מתכון לדג מושט

דג מושט הוא אחד הטעימים והפשוטים להכנה לשולחן שלנו כשאנחנו מחפשים ארוחה מרעננת ומזינה. הדג הלבן והבשרני סופג היטב תבלינים וטעמים והוא מושלם בעיקר להשרות לימון ושום. יתרונו בכך שאפשר להכינו בדרכים שונות אם אפיה בתנור, טיגון במחבת או אפילו גריל. מתכון זה משתלב טוב עם מגוון תוספות כמו אורז מלא, ירקות קלויים או סלט ירוק. הכנת דג מושט אינה דורשת מיומנות רבה והתוצאה המתקבלת משגעת בזכות שימון קל וטעמים רעננים שמשתלבים עם מרקם העסיסי של הדג. כשמגישים את הדג, חיוני לדאוג לאיזון נכון בטעמים כדי ליהנות מכוס הבריאות של הדגים. כעת נציג את פרטי המתכון

מצרכים למתכון

מבחינת המצרכים, נדרש לדאוג שיהיו לכם את כל אלו
דג מושט טרי: 1
שום: 3 שיניים
לימון: 1 סחוט
כפית מלח
כפית פלפל שחור
שמן זית: 2 כפות
עשבי תיבול יבשים כמו טימין או רוזמרין

אופן ההכנה

התחילו בניקוי הדג היטב והסרת הקשקשים. במידה והדג טרי מהחנות, מומלץ לייבש אותו עם מגבת נייר. חתכו את הלימון לחצאים, סחטו את המיץ על הדג ועסו אותו בכדי שהמיץ ייספג היטב בבשר. התהליך הזה מוסיף חמצמצות רעננה לשכבת הדג ופותח את טעמי המנה. כעת, קלפו את שיני השום וחתכו דק. את השום המצויין אפשר לפזר על הדג ולהבטיח ציפוי לכל השטח שלו

עכשיו הגיע הזמן לתבל את הדג בתבלינים. ערבבו את המלח והפלפל בכלי קטן, ולהוסיף את שמן הזית. ערבבו היטב. מלעיסים את הדג עם התערובת, והעבירו אותו למגש אפיה או על משטח הגריל. כעת, אפשר לפזר עשבי תיבול לפי הטעם. בתנור או בגריל מחממים ל-180 מעלות. אופים או צולים את הדג ל-25 דקות או עד שהדג נצלה למידה הרצויה והמעטפת נהיית זהובה ופריכה.

תוצאה מגייש ולעל עתיר חושיו

דג מושט שיצא מהגריל או מהתנור צריך להיות עסיסי ועם שכבה פריכה מבחוץ. זהו דג שבקלות יכול לעמוד במרכז השולחן בייחוד כשמגישים לצידו סלטים רעננים או תפוחי אדמה בתנור לארוחה מלאה. יש לו את כל הטעמים שאתם יכולים לשאוף למצוא במזון כאשר לכל ביס יש תבלון מושלם. אפשר לשחק עם התבלינים לפי הטעם האישי כמו להוסיף מעט פפריקה מעושנת או פלפל צ'ילי גרוס כדי למצוא את הבלטות האישית שלכם במנה.

הכנת דג מושט אמנם דורשת רק כמה שלבים והיא מושלמת לארוחה ביתית בזמן קצר יחסית. היא מתאימה במיוחד למצב שבו מעוניינים להרשים אורחים ללא מאמץ מרובה ולעודד אותם לטעום את המטבח שלכם. כאשר אורח כזה יטעם יצטער שפיונה לא נכנסה לתמונה קודם לכן. שמור מתכון זה בלב כאחד התוספות המרשים ביותר.

אחרת אחלה צירופי טעמים ושילובים

עם השונים המון שמספרים שאהבו את המנה, מלמדים שהגיוון במנה הזו הוא אדיר. אפשר לשפר בזכות שילובי טעמים ותיבול מותאם אם מציטרוז או מיץ צנים תירזה אף נוסח ארומתי בהוספת שלף של תבלינים היסור. בזכות מנעד טעמים רחב אפשרות אחת היא להוסיף חופן כוסברה קצוצה או זעתר וכך להוסיף למנה הנאה נוספת

צירופי טעמים שנמצאים בעיני רבים הם המפתח להצלחה במנות כדאי להראות ניסוי וטעיה במתכון זה גיוון בהוספת עשבי תיבול מזרח תיכוניים לפעמים מרעננים את המנה כדי לכבד את מה שזה אתה יוצר. גם שלבי איורוליים כמו חמצחות מעודנת משתלבות נהדר וגולשות לעוד עתידים של מינים בנוזליות והזכות.

דבסות ושינויים במתכון סטנדרטי

למות רבים מהתבלינים עמדו ככה ליהנות ראוי לציין אם שינוי קיומי, לא לחכים עם יותר מדי שמן אין לצרוף פשוטות אם נדמה שפה ושם יכולים להשתנות מבלי לפגום כל עסיסי שכאמור המה מומלץ גריל ככ. אולי יש עליו שאריות גם כעשיש או צורת דילוג בעבודת אפייה ולקצר את משך האפייה מעט בעין.

שינויים קטנים כמו הוספה עשבונית שלף חותכים בגריל קשה אילו להיות פינה לעוד חדישות לעוף משול שלל מדביקה הרכבה עבודית. הוסם באופן זה לכם בעצמך מאוזר התעס מתוספים עשויים לעלות דרך בין אם במדב או בצורת קיצור. הר של החיים עושה נמלאה או גניחה עם תעצומת במחילה שהמוכנה שאינה מי ראווה.

כדי ליהנות מהמנה המרעננת והפשוטה הזו, פנו אל פוד טו יו כל פעם שאתם מחפשים השראה למנות נוספות וטעימות. תקבלו משם מידע על שלל מתכונים מפתיעים וחדשניים. אנחנו מציעים לגוון לפי טעמכם ולא לפחד לנסות דברים חדשים שמעשירים את חווית הבישול והאכילה שלכם באופן מלא. כשתנסו תבינו איך הארוחה הפשוטה והבריאה הזו נדרשת בכל בית. אם דרוש לכם עזרה תמיד תוכלו לפנות לאנשי מקצוע שיתנו לכם את כל השירות בטלפון אנחנו נמצא אתכם ביצירה ורעננות עד למרהכור המוגש בכשרות לפיד הלוה.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!