מתכון לשבועות

שבועות הוא חגיגה של טעמים, צבעים וריחות המשתלבים יחד ליצירת חוויה קולינרית מרשימה. עם מגוון מתכונים שכוללים גבינות, ירקות, וקינוחים מפתיעים, החג הזה מציע לנו הזדמנות לחדש ולגוון את המטבח. במאמר זה נציג כמה רעיונות למתכונים ייחודיים שיעשו לכם חגיגה אמיתית. המנות המוצעות מפוארות מספיק לשולחן החג, אך גם פשוטות להכנה כך שכל אחד יכול להכין אותן במטבח הביתי. המתכונים שיתווספו כאן כוללים מרכיבים לעונה וטכניקות הכנה כיפיות, שמוסיפות קצת יצירתיות לשגרת הבישול. בין אם אתם חובבי הבישול או פשוט מחפשים לחדש את שולחן החג עם מנות שונות וטעימות, כאן תמצאו את כל מה שדרוש לכם. אז הבא נתחיל בהרפתקה קולינרית לשבועות הזה.

פשטידת גבינות ותרד

מרכיבים:
– 200 גרם תרד טרי
– 200 גרם גבינת קוטג'
– 100 גרם גבינה בולגרית
– 3 ביצים
– 1 כוס קמח
– חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
– מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחמם את התנור ל-180 מעלות. לנקות את התרד היטב, לקצוץ ולהניח בקערה. להוסיף את גבינת הקוטג`, הגבינה הבולגרית, הביצים והקמח ולערבב היטב עד שהתערובת אחידה. להוסיף את הפרמז'ן המגורר ולתבל במלח ופלפל. לשמן תבנית פאי או פשטידה ולמזוג את התערובת לתוכה. לאפות 30-35 דקות בתנור עד שהפשטידה מתייצבת ושטח הפנים מזהיב. להוציא ולחכות כמה דקות לפני החיתוך וההגשה. מנת פשטידה זו מביאה לשולחן חג השבועות טעם רענן ועשיר, משולב בתבנית קלאסית של גבינות ותרד, והיא טעימה גם קרה.

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

מרכיבים:
– 250 גרם פסטה פנה
– 1 כף חמאה
– 200 גרם פטריות חתוכות
– 2 שיני שום קצוצות
– 250 מ"ל שמנת לבישול
– חצי כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
– מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לרתוח את הפסטה לפי הוראות היצרן עד אל־דנטה ולסנן. בינתיים, להמיס חמאה במחבת גדולה ולטגן את הפטריות במשך מספר דקות עד שהן זהובות ומטוגנות. להוסיף את השום הקצוץ ולהמשיך לטגן במשך 2 דקות נוספות. להוסיף את השמנת לבישול ולחמם עד הרתחה קלה. להוסיף את גבינת הפרמז'ן ולתבל במלח ופלפל לפי הטעם. לערבב היטב עד שהרוטב מסמיך מעט. לבסוף, להוסיף את הפסטה המוכנה למחבת ולערבב עד שהפסטה מכוסה היטב ברוטב השמנתי. להגיש חם ולפזר גבינת פרמז'ן מעל בעת ההגשה. המנה מתאימה במיוחד לארוחת חג שבועות והיא מוצעת כליווי למנות אחרות בשולחן החג.

עוגת גבינה ושוקולד לבן

מרכיבים:
– 250 גרם גבינת שמנת
– 150 גרם שוקולד לבן
– 1 כוס קצפת להקצפה
– חצי כוס סוכר
– קרקר דק להנחה בתחתית

אופן ההכנה:
לשבור את השוקולד הלבן לחתיכות קטנות ולהמיס אותו באמבט מים חמים או במיקרוגל עד שיהיה חלק ונוזלי. בקערה גדולה לערבל את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה ואחידה. להוסיף את השוקולד המומס ולערבב היטב עד שלא נותרים גושים. להכין קצפת מהקצפה ולהוסיף לתערובת תוך ערבוב קל ועדין עד שהמסה אחידה. לצקת את התערובת על קרקר שבור בתבנית מתאימה לעוגה ולהחליק את החלק העליון עם מרית. להקפיא למשך מספר שעות עד שהעוגה מתייצבת לחלוטין. המנה תהווה את הסיום המושלם לסעודת החג עם טעמו העדין של השוקולד הלבן והמרקם הרך של הגבינה.

