מנודלי ביצים עד נודלס רחוב אסיאתי, לכל תרבות הקולינרית יש את גרסת הנודלס המיוחדת שלה. המגוון העצום של הנודלס הופך אותם למנה וורסטילית, שאפשר לשלב בשלל מתכונים ולהתאים לטעמיו האישיים של כל אחד. הקלות בהכנתם, יחד עם מגוון המצרכים המרעננים, הופכת את הנודלס לאופציה מושלמת למנה ראשונה, עיקרית או אפילו כתוספת צבעונית ומעניינת. כאשר אתם מחפשים מתכון שיהיה פשוט, מהיר וטעים, הנודלס הם פתרון מעולה. הם משדרגים כל ארוחה, וגם אם לא הייתם שפים מקצועיים, תוכלו להפיק מהם מטעמים מדהימים.
נודלס מוקפץ עם ירקות
מצרכים:
200 גרם נודלס ביצים
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
1 גזר קלוף מגורר
1 כוס ברוקולי קצוץ
1 בצל ירוק פרוס
2 כפות שמן סויה
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מרתיחים מים ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים ומכניסים לתוך כלי עם מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מחממים שמן ווק ומוסיפים את הגזר, הפלפל והברוקולי. מטגנים במשך כמה דקות עד שהירקות מתרככים מעט. מוסיפים את הבצל הירוק וממשיכים לטגן במשך שתיים עד שלוש דקות נוספות. מערבבים את הנודלס המבושל עם הירקות ומוסיפים את רוטב הסויה. מטגנים על חום בינוני עד שהנודלס סופג את הרוטב. מתבלים במלח ופלפל ומגישים חם.
נודלס ברוטב קוקוס וקארי
מצרכים:
200 גרם נודלס אורז
1 כף שמן קנולה
1 בצל פשוט פרוס דק
1 פחית חלב קוקוס
2 כפות משחת קארי אדום
1 כף רוטב דגים
חופן כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
משרים את הנודלס במים רותחים למשך 5 דקות, מסננים ושומרים בצד. מחממים שמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד להזהבה. מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים היטב עם הבצל. מוזגים את חלב הקוקוס לתוך המחבת, מביאים לרתיחה קלה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את רוטב הדגים ומערבבים את הכול יחד. מוסיפים את הנודלס המסונן לרוטב ומבשלים למשך שתי דקות. מקשטים בכוסברה טרייה ומגישים חם.
נודלס עם עוף בסגנון אסייתי
מצרכים:
200 גרם נודלס ביצים
300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
2 כפות שמן שומשום
2 כפות רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
שום כתוש
אופן ההכנה:
מבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן ומסננים היטב. מחממים שמן שומשום במחבת ומוסיפים את רצועות העוף. מטגנים עד שמשחים קלות מכל הצדדים. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום, וממשיכים לטגן למשך כמה דקות עד שהניחוח משתחרר. מוסיפים את הנודלס המבושל ומערבבים היטב. מוסיפים את רוטב הטריאקי ואת רוטב הסויה ומבשלים למשך שתיים עד שלוש דקות נוספות. מגישים חם עם בצל ירוק קצוץ.
נודלס מוקפץ צמחוני עם בוטנים
מצרכים:
200 גרם נודלס אורז
2 כפות שמן קנולה
½ כוס בוטנים קלויים קצוצים
1 פלפל צהוב פרוס
1 כף ממרח בוטנים
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
חופן בזיליקום טרי קצוץ
אופן ההכנה:
משרים את הנודלס במים רותחים למשך 5 דקות ומסננים. מחממים שמן במחבת רחבה ומוסיפים את הפלפל הצהוב. מטגנים עד שהפלפל מתרכך מעט ומוסיפים את הבוטנים. ממשיכים לטגן במשך שתיים עד שלוש דקות נוספות. מוסיפים את הנודלס לרוטב ומערבבים בעזרת כף. מוסיפים את ממרח הבוטנים ואת רוטב הצ'ילי המתוק ומבשלים עד שהנודלס ספוג ברוטב. מקשטים בבזיליקום טרי ומגישים חם.
נודלס עם טופו ורוטב סויה צ'ילי
מצרכים:
200 גרם נודלס חיטה
200 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן קנולה
½ כוס רוטב סויה
1 כף רוטב צ'ילי חריף
1 כף סוכר חום
2 כפות בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
מבשלים את הנודלס לפי הוראות ההכנה ומסננים. מחממים שמן קנולה במחבת נפרדת ומוסיפים את קוביות הטופו. מטגנים את הטופו מכל הצדדים עד שהוא משחים קלות. מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי והסוכר החום ומבשלים עד שהטופו סופג את הרוטב. מוסיפים את הנודלס המבושל ואת הבצל הירוק ומערבבים היטב. מגישים חם.
אם תרצו לדעת על מתכונים נוספים ומגוונים תמצאו באתר פוד טו יו מבחר רחב של רעיונות טעימים. הנודלס, בכל הווריאציות השונות שלהם, ממשיכים לתפוס מקום של כבוד במטבחים בכל העולם.הם פשוטים להכנה, גמישים ומאפשרים יצירתיות בלתי מוגבלת בטעמים וקומבינציות. הם יכולים לשמש כמנה עיקרית או כתוספת מדויקת לכל ארוחה. היכולת לערבב תבלינים ומרכיבים שונים הופכת אותם לבחירה מועדפת עבור כל תפריט. בשל השימושים הרבים שהם מציעים והיכולת לשלב אותם עם מגוון חלבונים וירקות, אין פלא שהם עומדים במוקד המטבח המודרני. אז כשתחזיקו בחבילה של נודלס במזווה, תדעו שיש לכם אופציה טעימה ומזינה לכל אירוע שתבחרו.