פולנטה מתכון

פולנטה היא מנה איטלקית מסורתית שעברה גלגולים רבים לאורך השנים. במילים פשוטות, מדובר במנה המוכנה מקמח תירס שבושל לנוזל סמיך עם תוספות שונות בהתאם להעדפה אישית. רבים נהנים ממנה זו בשל מגוון האפשרויות האישיות שהיא מספקת כמו גם קלות ההכנה שלה, ונעים לצרף אותה לתפריטי ארוחה שונים.

פולנטה בסיסית

מרכיבים ואופן ההכנה: פולנטה בסיסית

כדי להכין פולנטה בסיסית תזדקקו למרכיבים הבאים:

1 כוס קמח תירס

4 כוסות מים

כפית מלח

2 כפות חמאה

פרמזן מגורר לפי הטעם

התחילו על ידי הרתחת המים בסיר גדול. הוסיפו את המלח לקמח התירס וערבבו היטב. השתמשו בקצף היד כדי להכין תערובת גדולה מאחורי אש נמוכה-בינונית. בשלב זה הפחידו את המבערים מעט והמשיכו לבשל כ-30 דקות נוספות תוך כדי ערבוב מעת לעת על-מנת למנוע הישרבות של הפולנטה לסיר. לבסוף הסירו מהאש ולהוסיף את החמאה. שפכו את הפרמזן מעל הפולנטה החמה והגישו.

פולנטה עם ירקות קלויים

מרכיבים:

פולנטה בסיסית

2 פלפלים צבעוניים

1 קישוא

1 עגבנייה

1 בצל אדום בינוני

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

כדי להוסיף לפרזנטציה ולמגוון הטעמים, אתם יכולים להוסיף לפולנטה ירקות קלויים מועדפים. התחילו בחיתוך הירקות לקוביות ותיבלו במלח ופלפל. חממו את שמן הזית במחבת בישול וצלו את הירקות עד שהם רכים ובעלי צבע זהב עשיר. לאחר מכן השאירו את הירקות לנוח ולאחר התקררות מעט ערכו אותם מעל הפולנטה החמה באופן מסודר.

פולנטה קרמית

מרכיבים:

פולנטה בסיסית

1 כוס חלב שמנת

2 כפות חמאה

100 גרם גבינת גבינה משובחת (כמו גורגונזולה או רוקפור)

ליצירת פולנטה בעלת טעם רך וקרמי יותר, אפשר להשתמש בחלב שמנת. כשאתם מכינים את הפולנטה הבסיסית הוסיפו את חלב השמנת במהלך הבישול, והשתמשו בערוך חמאה נוספת. ערבבו את הגבינה עם הפולנטה החמה כשהיא נמסה ויוצרת מראה מיוחד וטעם עשיר. אתם תופתעו כמה קל זה להוסיף מגע של יוקרה למנה עם גבינה משובחת.

פולנטה מוקפצת

מרכיבים:

פולנטה מוכנה מראש

2 כפות שמן זית

בזיליקום טרי

קצת פלפל שחור לפי הטעם

שימוש בפולנטה שנותרה מארוחות קודמות יכול להפוך אפילו למנה נהדרת אם מוקפצים אותה במחבת עם מעט שמן זית. חתכו את הפולנטה לריבועים או עיגולים עבים, חם מעט שמן זית על אש בינונית והוסיפו את החתיכות למחבת. הקפיצו כדקה שתיים עד להתקשרות נאה בשני הצדדים והגישו חמה לצד תבלינים טריים מפוזרים למעלה.

פולנטה מטוגנת

מרכיבים:

פולנטה מצוננת

שמן קנולה לטיגון

קורט מלח דק

רוטב יוגורט (אופציונאלי)

כדי להכין פולנטה מטוגנת השתמשו בשאריות הפולנטה שנותרו מארוחה קודמת. חיתכו אותה לעיגולים, חממים את השמן בקערה עמוקה וטבולים את הפולנטה בזהירות בשמן החם. כשהן קורות תוצאה חומה וזהובה משני הצדדים, הניחו את החתיכות על מגבות נייר לספיגת עודפי שומן.

תוספות מיוחדות לפולנטה

כדי לשדרג את חווית הפולנטה, אפשר להוסיף לא מעט תוספות מיוחדות מעניינות. השימוש במרכיבים טבעיים ובריאותיים יכול להעניק למנה טעמים נוספים ומרעננים. שילוב עשבי תיבול כמו תימין ואורגנו יכולים להוסיף תחושה רעננה ומרעננת כשאתם מעוניינים ברקיחה מהירה ומיוחדת למשפחתכם. ניתן גם להוסיף ירקות בהתאם לעונה, ולהנות מלאדות מיוחדות ששמרתם במקפיא לזמנים מיוחדים.

לאחר ששיכללתם את המתכון הבסיסי, אתם יכולים להיות יצירתיים ולהוסיף קטניות מכתולים כמו שעועית חומה או גרגרי חומוס קלויים. ההנאה מהפולנטה תגדל עם שילוב של תוספת מיוחדת וחשיבה יצירתית, תוכלו לגלות טעמים חדשים לגמרי שלא הכרתם קודם.

פולנטה היא מנה קלה להכנה ומגוונת מאוד אשר משתנה עם העדפותיכם האישיות. אפשר ליהנות ממנה כבסיס למנה אטנה או לשלב איתה תוספות מעניינות ליצירת חווית טעם יוצאת דופן בכל ארוחה. עם קצת כושר ידיים ותבלינים מתאימים, תוכלו להחזיר לחיי היום יום את המנה המסורתית הזו ולהנות מתבלין עשיר בטעמים ובנחת. אם אתם מעוניינים בעוד רעיונות למתכונים מגוונים, אתם מוזמנים לבקר באתר פוד טו יו.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!