מתכון לבלינצ'ס מתוק

בלינצ'ס מתוק הוא קינוח שמעלה זיכרונות של חגיגות ומשפחות מסביב לשולחן. המתקתקות של השוקולד או המרקם הקרמי של הגבינה בתוך רול דקיק טומנים בחובם עולם שלם של טעמים שלא ניתן לעמוד בפניו. המנה הזו משלב בין הקלאסי למודרני ומזמינה אותנו לחזור אל המתכונים האותנטיים ממורשת משפחתית תוך כדי פיתוח חוויות חדשות ומרגשות בלב הטעמים המוכרים. אז איך תוכלו ליצור בבית בלינצ'ס מתוק שפשוט אי אפשר להניח עליו, ומה כדאי לזכור כדי שהוא ייצא מושלם בכל פעם? במאמר זה נציג בפניכם את הטיפים והטכניקות שיעזרו לכם להגיע לשלמות בטעם ובמרקם, כי לפעמים המתוק הזה שווה כל ביס.

בלינצ'ס מסורתי במילוי שוקולד

מצרכים:
– 2 ביצים
– 1 כוס חלב
– 1 כוס קמח
– כף סוכר
– כף שמן
– כפית וניל
– שוקולד למריחה

למען הכנת בלינצ'ס מסורתי במילוי שוקולד, נתחיל בקערה בינונית בה נטרוף היטב את הביצים עם החלב, הסוכר והווניל עד שהחלבה של המרכיבים תופסת צורה אחידה. לאחר מכן, נוסיף בהדרגה את הקמח תוך כדי ערבוב עדין עד שמתקבלת בלילת חלקה וללא גושים. לבסוף נוסיף את השמן ונערבב היטב. נתן לבלילה לנוח במקרר לכמה דקות כדי לשפר את המרקם.

כדי להכין את הבלינצ'ס, נחמם מחבת טפלון על חום בינוני. לאחר שהמחבת חמה, נמזוג כמות קטנה של בלילה וננער קלות כדי לכסות את בסיס המחבת בשכבה דקה. כשיתחילו להיווצר בועות והקצוות יהפכו לזהובים, נהפוך את הבלינצ'ס לצידה השני לעוד מספר שניות ואז נשפוך אותו לצלחת. ממשיכים כך עד לסיום הבלילה. ממלאים כל בלינצ'ס במעט שוקולד למריחה ומגלגלים. נגיש חמימים וטעימים.

בלינצ'ס במילוי גבינה ריקוטה

מצרכים:
– 2 ביצים
– 1 כוס חלב
– 1 כוס קמח
– כף סוכר
– כף שמן
– כפית וניל
– גבינת ריקוטה
– מעט סוכר

כדי להכין בלינצ'ס רך וטעים במילוי ריקוטה, נכין את הבלילה כמו שתיארנו עבור הבלינצ'ס השוקולדי בפסקה הקודמת, רק שהפעם נמלא אותו בגבינת ריקוטה. בקערה קטנה נתרוף גבינת ריקוטה עם מעט סוכר עד לריכוך ותשפריץ הקרם שלה.

כעת, לאחר שטיגנו את הבלינצ'ס, נכין את המילוי. נמרח מעט מהתערובת של גבינת ריקוטה וסוכר על גבי כל בלינצ'ס ונגלגל לצורת סיגר. החום של הבלינצ'ס הקריספי יחד עם הקרם העשיר יוצר שילוב טעמים נפלא ומרתק. הבלינצ'ס האלה מושלמים כשהם מוגשים חמימים עם מעט דבש או אבקת סוכר מעל.

בלינצ'ס עם תוספת פירות

מצרכים:
– 2 ביצים
– 1 כוס חלב
– 1 כוס קמח
– כף סוכר
– כף שמן
– כפית וניל
– תותים טריים

אין דבר יותר מרענן מבלינצ'ס עם תוספות של פירות טריים ופשוטים. אפשר להכין את הבסיס לפי ההוראות שלנו ולהוסיף אל הבלינצ'ס הנאפים תותים טריים כקישוט מהיר ומשמח. תחתכו את התותים לחצי או לפרוסות דקות ותפזרו כמה מעל כל בלינצ'ס.

תחושת החמוציות של התותים יחד עם המתוקיות המעודנת של הבלינצ'ס מבטיחה חוויה של קינוח מאוזן ובעיקר מתאים לכל אירוע או סיום ארוחה קליל. תוכלו לשנות את הפירות בהתאם לעונות השנה והטעם האישי. כדי להוסיף לריענון, תוכלו להגיש את המנה עם קצפת או עם סלט פירות טרי בצד.

בלינצ'ס טבעוני בקלי קלות

מצרכים:
– 1 כוס חלב סויה
– 1 כוס קמח
– כף סוכר
– כף שמן
– כפית תמצית וניל
– כף טחינה

לפורמט טבעוני של בלינצ'ס, ניתן להכין בלילה פשוטה המבוססת על חלב סויה במקום חלב רגיל. כאשר מעוניינים לאפות את הבלינצ'ס, נפעל באופן זהה למתכונים הקודמים וניצור שכבות דקות של בלילה במחבת החמה.

נגיש בלינצ'ס טבעוני עם מילויים כמו טחינה גולמית מעורבבת עם מעט סילאן לגיוון טעמים משובח. הבלינצ'ס הטבעוני מציע פתרון מצוין לטבעוניים שמעוניינים להינות מקינוח פשוט להכנה. הפשטות של המנה יחד עם קרמיות הטחינה וסילום הסילאן משתלבים נפלא ומעניקים טעם בינלאומי.

בלינצ'ס קינמון ותפוחים

מצרכים:
– 2 ביצים
– 1 כוס חלב
– 1 כוס קמח
– כף סוכר
– כף שמן
– כפית וניל
– תפוחים מגוררים
– מעט קינמון

בלינצ'ס במילוי קינמון ותפוחים הוא מנה מחממת לאלו שמחפשים משהו עם טעם עמוק ומרקם פירותי. לאחר שהכנו את הבלינצ'ס על פי המתכונים הקודמים, נוסיף את תערובת התפוחים והקינמון כמילוי.

נגרד את התפוחים ונשרא בהם מעט סוכר כדי להוציא את מתיקותם. נוסיף את התפוחים המגוררים עם הקינמון לתוך הבלינצ'ס, ונוודא שהכל נשמר היטב בתוך הרול. הסיום המומלץ הוא להגיש את המנה חמימה, אולי אפילו עם מעט רטבים קרמליים או שמנת חמצמצה מעל, כדי להעצים את החוויה הנעימה שהקינוח הזה מציע.

אין ספק שבלינצ'ס הוא אחד הקינוחים המושלמים לשיתוף או כקינוח אישי מפנק. מגיוון המילויים ועד לשיטות ההגשה המיוחדות, כל אחד יכול למצוא דרך להכין ולהנות מהבלינצ'ס המתוק שלו. בין אם אתם אוהבים אותו שוקולדי, גבינתי, צבעוני מפירות טריים או טבעוני ובריא, המפתח להנאה שלמה הוא לנסיון במטבח, ולהתענג על התוצאה המתוקה בסוף. בפוד טו יו תמצאו מגוון מתכונים מעוררי השראה למאכלים נוספים שבעזרתכם תוכל להעשיר את השולחן ולזכות באינספור מחמאות. אם תרצו עוד טיפים או מתכונים, נשמח לעזור ולהעשיר את ידיעתכם בבישול ואפייה מתוקים.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!