שעועית אדומה מתכון

תיאור
שעועית אדומה היא מרכיב עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים שנמצאת במטבחים רבים ברחבי העולם. השעועית האדומה ידועה במרקם הרך שלה וביכולת לספוג טעמים, מה שהופך אותה לנהדרת במגוון מנות ותבשילים. בכתבה זו נעמיק את הידיעה על המתכון הנפלא שבו שעועית אדומה היא המרכיב המרכזי, ונציג כמה רעיונות יצירתיים ובהם טיפים מועילים להכנה. לשעועית האדומה יתרונות בריאותיים רבים, כולל תכולת חלבונים וסיבים תזונתיים גבוהה, מה שהופך אותה למצרך שימושי בתזונה בריאה ומאוזנת. זו הזדמנות נהדרת ללמוד איך להשתמש בצורה הטובה ביותר בשעועית האדומה כדי להכניס יותר טעמים ובריאות למטבח שלך. אנו נעבור על החומרים הדרושים לכל מנה, נסביר את שלבי ההכנה בצורה פשוטה ומובנת, ונציג שתיים-שלוש וריאציות שכל אחד יכול לנסות במטבח הביתי שלו ולהפתיע את המשפחה או החברים עם טעמים חדשים ומרגשים.

שעועית אדומה במרק ירקות

הכנת מרק שעועית אדומה ירקות פשוטה יחסית. אומנם המרק דורש מספר פריטי ציוד בסיסיים כמו סיר גדול, כף ערבוב וסכין חדה אך לא נדרש ניסיון רב כדי להצליח במתכונים מסוג זה. המרק הזה טעים במיוחד בימי חורף קרים והוא מספק תחושת חמימות וניחומים. כך תוכלו ליהנות מארוחה מזינה וטעימה המשלבת בין טעמי הירקות לשעועית האדומה ובתיבול עדין שיחמם את הלב. המצרכים הנדרשים הם:

שעועית אדומה יבשה 2 כוסות
מים 2 ליטר
בצל גדול קצוץ
גזר חתוך לקוביות
כרישה פרוסה לפרוסות דקות
סלרי פרוס דק
שמן זית 2 כפות
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
משרים את השעועית במים לפחות 8 שעות או למשך הלילה. יום למחרת מסננים ומבשלים את השעועית בסיר גדול עם מים עד שהיא מתרככת. בינתיים, מחממים שמן זית בסיר גדול נוסף, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שקוף. מוסיפים את הגזר, הכרישה והסלרי וממשיכים לטגן למשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השעועית המבושלת לסיר הירקות, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים את המרק על להבה נמוכה למשך כחצי שעה נוספת כדי שהטעמים יתמזגו היטב.

סלט שעועית אדומה טרייה

סלט שעועית אדומה טרייה הוא תוספת רעננה ומבריקה לכל ארוחה, ומכיל מרקם עז וצבעים חיים. המנה מכילה שילוב נפלא של שעועית אדומה מבושלת עם ירקות טריים והיא נועדה להפתיע עם שילוב טעמים מושלם. קל להכין את הסלט הזה במהירות וכך להוסיף צבעים מרעננים לכל שולחן ארוחה חגיגי או יומיומי.

שעועית אדומה מבושלת 2 כוסות
עגבניות שרי חצויות
מלפפון חתוך לקוביות
בצל ירוק קצוץ
פטרוזיליה טרייה קצוצה
לימון סחוט
שמן זית כף אחת
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
שמים את השעועית, העגבניות והמלפפון בקערת סלט גדולה ומערבבים בעדינות. מוסיפים את הבצל הירוק והפטרוזיליה ועליהם מטפטפים את מיץ הלימון והשמן הזית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. ערבוב קל נוסף והסלט מוכן להגשה. מתאים לצריכה מיידית או לאחר קירור קל למרקם קציף יותר.

תבשיל שעועית אדומה עם בשר טלה

תבשיל שעועית אדומה עם בשר טלה מתאים במיוחד לארוחות משפחתיות חגיגיות. המנה מציעה שילוב טעמים עשיר ומהנה שנותן מקום לשעועית האדומה להפגין את מלוא אוצרות התיבול שלה. תבשיל זה הוא דוגמא מצוינת לכך שכאשר כל המרכיבים משתלבים נכונה, אפשר להתענג על כל ביס ולהרגיש את האהבה שמושקעת בו.

