מתכון לסופגניות הוא אחד הפינוקים המושלמים ביותר לעונת החורף ולחג החנוכה בפרט. רכות, מתוקות ומלאות טעם, סופגניות הן הקינוח שכולם אוהבים. כשמדובר בהכנת סופגניות, חשוב להקפיד על שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים. במאמר זה, נתמקד במתכון בסיסי לסופגניות מסורתיות שתוכלו להכין בבית, וגם נסקור טיפים והמלצות על איך לשפר את המתכון לפי טעמכם האישי. נתחיל ברשימת המרכיבים הדרושים, נמשיך באופן ההכנה ואז נעבור לנושאים נוספים שיכולים לשדרג את חוויית ההכנה והטעימה. אם תרצו לקרוא עוד מתכונים מעניינים חפשו את אתר פוד טו יו ותמצאו שם מגוון רחב של רעיונות לארוחות מושלמות.
מצרכים
קמח לבן – 500 גרם
שמרים יבשים – 2 כפות
סוכר – 100 גרם
ביצים – 2
מים חמימים – 250 מ"ל
חמאה מומסת – 50 גרם
קורט מלח
שמן לטיגון עמוק
ריבה למילוי (לפי בחירה)
אבקת סוכר לקישוט
אופן הכנה
תחילה מערבבים את השמרים עם מעט מים חמימים וסוכר ומשאירים להתפחה קצרה עד לבעבוע. בקערה גדולה מערבבים קמח עם מלח ולאחר מכן מוסיפים את תערובת השמרים שהכנו. מוסיפים את הביצים והחמאה לתוך הקערה ולשים עד לקבלת בצק עגול וגמיש. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים להתפחה במקום חמים למשך כשעה.
לאחר שהבצק תפח מכינים ממנו כדורים בגודל הרצוי ומשאירים להתפחה נוספת. בינתיים מחממים את השמן לטמפרטורה המתאימה לטיגון עמוק. כשהשמן חם מכניסים את הכדורים בזהירות ומטגנים עד שהם זהובים מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על נייר סופג כדי להתרוקן מעודפי השמן. כשהסופגניות מצוננות מזריקים להן ריבה בעזרת מזרק כדי לשדרג את הטעם. לסיום מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.
טיפים להכנת סופגניות מושלמות
כשאתם מכינים סופגניות שימו לב לטמפרטורת הטיגון. חשוב לשמור על חום גבוה אך לא יותר מדי כדי למנוע מריקבון מהשוליים. השימוש במדחום מתאים או עציצות טיגון מומלץ כדי להבטיח תוצאה אחידה ואיכותית. שמן לא חם מספיק ייצור סופגניות שמנוניות ופחות אווריריות
בישול נכון של הבצק הוא מפתח נוסף להצלחה. אם הבצק נדבק לידיים הוסיפו מעט קמח עד שהבצק יציב וגמיש. לאחר ההתפחה כדאי ללחוץ בעדינות על הבצק כדי לשחרר בועות אוויר כלואות ולמנוע פיצוצים בלתי מתוכננים במהלך הטיגון.
הסופגניות צריכות להיות ממולאות בצורה נכונה. אם המילוי יוצא בזמן ההכנה ייתכן שבחרתם בשיטה לא מתאימה. השתמשו בשקית זילוף או במזרק כאשר ממלאים את הסופגניות וצמצמו את הכמות כדי למנוע קרעים. חשוב לבחור בריבה איכותית ואפילו תוכלו לגוון עם ריבות בטעמים שונים
קרייטיביות וסופגניות מיוחדות
המתכון הבסיסי לסופגניות מאפשר לכם ליצור וריאציות כמעט בלתי מוגבלות. הוספת תבלינים כמו וניל או קליפת תפוז יכולות לתרום למורכבות הטעמים. אפשר לשלב גם חומרי גלם מעניינים כמו שוקולד צ'יפס או פירות יבשים בתוך הבצק
סופגניות צבעוניות הן חוויה ויזואלית וטעם שונה. תוכלו ליצור ציפויים שונים בעזרת שוקולד לבן או שחור, חמצמצים או מרנגים צבעוניים. ניתן גם להשתמש באבקות סוכר בצבעים שונים כדי ליצור אפקט מרשים יותר ולחבר את הסופגניות לקונספט של ארוחות מיוחדות
בידיים שלכם כל מרקחת וכל רעיון הופכים למציאות. הסופגניות הפשוטות יכולות להפוך לפלא גסטרונומי אישי. פתחו את המחשבה ושחררו את הדמיון
בריאות בסופגניות: האם זה אפשרי?
בעולם הבריאותי של היום, לא פעם נרצה לשלב מאכלים טעימים יחד עם דרכים בריאותיות לשפר אותם. אפשר להכין סופגניות בבית בצורה בריאה יותר דרך שימוש בקמח מלא במקום קמח לבן והימנעות משימוש בכמויות מיותרות של סוכר או שומן
הכרה במרכיבים הטבעיים ושימוש בסוגי סוכר איכותיים כמו סוכר קוקוס או ממתיקים טבעיים מאפשרים לנו לשלב סופגניות בתזונה שלנו בעדינות רבה יותר. חשוב לבדוק את יחסי המרכיבים כשאנחנו בחורים במרכיבים בריאים ולדאוג שהסופגנייה שומרת על מרקם וטעם טובים
בנוסף לטיגון המסורתי אפשר גם להשתמש בשיטות אחרות כמו אפיה הגורמות לפחות שמן וסופגנייה פחות שומנית ופחות קלוריות. שילוב של מרכיבים טבעיים ותשומת לב לכמויות ולשיטות ההכנה יכולים להכתיב את העקרונות הבריאותיים גם במאכלים אהובים
שימוש בסופגניות כפניים לחנוכה
חג החנוכה הוא זמן מיוחד שבו אנו חוגגים ניסים ואור. הסופגניות הפכו לחלק בלתי נפרד מהחג בזכות המסורת של שמן הנס. נכון להיום, הסופגניות שהתחילו מסע בקהילה היהודית הפכו לסמל המייצג אור, חום ומשפחתיות
מהיום אפשר לשלב סופגניות עם מסר אישי על ידי הוצאת יצירות אישיות או מסר יצירתי בעיצוב שלהם. אפשרות אחרת היא לשלב יחד צעצועים או ברכות קטנות עם הסופגניות להעניק משהו אישי ומיוחד לחוגגים
הסופגניות יכולות להפוך לחלק מהמושגים שאנחנו מעבירים לחברים ולמשפחה. הפיכתן לכלי חינוכי באמצעות הסברים ושיחות על המשמעות שלהן על פי הקשר החנוכה והשפעה החברתית שהייתה להן בעבר ובהווה. לחדש את המסורות האלה בכל שנה ולמנף את החגיגות למקום לגיבוש והנאה משפחתית
השבועות הקרובים אנחנו מצפים לכולכם עם מתכונים נוספים ועם רעיונות מקוריים מאתר פוד טו יו גם לארוחות משפחתיות חגיגיות בהנאה רבה.