מתכון לברד פודינג

לחם פודינג הוא אחד הקינוחים הקלאסיים והאהובים ביותר בעולם האפייה הביתית. כשאתם מתחשק לכם להכין משהו מתוק וטעים אך לא מתוחכם מדי, לחם פודינג הוא הפתרון המושלם. השילוב הייחודי של לחם טרי וטעמים מתוקים ומעוררי תיאבון מעניק חווית טעם שונה ומיוחדת. בדומה לקינוחים רבים אחרים, גם כאן ישנם מתכונים רבים ושונים, ובכולם רצוי להשקיע בתשומת לב לאיכות המצרכים ודיוק ביישומם. בפודינג לחם איכותי, כל נגיסה נחשבת ומשאירה חותם. בפודינג לחם נהוג לשלב טעמים מגוונים כווניל, קינמון, פירות יבשים וצימוקים, ואם תרצו גם אגוזים. אם תעקבו אחר הוראות המתכון בשלבים והקפדה על המידות ייצא לכם פודינג לחם מושלם ומענג שתוכלו להגיש בגאווה רבה לכל בני משפחה ואורחים.

מצרכים נדרשים לפודינג לחם

8 פרוסות של לחם לבן ישן

4 ביצים

2 כוסות חלב

1 כוס סוכר

50 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

1/2 כפית קינמון

1/4 כוס צימוקים

אופן הכנת התערובת

ראשית, יש לחתוך את הלחם לקוביות בגודל אחיד, על מנת שיספגו היטב את כל הטעמים של התערובת. חשוב להשתמש בלחם לבן יבש מעט ולא רך מדי, כדי שיישאר פודינג במרקם נכון אחרי האפייה. לאחר שחתכנו את הלחם, נניח אותו בצד בזמן שנכין את התערובת הרטובה שלפיה יוכנו הפודינג. בשלב זה, נשבור את הביצים אל קערה גדולה ונערבב היטב בעזרת מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.

בשלב הבא, נוסיף אל הביצים את כל החומרים הנוזליים הנוספים: חלב, סוכר, חמאה מומסת ותמצית וניל. נערבב היטב את כל החומרים הנוזליים, כך שכל הסוכר יתמוסס בתערובת וכל הטעמים יתערבבו זה בזה בצורה אחידה. לאחר מכן נוסיף את הקינמון לקבלת טוויסט טעם נפלא. בשלב האחרון של הכנת התערובת נוסיף את הצימוקים ונערבב פנימה בעדינות בעזרת כף עץ או מרית קלאסית. עכשיו כשהתערובת מוכנה, נוכל להוסיף את קוביות הלחם אל התערובת. נשאיר כך שהלחם יספוג את כל הנוזלים למשך חצי שעה לפחות.

הכנת תבנית אפייה

בזמן שהלחם סופג את כל הטעמים והנוזלים בתערובת, נוכל להתפנות להכנת תבנית האפייה. נתחיל בהכנת התנור לחום של 180 מעלות חימום עילי ותחתון כדי להכין אותו מראש לאפייה. נפנה להכנת התבנית ונשמן אותה היטב באמצעות מעט חמאה על מנת למנוע הדבקות של הפודינג במהלך האפייה. לשדרוג נוסף, ניתן לפזר מעט קמח על פני החמאה המשומנת או להניח נייר אפייה בתחתית.

לאחר שהכנו את התבנית להכנת הפודינג, נעביר בזהירות את התערובת שבה קוביות הלחם יושבות יחד עם הרוטב לתוך התבנית. יש לוודא שהתערובת יושבת בצורה אחידה ומכסה את כל התבנית באופן יסודי. זה מבטיח שהפודינג יאפה בצורה שווה ונוחה לתחושה בכל ביס. שטח הפודינג שבו הצימוקים מקבלים כל תשומת הלב, הוא בדיוק זה שנותן את הפריכות המתאימה ואת הטעם המדהים.

אפייה בתנור

כעת כשיש לנו תבנית מוכנה ותערובת לחם ספוגה ומלאה בטעמים, נוכל להכניס את הפודינג לתנור שחומם מראש. עלינו להניח את התבנית במרכז תנור האפייה ולסגור את הדלת בעדינות מבלי לאבד חום או אדים שנוצרים. זמן האפייה הממוצע לפודינג הוא בין 40 ל-50 דקות תלוי בעובי התבנית ובתכונות הלחם.

כדי לבדוק את מוכנות הפודינג, נשתמש בקיסם עץ. נדקור אותה קלות במרכז, ואם הקיסם יוצא כמעט יבש, תהיה אינדיקציה שהפודינג מוכן. נעצור את תהליך האפייה אם הקיסם יוצא לח מדי. אם נרצה, נוכל להפעיל חימום נוסף מלמעלה לשיפור מראה הקרום העליון למספר דקות נוספות להשגת צבע זהוב מפתה וברק מרהיב.

הגשה וטעימות

לאחר שנתנו לפודינג הלחם זמן להתקרר בהדרגה מחוץ לתנור, נוכל לפנות לשלב ההגשה. כשאתם מגישים את הפודינג, כדאי לא להצמיד אותו מיד לאכילה לאחר יציאתו מהתנור. יש לאפשר לו לנוח לשעה או שתיים כדי שהגבישים יתייצבו ויתגבשו פנימית להענקת המרקם הפעם נכון ומענג.

לפני החיתוך, נשפוך מעט ליקר אמרטי או בנדקטין על הפודינג למראה וטעמים אולטימטיביים של קריסמס. נחתוך לחתיכות בגודל האפשרות ותבנית בהגשה ונצרף דובדבנים מסוכרים או אגוזי מלך קצוצים לצד הפודינג. נוכל להוסיף קצפת מתקתקה או כדורי גלידת וניל לקבלת מתיקות מידתית ומירב ההנאה יותר.

על ידי שמירה על הנחיות אלו, ניתן להבטיח כי כל תרכיבי הטעמים והמרקם ישולבו באופן מתואם ומושלם. שימוש במוצרים טבעיים ואיכותיים לא רק ישדרגו את הפודינג אלא יאפשרו חוויית טעמים נעימה ובריאותית. אם אתם רוצים מידע נוסף וטיפים, אתם תמיד מוזמנים להיכנס לאתר פוד טו יו כדי להתעדכן בעוד מתכונים מיוחדים ומהנים נוספים.

בתהליך ההכנה תוכלו לגלות את היופי שבפודינג לחם קל להכנה ומלא טעמים עם פונטים וניחוחות ייחודיים. כשאתם מתכננים ערב מתוק במיוחד, פודינג לחם הוא הבחירה המושלמת שגם הקטנים יותר במשפחה ייהנו ממנה מאוד. אם יש לכם שאלות או בקשות, אנו תמיד זמינים לתת לכם שירות ולעזור לכם להשלים את חווית האפייה עד הסוף.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!