סלט עשבים וגבינת פטה

מרכיבים:
– חבילה מצרית של חסה רומית
– חופן עלי פטרוזיליה
– חופן עלי נענע
– 100 גרם גבינת פטה
– חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
– רבע כוס שמן זית
– מיץ מ-1 לימון
– מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשטוף ולייבש את החסה, לחתוך לחתיכות בגודל ביס ולהניח בקערת סלט גדולה. לשטוף ולחתוך את הפטרוזיליה והנענע ולהוסיף לקערה. לפורר את גבינת הפטה ולהוסיף לסלט יחד עם אגוזי המלך הקצוצים. להכין רוטב על ידי ערבוב שמן זית עם מיץ לימון מלזרים וטיפה פלפל ולשפוך על הסלט. לערבב בעדינות את כל המרכיבים כך שהסלט יהיה אחיד. הסלט משלב טעמים של טריות ועזות, מושלם להגשה לצד המנות החמות ויכניס רעננות לשולחן החג.

קציצות עדיפות וגבינת צפתית

מרכיבים:
– חצי קילו של קישואים מגורדים
– 2 ביצים
– 150 גרם גבינת צפתית מפוררת
– חצי כוס קמח
– שום ופטרוזיליה קצוצים לפי הטעם
– מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לסחוט היטב את הקישואים המגורדים בעזרת ידיים או נייר סופג כדי להוציא מהם את הנוזלים. להעביר לקערה, להוסיף את הביצים, הגבינה המפוררת, הקמח, השום, הפטרוזיליה והתבלינים ולערבב היטב עד שמתקבלת מסה אחידה. ליצור קציצות בגודל אחיד ולעצב על מגש. לטגן על מחבת טפלון עם מעט שמן עד שמזהיבים מכל צד. ניתן גם לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד השחמה. המנה מתאימה לארוחת חג משובחת עם מרקם קריספי וטעמים עדינים של גבינה ומשתלבים היטב עם עושר העשבים.

טארט לימון ונענע

מרכיבים:
– 200 גרם ביסקוויטים מפוררים
– 100 גרם חמאה מומסת
– 3 חלמונים
– 1 כוס מיץ לימון טרי
– חצי כוס סוכר
– חופן עלי נענע

אופן ההכנה:
לערבב את הביסקוויטים המפוררים עם החמאה המומסת עד שמתקבלת מסה דביקה ולהדק לתחתית תבנית לטארט. לחמם מעט את מיץ הלימון עם הסוכר עד שהסוכר נמס. לערבב את החלמונים עם המיץ והנענע הקטופה ולצל רוטב לימונענע על תחתית הטארט. להכניס להקפאה למשך כמה שעות והרעננות החמצמצה תעניק לכם קינוח מושלם, כלול בתפריט החג עם טעמים רעננים ומעודנים.

כל מתכון מהמאמר מציע גישה יצירתית וטעימה למנות שכדאי להציע בשבועות ומעבר. כל מנה מרשימה לכשעצמה ומבטיחה חווית טעמים בלתי נשכחת. גם ניתן לשלב מתכונים אלו בתכניות בישול שונות ולמצוא עידוד והשראה לפתח מנות חדשות. פוד טו יו קוראים לכם לנסות את המתכונים וליהנות מהכנות ומן הארוחות בשבועות הקרוב. אם אתם מעוניינים לחדש את השולחן בחג, כל שעליכם לעשות זה להרים טלפון וליצור קשר ונשמח לעזור לכם למצוא את המתכונים המתאימים ביותר לכם ולמשפחתכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!