מתכון לגלידה ביתית

גלידת שמנת ביתית היא הפינוק האולטימטיבי לקיץ. היא קרמית, מתוקה ומושלמת כפינוק מרענן אחרי ארוחה משפחתית. ההכנה פשוטה יחסית, המרכיבים זמינים בכל בית והטעם מדהים. עם ציוד בסיסי במטבח תוכלו להכין גלידה שממנה ייהנו כל בני המשפחה או החברים. הוספת תוספות כמו פירות טריים, אגוזים או שבבי שוקולד יכולה לשדרג את הגלידה ולהפוך אותה למיוחדת עוד יותר. לא משנה איזו עונה בשנה כשאתם לומדים איך להכין גלידת שמנת ביתית אתם רוכשים מיומנות שימושית שיכולה להפוך כל אירוע חגיגה קטנה.

מצרכים בסיסיים לגלידה ביתית

המצרכים הפשוטים הנדרשים להכנת גלידת שמנת כוללים מרכיבים שכנראה כבר יש לכם במזווה ובמקרר:

2 כוסות שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1 כוס סוכר

1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
לערבב את השמנת עם החלב והסוכר בעזרת מטרפה עד שהסוכר נמס. להוסיף תמצית וניל תוך כדי ערבוב. להכניס את התערובת למכונת גלידה או למקפיא. אם משתמשים במקפיא מערבבים כל חצי שעה במשך 3 שעות כדי ליצור מרקם גלידתי קרמי. מגישים ונהנים.

תוספות מגוונות לגלידה

כאשר אתם רוצים לשדרג את הגלידה הביתית שלכם תוספות מגוונות יכולות לעשות פלאים. הוספת פירות טריים כמו תותים קצוצים, בננות או מנגו יכולה להוסיף טעמים וניחוחות מדהימים לגלידה.

1 כוס תותים קצוצים

1 כוס בננות

1 כוס מנגו

לפני הקפאת התערובת יש להוסיף את הפירות הקצוצים ולערבב קלות. התוצאה הסופית תהיה גלידת שמנת פירותית וטעימה במיוחד שתשמח כל אחד.

תוספות אגוזים ושוקולד לגלידה

דרך נוספת לשדרג את גלידת השמנת הביתית היא באמצעות תוספות אגוזים או שבבי שוקולד. הוספת אגוזים מקנה קרנצ׳יות ועומק טעמים בעוד שבבי שוקולד מוסיפים מתיקות עשירה.

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס אגוזי לוז

1/2 כוס שבבי שוקולד מריר

לקראת סוף תהליך ההכנה מוסיפים את האגוזים והשוקולד לתערובת הגלידה ומערבבים קלות. ההנאה מובטחת עם כל ביס שמורכב גם מטעמי שמנת מתוקים וגם אגוזיים קרנצ׳יים.

כלים חיוניים להכנת גלידה ביתית

כשרוצים להכין גלידה ביתית מומלץ להכיר את הכלים שיכולים לסייע בתהליך. מכונת גלידה היא האמצעי האידיאלי להפקת גלידה קרמית ומאווררת. עם זאת אם אין ברשותכם מכונה אפשר להכין גלידה גם עם מקפיא פשוט. כלים נוספים שיכולים לסייע הם מטרפה ללישה טובה של המרכיבים וקערה גדולה לערבוב נוח.

באמצעות כלים אלו תוכלו להבטיח את הצלחת התהליך ולהגיע לתוצאה הטובה ביותר בכל פעם מחדש. אם ברשותכם הכלים הנכונים כל שנותר הוא לבחור טעמים ולהתחיל ליצור.

איך לייצר מרקם מושלם בגלידת שמנת

כשמכינים גלידת שמנת חשוב להגיע למרקם קרמי וקטיפתי כדי להגביר את החוויה הקולינרית. כדי להשיג זאת מומלץ לשים דגש על בחירת שמנת מתוקה איכותית ורעננה.

1 כוס שמנת חמוצה

1/2 כוס חלב מרוכז

בשלב ההקצפה רצוי לעמוד על הזמן הנכון כדי לא להגיע למרקם נוזלי מדי או מוצק מדי. אם בטעות נוצרו קריסטלים אפשר לפעמים להוסיף מעט חלב מרוכז כדי להחזיר את המרקם הרצוי.

מגוון טעמים לגלידה ביתית

פעם שקרמתם את הבסיס תוכלו להתחיל לשלב טעמים נוספים שיתאימו להעדפות האישיות שלכם. טעמים כמו קפה, קקאו או קרמל מעניקים רובד נוסף לגלידה ומוסיפים עומק טעמים.

2 כפות אבקת קפה

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות ריבת חלב

בסיוע התוספות האלו אפשר ליצור וריאציות מיוחדות שישדרגו את הפינוק המתוק הייחודי שלכם. כל שילוב מטעים מביא עמו חוויה אחרת שמשאירה טעם של עוד.

הכנת גלידת שמנת ביתית היא חוויה מהנה וטעימה שמתאימה לכל גיל. בעזרת מתכונים פשוטים ותוספות מגוונות תוכלו ליצור מגוון רחב של גלידות בטעמים שונים. באתר פוד טו יו תמצאו טיפים ומתכונים נוספים לשדרוג חוויית האוכל הביתית שלכם. לא משנה איזה טעם תבחרו כל ביס יזכיר לכם את ההנאה הגדולה מגבינה מתוקה שקררה את היום החם. לכול שאלה או בקשה אל תהססו ליצור אתנו קשר ונשמח לתת לכם שירות.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!