן באיטיות, תוך כדי בחישה מתמדת, עד להשגת תערובת אחידה מבריקה.

הכנת בלילת התפוזים

נוסיף לבלילת הביצים את מיץ התפוזים, מרבית הטעם והארומה יגיעו מכאן על כן יש להשתמש במיץ סחוט טרי. במקביל, נגרד קליפת תפוז כשתריחים את הארומה הכתומה המפתה והרי לך המתכון במלואו. נמשיך לבחוש את הבלילה, נרצה לודא ששילוב מעלה לתפוזים מובנה לתוך הבלילה בצורה חלקה ונקייה. כאשר הכל מעורבב טוב, נוסיף בהדרגה את תערובת הקמח שבה הכנו תחילה, ונשמור על בחישות עדינות וארוכות.

אפיית העוגה

נחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס, ונשמן תבנית אפייה בצורה שווה. נשפוך פנימה את הבלילה, נוודה שהכל מתפזר ובנוי בצורה אחידה ומאוזנת לצורת התבנית. נכניס את התבנית לתוך התנור הלוהט ונעצור לראות כיצד הבלילה התפוזית הופכת לעוגה אוורירית וטעימה מאוד. אחרי 30-35 דקות, נכניס קיסם למרכז העוגה, אם הוא יוצא יבש אז העוגה מוכנה.

ציפוי והגשה

ברק מצפה את העוגה במעט סירופ תפוזים שהוכן משילוב מיץ תפוזים טרי עם מעט סוכר נמס. מעדנים כשמך פשוט לחמם לרתיחה קצרה ולאחד יחד. הציפוי יעניק לעוגה גימור מבריק ורענן שימשוך את תשומת הלב של האורחים. כאשר העוגה התקררה לבסוף, נפרס אותה לפרוסות בגודל הרצוי ונגיש. מוסיפים לכל פרוסה כמות נדיבה מהציפוי, וכל ביס יהפוך לחוויה מרעננת ומשביעה.

שדרוגים לעוגה

לרעיון ייחודי, ניתן לשלב בבלילת העוגה סכום של אגוזים קצוצים להשגת טקסטורות מעניינות יותר. כך נהנה משילוב של רכות התפוז עם פריכות האגוזים שנותנים תחושת מדהימה לחיך. גם צימוקים יכולים להוות תוספת מצוינת לחובבי השילוב של מתוק וחמוץ במשולב. במידה ואתם מחפשים טעמים יותר מיוחדים, שפוך באלילת ונילה או קינמון יעצימו את הנוכחות.

תהנו מהמאמר ותהנו להכין את עוגת התפוזים שלכם. הקפידו לשמור את כל המצרכים בשלמותם ולתת לכל מרכיב את תשומת הלב הראויה לו. התוצאה המושגת תשתלם כשאתם נחתכים הנחתם הראשונה ונהנים מטעמי העוגה האהובה שהייתה איתנו מאז ילדותנו. לקבלת מידע נוסף על מתכונים נוספים ובישול ביתי, בקרו באתר שלנו פוד טו יו וגלו מעל מגוון מתכונים נוספים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!