מוקפץ מתכון

מוקפץ הינו אחד המאכלים הנפוצים והאהובים במטבח האסייתי. מדובר במנה צבעונית, מתובלת ומלאה בטעמים שיכולה להתאים לכל ארוחה. הבסיס למנה הזו פשוט יחסית, מה שמאפשר לגוון ולהוסיף מרכיבים לפי הטעם וההעדפה האישית. הגמישות של המנה הופכת אותה לפופולרית מאוד בקרב משפחות עסוקות ואנשים שאוהבים אוכל ביתי מהיר. הכנת המוקפץ יכולה להוות זמן איכות עבור אלו שנמצאים יחד סביב המטבח. גם אם אתם מקצוענים וגם אם אתם מתחילים, תוכלו ליהנות מהכנה פשוטה ומהנה. הפשטות של המנה היא גם היתרון הגדול שלה, כיוון שהיא איננה דורשת טכניקות מורכבות או ציוד מיוחד. המאמר הבא יספק מידע שימושי וקריטי על מתכונים שונים של מוקפץ עם המתכונים האהובים ביותר שתוכלו למצוא בפוד טו יו.

מוקפץ עוף וירקות

מרכיבים:
חזה עוף קצוץ לקוביות
2 גזרים מגוררים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל חתוך
1 כף רוטב סויה
2 כפיות שמן שומשום
מיץ מחצי לימון

על מנת להכין את המוקפץ עוף וירקות, טגנו את הבצל והפלפל האדום בשמן השומשום עד שיתרככו. הוסיפו את חזה העוף, וערבבו עד שהוא מבושל. לאחר מכן, הוסיפו את הגזרים המגוררים, רוטב הסויה ומיץ הלימון. ערבבו את כל המרכיבים יחד והמשיכו לבשל עד שהירקות מתרככים. הגישו חם ותיהנו ממנה מלאת טעם וצבע. אפשר להגיש את המנה על מצע של אורז או אטריות לפי הטעם.

מוקפץ בקר בתיבול אסייתי

מרכיבים:
200 גרם רצועות בקר
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב צדפות
2 כוסות ברוקולי
1 כף שמן קנולה
3 שיני שום כתושות
ג'ינג'ר קצוץ דק

הכינו את המוקפץ בקר בתיבול אסייתי על ידי חימום שמן הקנולה בווק או במחבת גדולה. הוסיפו את השום והג'ינג'ר וטגנו בקלות עד שיתרככו. הוסיפו את רצועות הבקר וערבבו עד שהן מתבשלות היטב. לאחר שהבקר קיבל את מידת הבישול הרצויה, הוסיפו את הברוקולי ורוטב הסויה. המשיכו לבחוש עד שכל החומרים מתאחדים. לסיום, הוסיפו את רוטב הצדפות וערבבו היטב. הגישו תוך כדי שהמנה חמה ומאוזנת בטעמים.

מוקפץ טבעוני עם טופו וירקות טריים

מרכיבים:
חבילת טופו חתוך לקוביות
1 כף רוטב סויה
1 כף רוטב טריאקי
1 כף שמן זרעי חמניות
גמבה חתוכה לפרוסות דקות
1 בצל ירוק קצוץ
2 קישואים מגוררים

להכנת המוקפץ הטבעוני, חממו את שמן זרעי החמניות במחבת רחבה. הוסיפו את קוביות הטופו וטגנו עד שהן מקבלות צבע זהוב מכל הצדדים. הסירו את הטופו לצלחת, ובאותו השמן טגנו את הגמבה, בצל הירוק והקישואים עד לריכוך. הוסיפו למחבת את הטופו וטבלו ברוטב סויה וטריאקי. בחשו עד שהרוטב מצפה את כל החומרים, והמשיכו לבשל עוד מספר דקות. המנה מוכנה להגשה כשהיא חמה וטבעונית מושלמת.

מוקפץ שרימפס עם ירקות ברוטב שום לימון

מרכיבים:
200 גרם שרימפס קלוף
3 שיני שום כתושות
מיץ לימון מחצי לימון
1 כף שמן זית
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 בצל סגול פרוס

למוקפץ שרימפס עם ירקות, חימום שמן הזית במחבת, והוסיפו את השום והשרימפס. טגנו עד שהשרימפס מתבשל ומחליף צבע. הוסיפו את הפלפלים הצהובים והבצל הסגול, טגנו את הירקות יחד עם השרימפס עד לדרגת הריכוך הרצויה. תבלו במיץ לימון והמשיכו לערבב למשך מספר דקות נוספות. הגישו את המנה כשהיא חמה ועם טעם לימוני נפלא.

מוקפץ עם אטריות ביצים וירקות מוקפצים

מרכיבים:
חבילה של אטריות ביצים מבושלות
2 סלקים מגוררים
1 גזר מגורר
1 בצל פרוס דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף שמן זרעי חמניות

תחילה, חממו את שמן זרעי החמניות בווק והוסיפו את הבצל. טגנו עד שהוא מתחיל להזהיב. הוסיפו את הסלק המגורר ואת הגזר, והמשיכו לטגן דקה-שתיים. הוסיפו את האטריות המבושלות וטבלו באווסופת רוטב סויה. המשיכו לערבב עד שהכול חם ומעורבב היטב. הגישו את המנה כשהיא חמה ועם אטריות במיטבן.

המתכונים השונים של המוקפץ מעניקים חוויה קולינרית עשירה ומגוונת. המוקפץ הוא אבן חסרה בכל מטבח מוכן ויש כפי שראיתם, אינספור דרכים לשדרג את המנה עם שילוב טעמים וטכניקות שונות. המנות המוקפצות הן הים הצפוני של אפשרויות הבישול בכל הנוגע ליעילות, מהירות וטעם. במוקפץ אפשר לשלב כמעט כל מרכיב אהוב ולהתאים אותו לטעם ולזמן שיש לרשותכם. געתם בנקודה שבה אתם צריכים עזרה או רעיונות נוספים נסו את פוד טו יו אנחנו כאן כדי לעזור ולספק לכם עוד רעיונות וטיפים שירוממו את הארוחות שלכם.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!