סביח מתכון

סביח הוא אחד המנות הפופולריות בארץ, והוא מגלם בתוכו את המפגש הטעים בין טעמים, טקסטורות וצבעים. המנה כוללת את השילוב המושלם של חצילים מטוגנים, ביצים רכות, טחינה, עמבה, ירקות טריים ופיתה חמה. כאשר המרכיבים מתחברים יחדיו, הם יוצרים חוויה קולינרית ישראלית אותנטית ועשירה. עבור אלו שמחפשים לקחת את ההנאה במנה לרמה הבאה, הכנת סביח בבית יכולה להיות חוויה מרתקת. אבל איך מכינים סביח מושלם שינצח את כל הדוכנים והמסעדות

מצרכים לסביח המושלם

פיתה עבה ואוורירית
חציל מגורר או חתוך לפרוסות
ביצים קשות
טחינה גולמית
עמבה לפי הטעם
חומוס משובח
סלט ירקות טריים הכולל עגבניות, מלפפונים ובצל
עלי פטרוזיליה קצוצים

כמובן שניתן לשלב מרכיבים נוספים כמו לימון כבוש, רוטב חריף או ירקות נוספים לפי הטעם. אין ספק כי השילוב האישיותי של תוספות ורטבים יעניק לגוון הייחודי שלכם את האופי שהוא צריך. המרכיבים האיכותיים חשובים מאוד לשמירה על הטעם המקורי של המנה.

אופן הכנת הפיתה

כשאתם מכינים סביח בבית, אחד הדברים החשובים הוא להשתמש בפיתה טרייה ואוורירית. ניתן להכין פיתה בבית או לרכוש אותה ממאפייה מקומית. כדי להכין אותה, השתמשו בקמח, מים, שמרים ומלח ולתפחו במשך כשעה. לאחר מכן, חלקו את הבצק לכדורים קטנים ורדו כל כדור לעוביה של כחצי סנטימטר. חממו מחבת או טאבון בגריל או על הכיריים. אפו כל פיתה במשך כשתי דקות על כל צד עד שתתנפח ותקבל צבע זהוב-חום. חשוב להימנע מלשחרר את האדים כל עוד לא סיימתם את כל הפיתות כדי לשמור על אווריריות. לאחר מכן חממו מעט את הפיתה לאגירה הרמטית של הסביח

טיגון החצילים

טיגון נכון של החצילים יוסיף רבות לטעמו של הסביח וישדרג את הטעם הסופי. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי בינוני. מחממים שמן במחבת עמוקה ומערבבים את החצילים בשמן עד להשחמה קלה מכל צד. הסוד כאן הוא לא להשתמש יותר מדי בשמן – טיגון בחום גבוה ובמעט שמן יוצר מרקם פריך בחוץ ונמנע מקבלת מרקם שומני מדי. לאחר הטיגון, יש לנקז את החצילים על נייר סופג ולתבל במלח קלות לסיום. החצילים הם הנשמה האמתית של המנה

הכנת הטחינה

הכנת הטחינה דורשת שימוש ברמה גבוהה במצרים איכותיים תוך שמירה על איזון הטעמים הנכון. השתמשו בטחינה גולמית איכותית ותוסיפו לה מים קרים בהדרגה עד לקבלת מרקם חלק ונוזלי. תבלו במלח, שום ולימון טרי לכדי קבלת סיחור טעם עם חותרת בלוטות הטעם שלכם. חשוב לטעום את הטחינה ולוודא שהיא עונה על הטעמים המועדפים לפני שתוסיפו אותה לפיתה הופכת לסיפור טעם עולמי

הרכבת הסביח

ההרכבה של סביח דורשת מהלך של דיוק והרמוניה בטעמים. פותחים את הפיתה בעדינות ומשאירים כיס פנימי. מורחים שכבה דקה של חומוס ולאחר מכן מסדרים את החצילים המטוגנים. מוסיפים ביצה קשה חצויה שמשתלבת נהדר עם הרכות והחלקות השמנונית של החציל. שכבת טחינה ומעט עמבה יתקבלו בברכה ויניבו טעם חמצמץ וארומטי שנותן חיים למנה כולה. לסיום, תוספת של סלט ירקות טריים, פריטוזיליה קצוצה ובמידת הצורך גם פלפל חריף

הטאצ'ים הסופיים

הטאצ'ים הסופיים חשובים ביותר כדי להעניק לסביח האישי את הטאצ' הייחודי שלכם. הוסיפו מעט לימון כבוש או צ'ילי לרדת על עלי הפטרוזיליה. אפשר להוסיף גם סחוג או רוטב מותאם אישית שינחה את הטעם הכללי. הדריכות כאן כדי לדרגה טען נוסף באמצעות התוספות הנכונות והוא יכול לייתר את החוויה הקולינרית ולהפוך אותה לסיפור אישי שבאמת ישתמש בכל החושים התענוגיים

הכתבה הזו התמקדה בהכנת הסביח הכדאי והטעים ביותר בנוחות הביתית. מרמת המרכיבים ואיכותם, לתהליך הטיגון המדויק וההרכבה האופנתית, המנה הזו מתמזגת בכל יכולותיה עד שמגיעה לתוצאה מושלמת. שימוש במצרכים טריים והתאמה אישית של הטעמים הם מה שמעניק לכל מנה את ההיבט האישי שלה, אותה חותמת ייחודית של פוד טו יו, שלא ניתן לחקור דרך אחרת. אם יש לכם כל שאלה נוספת או הערה זכרו שאפשר לפנות אלינו ונשמח לעזור בכל פרט או מתכון נוסף

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!