פפנאש הוא קינוח רשמי ברומניה שמשלב טעמים רכים ומפנקים מחומרים פשוטים ומקומיים. הפופולריות של הפפנאש נובעת מהפשטות שבהכנתו ומהמרקם המיוחד שהוא מספק. זהו קינוח שקל להתאהב בו במיוחד כשהוא מוגש עם תוספות מתוקות כגון ריבות ופירות.
בכדי להכין פפנאש איכותי תצטרכו חומרים טריים ואוהבים כדי להרגיש את הייחוד של המאפה הזה. חשוב לבחור במרכיבים שיתאימו לשילוב מושלם במתכון כולל גבינת הריקוטה שהיא עיקרו של פפנאש יחד עם טעמים כמו וניל ולימון. בשל השילוב של טעמים חמצמצים ומתוקים יחד עם מרקם רך וטעים רבים בוחרים במאפה הזה כליווי לארוחה קלה או כקינוח מושלם לארוחת ערב.
מצרכים נדרשים
רשימת המצרכים כוללת:
250 גרם ריקוטה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קליפת לימון מגוררת
100 גרם קמח תופח
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר וריבה לקישוט
אופן הכנה
בקערה גדולה תשלבו את הגבינה עם הסוכר הביצה ותמצית הוניל ואז תגררו את קליפת הלימון פנימה. ברגע שהתערובת חלקה הוסיפו את הקמח התופח בהדרגה ולשו עד לקבלת בצק רך. מומלץ לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
לאחר מכן חותכים את הבצק לחתיכות קטנות ומעצבים לעוגיות קטנות ועגולות. מחממים שמן לטיגון עמוק במחבת ומטגנים את העוגיות עד שהן זהובות משני הצדדים. טיפ קריטי הוא לא לטגן יותר מדי פפנאש בו זמנית כדי לשמור על טמפרטורת השמן יציבה.
קישוט והגשה
לאחר שהפפנאשים הוצאו מהשמן מומלץ להניחם על נייר סופג כדי להסיר עודפי שומן. כדי להוסיף מתיקות וקישוט אבקת סוכר ופירות יעילים ביותר כדאי לפזר מעט אבקת סוכר מלמעלה. לחלופין אפשר להשתמש בריבה מסוג אהוב כממרח ולהניח עליה פירות טריים כמו פטל או תות.
מקובל להגיש את הפפנאש בעודו חם ואז הוא מתפשט בניחוחות מרתקים שעוטפים את כל הבית התחושה שהקינוח נותן היא קלאסית ועמוקה בעוד הטעמים המרעננים והחמים נעימים במיוחד כאשר נוגסים בפפנאש בפעם הראשונה.
גיוון והתאמות אישיות
אחד היתרונות של פפנאש הוא הקלות שבשימוש בגיוונים וההתאמות האישיות אפשר להוסיף לתערובת השקדים קצוצים או אגוזים כדי להעשיר את הטעם והמרקם. ניתן גם להחליף את הקמח הרגיל בקמח שקדים וליצור פפנאש ללא גלוטן שמתאים למי שרגיש לגלוטן.
בין אם תבחרו להוסיף תבלינים נוספים כמו קינמון או הל או להשתמש בריבות מיוחדות כמו דובדבנים או אוכמניות התאמות אישיות יכולות להבטיח חוויה בלתי נשכחת וטעימה כזו שמשקפת את הסגנון והטעם האישי שלכם.
שילוב עם משקאות
הפפנאש משתלב נהדר עם קפה טרי או תה בעיניהם של רבים השילוב של קינוח מתוק ומשקה חם הוא הקינוח המושלם לסגירת כל ארוחה. קפוצ'ינו עם פפנאש יכול להיות הסיבה המושלם להפסקה באמצע היום או לסיים את היום בטעם טוב כשאתם נהנים מזמן מקסים ביחד עם שותפים או חברים.
לבחירה רבות יש גם ביין מתוק או ליקר מתוק שיכולים לעטוף את הטעם המיוחד של פפנאש. השילובים הנהדרים הללו מבטיחים רגעים שכל אחד ישמור בנוגע לשולחנו.
מדוע כדאי להכין בבית
כשאתם מכינים פפנאש בבית אתם יכולים ליהנות מהטעם הביתי והמוכר שמתלווה לקינוחים מבית. אכילה במסעדות יכולה להיות חוויה מיוחדת אך אין כמו ריח קינוחים ביתיים שמשיגים את אותה תחושה חמה של בית ואהבה.
יתר על כן הכנה בבית מאפשרת שליטה על חומרי הגלם ועל תהליך ההכנה כך שאנו יכולים לספק את הדרישות האישיות של סדר היום שלנו כשאנחנו בוחרים את המצרכים הנכונים לנו. דבר זה גם נותן בטחון וטעם של איכות.
הפפנאש הוא קינוח משובב נפש שקל להכנה בבית עם חומרים פשוטים וזמינים. כשלוקחים בצורה רגועה וחושבים על תהליך ההכנה אפשר לחוות את האהבה המושקעת באוכל. הבישול והאפייה של קינוחים כאלו מאפשרים ליצור קשר אישי עם המטבח ולהרגיש גאווה ביצירה האישית.
פוד טו יו מציעים לכם את המתכון הזה כך שתוכלו ליהנות מהכנתו בבית ולזכות להרגיש את הטעמים והמרקמים הייחודיים בעצמכם. תרגישו חופשי לפנות אלינו לכל שאלה ותשמחו לעזור ולהנחות אתכם בתהליך ההכנה של הפפנאש.