שעועית אדומה כוס אחת
קוביות בשר טלה 500 גרם
בצל גדול חתוך לקוביות
תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
שיני שום פרוסות
גזרים חתוכים לקוביות
רסק עגבניות כף אחת
פפריקה מתוקה כפית אחת
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מבשלים את השעועית בקדירה עם מים ומסננים לאחר התרככות. מחממים מעט שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הקוביות בשר טלה ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את השום, תפוחי האדמה, הגזר וכל יתר המרכיבים. מבשלים לאט עם מכסה סגור על אש נמוכה למשך כשעה. לאחר מכן בודקים תיבול ומוסיפים לפי הצורך. התבשיל מוכן כשהבשר מתרכך ומזמין לאכילה.

בוריטו שעועית אדומה

בוריטו שעועית אדומה הוא מנה מרגשת עם השראה ממטבח דרום אמריקה הנפוץ. המנה ממלאת טורטיה במילוי עשיר של שעועית אדומה ושאר רכיבים טעימים, מה שמייצר חוויית אכילה מרעננת ומשביעה. עם הידור מדויק, כל אדם יכול להכין את המנה הזו בקלות בבית.

טורטיות
שעועית אדומה מבושלת כוס אחת
אורז מבושל כוס אחת
אבוקדו מרוסק
גבינה מגוררת כוס אחת
חסה קצוצה
עגבניות קצוצות

אופן ההכנה:
משטחים טורטיה ומורחים מעט אבוקדו במרכז. מניחים על האבוקדו את השעועית והאורז המבושלים. מעל להם מסדרים את קוביות העגבנייה והגבינה המגוררת לסיום, מניחים את החסה הטריאה וסוגרים את הטורטיה. מחממים מעט בטוסטר או בתנור ונהנים מבוריטו שעגיל המשאיר טעם נהדר בפה.

פוריופורו: ארוחה מהירה ובריאה

שעועית אדומה בתוספת פוריו היא מנה מהירה ובריאה שניתנת להכנה תוך דקות ספורות. היא מותאמת למי שמחפש מזון מהיר אך בריא עם כל התכונות התזונתיות של השעועית וזאת תוך שימוש במעט רכיבים להעצמת הטעם הכפרי.

ביצים טרופות 4
שעועית אדומה מבושלת כוס
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
טורפים את הביצים עם מלח ופלפל. מחממים מחבת מניחים את תרכובת הביצים בה וטורפים בקלות. כאשר הביצים כמעט מוכנות מוסיפים את השעועית והפטרוזיליה פנימה ונותנים להכל להתבשל קלות. התוצאה היא ארוחה מזינה, מהירה ומוניוצת לכל זוג ארוחה בצהריים, בוקר או ערב.

מתכון שעועית אדומה לפסטייבל תרבותי

שפע טעמים מגוון מעניין בין מתכוני שעועית אדומה נבחרו בצורה מיוחדת לפסטיבלים תרבותיים. המנה שמשלבת מרקם וטעם מעודן, מוציאה את השעועית האדומה במלוא יופייה ויכולת השימוש הוורסטילית שבה.

שעועית אדומה קופסה 1
עגבניות חתוכות 2
בצל גדול קצוץ
גמבה צבעונית חתוכה לרצועות
כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את הגמבה ואת עגבניות. מבשלים כ-5 דקות עד שהעגבניות מתחילות להיות רכות ממעטים את הנוזלים. מוסיפים את השעועית והכוסברה, מבשלים יחד זמן קצר עד שכל הטעמים משתלבים. מתכון זה מתאים במיוחד לאירועים חברתיים, כאשר רוצים לשלב טעמים ממקור שניתן להציע לקהל רחב.

לסיום, שעועית אדומה מציעה מגוון רחב של מתכונים מכל רחבי העולם, כשהיא מספקת ערכים תזונתיים עשירים וטעמים מגוונים. אפשר להכין איתה מנות מרקים חמים, סלטים טריים, תבשילים עשירים ואפילו ארוחות מהירות. אם אתם מחפשים לשלוט באמנות הבישול עם שעועית אדומה או פשוט להוסיף מתכון חדש לרפרטואר שלכם, זוהי בחירה מצוינת תמיד. כאן בפוד טו יו נשמח לעזור לכם לבחור ולהכין מתכונים נפלאים לשעועית אדומה שיפתיעו כל אורח. צרו קשר איתנו בכל שאלה או התייעצות, ונשמח לעמוד לשירותכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!