עוגת שוקולד היא אחד המתכונים הפשוטים והאהובים שמשפחות רבות מכינות באופן קבוע. כשאתם רוצים להכין עוגה משובחת אך לא מסובכת מדי, עוגת שוקולד פשוטה היא הפתרון המושלם. המתכון הזה התגלה כפופולרי ובעיקר כדרך נפלאה לאפות בבית גם למי שאינם מומחים בבישול. כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ותצליחו ליצור עוגה מפנקת ובעלת טעם עשיר. המתכון מסתמך על חומרים פשוטים וזמינים שאותם אפשר לרכוש כמעט בכל חנות. המתכון מאפשר לכם להוסיף או לשנות רכיבים בהתאם לטעם אישי ואם תרצו להפוך את העוגה לעשירה יותר הוספת אגוזים או קוביות שוקולד יכולה להיות רעיון נהדר.
מצרכים נדרשים לעוגת שוקולד פשוטה
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס קקאו
1 כוס מים חמים
2 כוסות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לאחר איסוף כל המצרכים נתחיל את התהליך בערבוב הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה. הוסיפו לתערובת את השמן והמשיכו לערבב עד שהתערובת חלקה. המים החמים צריכים להיות מוכנים לשימוש בכדי להמיס בהם את הקקאו. המסת הקקאו במים תבטיח כי הוא יתערבב בצורה מושלמת ללא שאריות. לאחר ההמסה הוסיפו את תערובת הקקאו למערבל והמשיכו לערבב. הוסיפו לתערובת את הקמח ובסוף הוסיפו את תמצית הווניל. עצרו את הערבול כאשר התערובת מגיעה למרקם חלק ואחיד.
האפייה היא חלק קריטי באופן ההכנה של עוגת השוקולד. חממו תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית עוגה. העבירו את התערובת המוכנה לתבנית וודאו שהיא מתפשטת בצורה שווה. הכניסו לתנור ואפו למשך כ-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. חשוב לא לפתוח את התנור במהלך האפייה כדי לא להוריד את הטמפרטורה. בסיום האפייה הוציאו את העוגה והניחו לה להתקרר לטמפרטורת החדר הן כדי לשמר את המרקם והן כדי לאפשר חיתוך חלק.
וריאציות על המתכון
לכל אוהבי התוספות ניתן להוסיף קוביות שוקולד מריר או לבן מעל תערובת העוגה לפני האפייה. במהלך האפייה הקוביות יימסו בתוך העוגה ויוסיפו לתוכה רכות וטעם שוקולדי נוסף. אופציה נוספת היא לפזר אגוזי לוז או אגוזי מלך קצוצים דק על פני העוגה טרום האפייה כדי להוסיף קראנץ' למרקם. לאחר האפייה ניתן לצפות את העוגה בגנאש שוקולד לקבלת מרקם עשיר ונשפך יותר. גנאש ניתן להכין מהמסה של שוקולד עם מעט שמנת מתוקה והזלפתו על העוגה.
אם אתם מעוניינים להפוך את העוגה לעוגה חגיגית ואטרקטיבית יותר ניתן להוסיף דובדבנים מסוכרים או פירות יער מעל העוגה לאחר הציפוי. השילוב של שוקולד עם פירות יוצר מראה מפתה וטעם עשיר ומתוק. גם באירועים פשוטים ניתן לעטר את העוגה בעיטור של תיקי בלונים מלאי קרם או זילוף עם רסק פירות בכדי למשוך את תשומת הלב.
היתרונות שבאפיית עוגת שוקולד בבית
אין תחליף לריח של עוגה טרייה שיוצאת מהתנור וממלאת את הבית בניחוח מפתה. כשאתם אופים עוגת שוקולד אתם נהנים לא רק מטעם עשיר אלא גם מהתחושה הביתית והמשכרת שמתמשכת הרבה מעבר לרק אכילת העוגה. באפיית עוגה בבית אתה יכול להיות בטוח באיכות החומרים ובטריותם. השימוש בקקאו טרי ויבש מבטיח אתריות ולא יבש ורב שנתית כפי שיש לעיתים קרובות בשוק קנויי.
