מתכון לפיצה

פיצה היא אחת מהמאכלים האהובים ביותר בעולם המערבי, ואם אתם מחפשים מתכון פשוט, טעים, ונגיש – הגעתם למקום הנכון. כל מה שצריך זה קמח, רוטב עגבניות, גבינה ותוספות לפי הטעם שלכם. זה כל כך פשוט שאתם יכולים להכין הכול בבית בכמה שלבים פשוטים. הפיצה ידועה בטעם העסיסי והקריספי שלה, ומהווה פתרון מעולה לערב משפחתי או לארוחת חול מהירה. כשאתם מכינים פיצה, חלק חשוב בהצלחת הכנתה הוא שהבצק יהיה מדויק וכמובן ההתאמה האישית של הרוטב והתוספות לפי טעמכם האישי. עם קצת תרגול ומודעות לכל שלב, אתם יכולים להגיע לתוצאות מרשימות ולהפתיע גם את עצמכם.

המצרכים לפיצה המושלמת

להכנת הפיצה הביתית, תצטרכו את המצרכים הבאים: 3 כוסות קמח לבן, כף שמרים יבשים, כף סוכר, כפית מלח, כוס ורבע מים פושרים ושלוש כפות שמן זית. לרוטב העגבניות תזדקקו לשתי כוסות רסק עגבניות, כף אורגנו יבש, כף בזיליקום יבש, שתי שיני שום כתושות וכפית סוכר. למרכיב העיקרי של הגבינה, תשתמשו ב-250 גרם גבינה מוצרלה מגורדת. תוספות אפשריות כוללות זיתים פרוסים, פטריות קצוצות, בצל סגול פרוס או פלפלים בצבעים שונים קצוצים דק.

ההכנה מתחילה מהבצק – קודם כל, מערבבים את השמרים יחד עם המים הפושרים והסוכר ונותנים לתערובת לבעבע. לאחר מכן מערבבים את התערובת יחד עם הקמח והמלח ומתחילים ללוש את הבצק עד שהוא הופך לאחיד. מוסיפים בהדרגה את השמן ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה במקום חמים. הטריק כאן הוא לתת לבצק את הזמן שלו להתפתח ולהיות גמיש.

הכנת רוטב הפיצה

הרוטב הוא זה שנותן לפיצה את הייחודיות שלה והופך אותה למנה עשירה ומלאה בטעמים. כדי להכין את הרוטב המושלם תתחילו בערבוב הרסק עגבניות עם האורגנו והבזיליקום. הוסיפו את השום הכתוש וכפית הסוכר למיקס והמשיכו לערבב עד שתהיה תערובת סמיכה ואחידה.

אחד השכבות החשובות ברוטב הוא לתת לו להתבשל מעט על אש נמוכה כדי להבליט את הטעמים ולהסמיך את התערובת. נותנים לו להתבשל במשך עשר דקות ומערבבים מדי פעם כדי למנוע הדבקה לתחתית. ברגע שהרוטב מוכן, נותנים לו להתקרר בצד, ולאחר מכן מורחים אותו על הבסיס של הפיצה.

הרכבת הפיצה

כעת, כשיש לכם את הבצק והרוטב מוכנים, כל מה שנשאר זה להרכיב את הפיצה. תחילה, משטחים את הבצק בעדינות על נייר אפייה על מנת לקבל שכבת בצק אחידה ולא עבה מדי – כך הפיצה תצא קריספית. לאחר מיכן מורחים את הרוטב באופן אחיד כך שיכסה את כל המשטח.

זוהי העת להוסיף את הגבינה. פזרים באופן אחיד את גבינת המוצרלה על גבי הרוטב, מוודאים שהכיסוי מלא אך לא כבד מדי כדי לא לשקול את הבצק. זה הזמן להוסיף את התוספות שאתם אוהבים כמו זיתים פטריות, בצל, ופלפל, ובכך להתאים את המנה לפי ההעדפה האישית.

אופים את הפיצה

בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, מכניסים את הפיצה לאחר השלמת ההרכבה לאפייה של כ-12 עד 15 דקות. הקפידו לעקוב אחרי תהליך האפייה להבטחת איזון בין פריכות הבצק לבין ההמסה הנכונה של הגבינה שתקבל את צבעה המוזהב.

בעת האפייה, אחד הדברים הקריטיים הוא לשמור על טמפרטורה קבועה ולהימנע מפתיחת התנור מדי פעם כדי לשמור על חום אחיד. לאחר האפייה, נותנים לפיצה מעט להתקרר לפני הגשתה – אך לא יותר מדי זמן כדי לא לאבד מהקריספיות והטריות.

טיפים לשיפור והעשרת הפיצה

אחת הדרכים לשדרג את המתכון היא להשתמש בקמח מיוחד לפיצה שמאפשר תוצאה קריספית במיוחד. כמו כן, שילובים יצירתיים של תוספות יכולים להפוך את הפיצה שלכם לייחודית. ניתן להוסיף תבלינים נוספים לרוטב כמו פפריקה מתוקה או חריפה לשדרוג הטעם.

גם שילוב סוגי גבינות נוספים כמו פרמזן או צ'דר יחד עם מוצרלה יכול ליצור עומק טעם מעניין. לאוהבי החריפים כדאי להוסיף כמה טיפות של רוטב חריף או פלפל חריף קצוץ כתוספת על גבי הגבינה לפני ההכנסה לתנור לקבלת טעם פיקנטי יותר.

הגשה ואכילה

כדי להשלים את החוויה, מגישים את הפיצה החמה עם שמן זית נוסף או פלפל שחור טחון טרי על פי העדפה. פיצה היא מנה שמאפשרת יצירתיות רבה בהגשה והקומבינציות איתן תוכלו לשחק.

המנה הזאת מושלמת כחלק מערב חברים, ארוחה משפחתית או אפילו כארוחת צהריים או ערב קל בבית. תיהנו עם המשפחה והחברים ותשתפו אותם בתוספות וטעמים חדשים – זו דרך נהדרת להתחיל דיון סביב האוכל ולחוות את העושר שבטעמים ביתיים.

בולגר פיצה יכול להפוך למוצא טעים לכל מועד או ארוחה. עם מעט תרגול וסבלנות, הפיצה המושלמת יכולה להיות על שולחנכם בפרק זמן קצר. אל תהססו להכניס את המגע האישי שלכם ולזכור שההנאה המרכזית היא בתהליך ההכנה והטעימה. אם אתם מחפשים עוד מתכונים והשראות, אתם יכולים לגלוש לאתר שלנו פוד טו יו שם תמצאו אינספור רעיונות יצירתיים וטעימים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!