מתכון לסחלב

סחלב חם ומזין הוא אחד המשקאות האהובים ביותר בחורף. המשקה הקרמלי עם הניחוח הריחני מחמם את הגוף והנפש. אם אתם רוצים להפתיע את האורחים או להתפנק עם עצמכם, הנה מתכון פשוט לסחלב שלא דורש הרבה מרכיבים וזמן הכנה. כל מה שצריך זה כמה מרכיבים בסיסיים שנמצאים בכל מטבח, וקצת רצון טוב. המדריך שבהמשך מציג בפניכם את המצרכים הנחוצים ואיך להכינם. כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחרי ההוראות הפשוטות ולהתכונן לקבל הרבה מחמאות על הטעם המופלא.

מצרכים לסחלב

חלב – 2 כוסות
קורנפלור – 1 כף
סוכר – 2 כפות
מים – 1/4 כוס
מי ורדים – 2 כפות
אבקת קינמון – לפי הטעם
אגוזי מלך קצוצים – לפי הטעם

התחילו בלחמם שתי כוסות חלב בסיר עד לסף רתיחה. בעוד שהחלב מתחמם, ערבבו כף אחת של קורנפלור עם רביעית כוס מים בכלי קטן עד שהקורנפלור נמס לחלוטין וללא גושים. לאחר שהחלב מגיע לרתיחה, הוסיפו את הסוכר והמשיכו לבחוש עד להמסה מלאה.

איך להכין את הסחלב

לאחר שהסוכר נמס, התחילו להוסיף את תערובת הקורנפלור לחלב הרותח בזרם דקיק תוך כדי ערבוב מתמשך. המשיכו לבשל על להבה נמוכה עד שהמשקה הופך לסמיך מעט. הוסיפו את מי הוורדים וערבבו היטב כדי לשלב את הניחוח. הימנעו מהרתחה כדי לשמור על טעם מתון ונעים.

לאחר מכן, שיפכו את הסחלב לכוסות הגשה. פזרו מעל אבקת קינמון לפי הטעם להוספת חריפות קלה. ניתן גם להוסיף אגוזי מלך קצוצים להגברת הפריכות והטעם הייחודי. הסחלב שלכם מוכן להגיש, וזה הזמן ליהנות מהמשקה בדרך המועדפת עליכם.

טיפים לשדרוג הסחלב

אם אתם חובבים של טעמים ייחודיים, תוכלו להחליף את מי הוורדים במי זאהר לקבלת טעם לימוני וריח פריחה מעודנת. רעיון נוסף הוא להוסיף מעט וניל לסחלב להעמקת המורכבות של הטעם. בנוסף, למי שמעדיף להשתמש בתחליף לחלב, ניתן להשתמש בחלב שקדים או סויה.

אם אתם רוצים עוד יותר לשדרג את המשקה, כדאי להוסיף מעט שוקולד מריר מגורר לתוך הסחלב החם. זה יוסיף גם מרקם וגם טעם עשיר ומתוק שמשתלב נפלא עם הארומה של הסחלב המסורתי. באתר פוד טו יו תמצאו עוד מגוון רעיונות יצירתיים לשדרוג מתכונים ביתיים בעזרת מרכיבים ייחודיים.

יתרונות בריאותיים של הסחלב

מלבד היותו טעים, הסחלב מהווה מקור טוב לויטמינים ומינרלים שנמצאים בחלב ובתוספות למיניהן. שימוש בקינמון, למשל, יכול לעזור בשליטה ברמות הסוכר בדם ולהיות שימושי במיוחד לאנשים שמחפשים לאזן את רמות האנרגיה שלהם לאורך היום. הקורנפלור המשמש במתכון גם הוא נותן תחושת שובע לאורך זמן ותורם לתחושת חמימות.

כמו כן, אגוזי המלך מכילים חומצות שומן חיוניות שיכולות להועיל לבריאות הלב וכלי הדם. אם אתם מחפשים איך להוסיף ערך תזונתי נוסף למשקה הזה, תוכלו לשקול גם הוספת מזונות-על כמו קקאו נא או זרעי צ'יה.

סיפורו של הסחלב

הסחלב קיים אלפי שנים, ומקורותיו הראשונים נמשכים למדינות המזרח התיכון. המשקה הוגש כמעין יין חם ממנהגים מסורתיים ועד ללילות קרירים בעיר. התבלינים שהוא מכיל דיברו ללבבות רבים, ועם הזמן הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הקולינרית במדינות רבות.

המסורת נפגשת עם המודרניות, כשהסחלב המשיך לנדוד ולהשתנות עם הזמן. כיום, הסחלב מאומץ בעולמות גסטרונומיה שונים, וניתן למצוא גרסאות יצירתיות בעולמות הקפה והמיסה.

הסחלב מוכן ומיועד כדי להוסיף חום וניחוח לחייכם. המתאים במיוחד ללילות החורף הקרים ומספר לנו סיפור עתיק יומין דרך

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!