בנוסף ההנאה שבפעולה הביתית כאשר כל אחד מבני המשפחה יכול להשתתף באפייה יוצרת חוויה משפחתית מלאת חום. אפיית עוגה בבית מעניקה את הגמישות לשלוט על הרכב העוגה ולבחור את הרכיבים שיוסיפו לה טעם וערך תזונתי נוספים. כך כל אחד יכול להתאים את העוגה לא רק לפי הטעם האישי אלא לפי קריטריונים תזונתיים כמו העדפה למזון אורגני או דל בשומן.
מדוע לשמור על מתכון פשוט
המתכון הפשוט של עוגת שוקולד נותן מענה מושלם למי שמחפשים תוצאה מהירה, טעימה ונגישה. כשהמתכון מכיל רכיבים בסיסיים וזמינים כל אחד יכול להתנסות באפייה ולהשיג תוצאות טובות גם ללא ניסיון קודם באפייה. יש משהו מרענן בהיצמדות למתכון פשוט המקנה תחושת סיפוק מידית המאפשר להשיג תוצאה שנראית כמו מתוך ספר בישול מקצועי בפרק זמן קצר.
שילוב בין פשטות להכנה מהירה מייצרים אטרקציה למי שאין להם זמן פנוי רב אך עדיין רוצים ליהנות מעוגה ביתית וטובה. המתכון הפשוט מאפשר גם למי שחדש בתחום האפייה לקחת חלק בתהליך ולהצליח. המתכון משאיר מקום להשראה ויצירתיות כדי להתאים את העוגה למגוון של טעמים והעדפות אישיות או אפילו ליצירת קטנה של מנות אישיות ופשוטות.
עצות ליצירת עוגה מושלמת
לגרום לעוגת שוקולד פשוטה לתקתק כמו מסורת ואגדות מאפשרת קצת חירות להמצאות ויצירתיות. שימוש בקמח איכותי וטרי הוא מרכיב חשוב המעניק לכל עוגה אווריריות ומרקם מושלם. מומלץ לנפות את הקמח לפני השימוש כדי להבטיח שאין בו גושים וגם כדי לחשוף אותו לאוויר וכך להעשיר את התערובת רשימת שמזמן האפייה.
מימי שימוש נכון בשוקולד הוא קריטי. בחירת סגל של שימוש טוב ואיכותי יכולה להיות ההבדל בין עוגה מצוינת לעוגה פשוטה. המסת השוקולד באופן אחיד עם מים חמים תורמת למרקם חלק וטעים. אם את מעוניינת לשדרג את העוגה אפשר גם לפזר סוכר קנמון או להוסיף קטן ממפעל כלשהו לציפוי או עיטור לאקסטרה מירקמה וטעם מתוק.
פוד טו יו מביאים את המתכונים המקוריים והפשוטים שמשלבים מסורת ומשאבים זמינים יחד עם הקדמה והידע
עוגת שוקולד פשוטה היא אחת מהמאכלים האהובים ביותר שקיימים בעולם האפייה. בקלות תוכלו להכין עוגה מהנה וטעימה מבלי להסתבך מדי. בעוד שאתם משתמשים ברכיבים נפוצים וזמינים ההכנה עצמה מהירה ונעימה. אפשר להוסיף תוספות ולשדרג את המתכון לפי טעמכם. חשוב להשתמש בחומרים טריים ואיכותיים כדי להשיג עוגה מושלמת עם מרקם וטעם מצוין. השימוש במתכון פשוט מאפשר לאפות בקלות וליצור חוויות מהנות עם המשפחה. כל הפרטים נמצאים במתכון שלנו כאן בפוד טו יו. אם יש לכם שאלות אל תהססו לפנות אלינו.# 257 252 9599 שבזי 29, תל אביב, ישראל.