מתכון לפחזניות

פחזניות הן קינוח קלאסי ופופולרי במיוחד שמוכר בכל העולם בפרט באזור אירופה. הפחזניות הן מאפים קטנים וקלילים ממולאים בקרם מתוק, אשר נמסים בפה וסוחפים את הטועמים אותם לחוויה קולינרית מיוחדת במינה. בבסיסו, מתכון לפחזניות מבוסס על תערובת של חמאה, קמח, ביצים וחלב, ולאחר מכן מתמלא בקרם פטיסייר או בקרם אחר על פי הטעם האישי. אמנם הכנת הפחזניות דורשת מיומנות מסויימת וטכניקה מדוייקת, אך בעזרת המדריך הזה תוכלו ללמוד כיצד להכין פחזניות מושלמות בבית.

מרכיבים ומצרכים נחוצים

למען הכנת פחזניות טעימות יש צורך במספר מרכיבים בסיסיים. מרכיבים אלו כוללים:

חצי כוס חמאה
כוס מים
חצי כוס קמח
ארבעה ביצים בטמפרטורת החדר
רבע כפית מלח
רבע כוס קרם פטיסייר או קצפת מתוקה

יש לשים לב לטיב החומרים והשימוש בהחלטות המדויקות בשלבי ההכנה. הקפדה על מהמוצרים באיכות טובה תבטיח תוצאה מושלמת וטעימה. בנוסף כדאי לשים לב להקפדה על מידות החומרים תוך שימוש בכלים מדויקים.

שלבי הכנה של הבצק

התחילו בחימום החמאה והמים בסיר על גז בחום בינוני, ערבבו בעזרת כף עץ עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה. מיד כשהתערובת רותחת, הסירו מהחום וכבה את האש. הוסיפו את הקמח והמלח בבת אחת וערבבו בזריזות עד ליצירת בצק.

כשאתם משיגים בצק אחיד המתחיל להיפרד מדפנות הקערה, הכניסו את הפלסטית וערבבו עד שהבצק מרקיע לטמפרטורת החדר. לאחר מכן הוסיפו ביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב מתמיד עד שהבצק הופך רך וחלק.

אחריות לאפייה מוצלחת

לתהליך האפייה יש חשיבות רבה בהשגת פחזניות קלילות ותפוחות. חממו מראש את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס. רפדו תבנית בנייר אפייה והשתמשו בכף או שקית שפית כדי לייצר פחזניות על התבנית, כשהן נעות בערך בקוטן של שתי כפות.

האפו את הפחזניות בתנור למשך כ-20-25 דקות, עד שהן מתאפיינות בגוון זהוב ונפוח היטב. אחרי כן השאירו את הפחזניות להצטנן בחום נמוך בתנור הכבוי, כדי לייבש את הפנים ולהבטיח שהן לא יתמוטטו בעת מילוין.

איך למלא את הפחזניות

לאחר שהפחזניות התקררו לחלוטין, הכינו את הקרם שבחרתם למילוי – קרם פטיסייר, קצפת מתוקה או כל קרם אחר האהוב עליכם. הכניסו את הקרם לשקית שפית בעלת חור קטן. חוררו בעדינות את תחתית כל פחזנית והזריקו לתוכה קרם עד שהיא מתמלאת.

כדאי להקפיד שלא למלא את הפחזניות יותר מידי, דבר העלול לגרום לקרם לפרוץ החוצה בזמן האכילה. במידה ורוצים להוסיף נגיעת מתיקות, אפשר לפדר סוכריות או שוקולד מומס מלמעלה כהעדפה.

הצגת הפחזניות בהגשה

הפחזניות יכולות להיות מוצגות בצורה אסתטית בשולחן הקינוחים. אפשר לסדר אותן בקבוצות, לפזר מעט אבקת סוכר מעל, או להוסיף פירות טריים לידם. השילוב של מאפה עדין וקרם עשיר יוצר קינוח מרשים ומרענן, שיכול להוות את חתימת הארוחה או את החלק המרכזי בכיבוד לשעת תה.

חווית אכילת פחזניות משלבת טעמים ומרקמים שונים בהתפרקות כל מרכיב בפה – מהשכבה החיצונית הקלה, לקרם העוטף בפנים. האכילה הזו מעניקה שמחה לכל משתתף.

תמיכה ושירות עם פוד טו יו

אנו בפוד טו יו נשמח לעזור ולספק תמיכה נוספת בכל שאלה על מתכונים ואפייה. בין אם אתם רוצים לדעת עוד טיפים לפרפקציית כל מנה או שצריכים פתרונות לבעיות שנתקלתם בהם, אנחנו כאן עבורכם.

כמו כן באתר פוד טו יו תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים והצעות קולינריות לחוויות חידושיות וטעימות בכל יום נתון. בואו לחוות עולם של טעמים והפתעות ולגלות את הקונדיטוריה הפופולרית בכל קצוות הבישול.

אחרי שלמדתם איך להכין פחזניות מושלמות בבית, תזכו בחווית יצירה קולינרית המשלבת ידע, אהבה וטעם טוב. הכנת פחזניות הופכת עתה למשימה מהנה ויכולה לקרב בין נותן המתכון למבצע. הכנת הפחזניות יכולה להפוך לפעילות משפחתית מהנה שתוכלו לשתף עם הקרובים לכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!