בצק עלים מתכון

בצק עלים הוא אחד מהמצרכים השימושיים והגמישים ביותר במטבח. בעזרת בצק עלים אפשר להכין מגוון רחב של מאכלים, מלוחים ומתוקים כאחד. המאפיין המרכזי של בצק עלים הוא שכבות הבצק הדקיקות החבויות בתוכו, הנוצרות בשל תהליך הרידוד והקיפול, מה שמעניק לו מרקם פריך ונעים. אם תמיד רציתם לדעת איך להכין בצק עלים בייתי שיהיה איכותי ובריא הרבה יותר מהקנוי, אז המאמר הזה הוא במיוחד בשבילכם.

מצרכים לבצק עלים

כדי להכין את בצק העלים הביתי תזדקקו לרכיבים הבאים
200 גרם קמח לבן
250 גרם חמאה קרה מאוד
130 מ"ל מים קרים מאוד
קמצוץ מלח
1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:
יש לערבב היטב את הקמח והמלח בקערה גדולה ולאחר מכן להוסיף את מיץ הלימון. יש להוסיף חמאה בקוביות קטנות וללוש רק כך שהחמאה תישאר בצורה גלויים יחסית. לאחר מכן, להוסיף את המים הקרים בהדרגה ולהמשיך לערבב עד שמתקבל בצק אחיד.

שלב הקיפול והרידוד

אחרי שהכנו את הבצק, מגיע הזמן לתהליך הקיפול והרידוד, שהוא קריטי למרקם הדקיק של בצק עלים.

אפשרות ראשונה: יש להניח את הבצק במקפיא למשך 20 דקות ואז לרדד אותו לחצי ס"מ עובי.
כשהבצק מוכן לרדוד, יש להתחיל לקפלו, כך שנקפל את השלישים העליון והתחתון של הבצק פנימה כך שיפגשו במרכז. לאחר מכן, נסב את הבצק רבע סיבוב על משטח העבודה ונחזור על הפעולה.

שיטה אחרת: נשמור את הבצק בטמפרטורת החדר, וכשאנחנו צריכים נרדד רידוד ראשוני, נניח אותו לכ-15 דקות ואז נעשה את שלבי הקיפול והתורניר כרגיל.

מילוי מתוק עם קרם וניל

למילוי המתוק נצטרך את המרכיבים הבאים
150 גרם סוכר
3 חלמונים
250 מ"ל חלב
1 מקל וניל
1 כף קמח תירס

אופן ההכנה:
נרתיח את החלב עם מקל הוניל בסיר בינוני ואחרי רתיחה נכניס את מקל הוניל למשך 10 דקות להשריה. בקערה, נטרוף את החלמונים, הסוכר וקמח התירס עד לקבלת מרקם קל וצפוף. לאחר מכן נוסיף את החלב החם בהדרגה ונערבב כל הזמן כך שלא יווצרו גושים. נטמין את כל התערובת באש נמוכה עד שהתערובת תסמיך.

מאפה מלוח עם תרד וגבינה

למילוי המלוח נזדקק למרכיבים הבאים
200 גרם תרד טרי
150 גרם גבינה לבנה רגילה
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 ביצה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
נטגן את התרד במחבת עם מעט שמן זית עד שהוא מצטמצם לגודל של שליש מהכמות המקורית. נניח אותו בצד לצינון קל. בקערה נטרוף את הביצה ונוסיף את הגבינה הלבנה, הגבינה המגורדת, ואת התרד המצומצם. נמליח ונפלפל לפי הצורך ונערבב היטב.

עוגת בצק עלים עם תפוחים וקינמון

לעוגה זו נזדקק למרכיבים הבאים
4 תפוחים
2 כפות סוכר לבן
1 כף קינמון
1 כף חמאה מומסת

אופן ההכנה:
נקצוץ את התפוחים לקוביות קטנות ונערב אותם עם סוכר וקינמון.
נשטח את בצק העלים ונפזר את תערובת התפוחים על פניו בצורה אחידה. נקפיד לגלול אותו לרולדה ולחתוך לחתיכות לפי הרצון. מומלץ לצפות את החלק העליון של כל חתיכה בחמאה מומסת לפני האפייה.

התפחה ואפיית הבצק

התפחה ואפיה הם השלב הסופי והחשוב שבו אנחנו מכינים את הבצק

על מנת שהתוצאה תהיה אופטימלית, יש לכסות את הבצק בניילון נצמד ולהניח אותו במקרר למשך כשעתיים-שלוש. לפני שמכניסים לתנור, כדאי להפעיל אותו על 190 מעלות ולהשתמש באוורור פנימי להצלחה מיטבית.

כשהבצק הופך שחום ומקבל צבע זהוב יפה, אפשר לנסות אותו עם קיסם לראות אם הוא יוצא יבש. אם כן, זה הזמן להוציא מהתנור. כעת יש לשמור על הצינון לטובת טעם מרענן במיוחד.

הכנת בצק עלים יכולה להתפרס על פני מספר שלבים ועד שהופך למאפה שהבצק פריך וטעים. זה מושלם למגוון רחב של שימושים במטבח. כשמשתמשים בבצק עלים ביתי, התוצאה היא פריכה וטעימה בצורה יוצאת דופן. אם יש לכם שאלות או אתם זקוקים להבהרות, תוכלו לפנות אלינו ואנחנו בשמחה נסייע לכם. למתכונים נוספים תוכלו להיכנס אל פוד טו יו ולקבל השראה ורעיונות חדשים לבישול ואפייה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!