מתכון לשניצל

שניצל הוא מאכל אהוב ופופולרי שמצליח לכבוש את לבבות רבים ברחבי העולם. כל מי שניסה להכין אותו יודע שזה יכול להיות פשוט ומהנה עם המרכיבים הנכונים והביצוע המדויק. כשחושבים על שניצל, אנחנו מדמיינים פרוסה מוזהבת וקריספית שעוטפת בשר עסיסי ומענג. כדי להכין שניצל מושלם, חשוב להקפיד על בחירת הבשר, השימוש הנכון בתיבול, ובשלב הבישול שמעניק לו את הטעם המיוחד. המתכון הפשוט אך הייחודי שלנו לשניצל ישאיר אתכם עם טעם של עוד ויראה לכם איך הכנת שניצל יכולה להפוך לחוויה קולינרית מרהיבה.

מצרכים

פרוסות חזה עוף (כמות לפי הצורך)
כוס קמח
3 ביצים
כוס פירורי לחם
מלח
פלפל שחור
שמן לטיגון

אופן הכנה

חיתוך והכנת הבשר: ראשית, נתחיל בחיתוך חזה העוף לפרוסות בעובי אחיד כדי להבטיח בישול. מומלץ לדקק את הבשר עם פטיש בשר בין שתי שכבות ניילון נצמד. ניתן לתבל את הבשר במלח ופלפל שחור לפי הטעם ולהניח בצד לעוד כמה דקות למציאת הטעמים.

השניצל מושרה בבצק פירורים: לאחר התיבול, נשבור את הביצים לתוך קערה ונטרוף אותן היטב יחד עם טיפת מלח. נניח את הקמח בקערה שטוחה ואת פירורי הלחם בקערה שטוחה אחרת. נתחיל בלחם את נתחי העוף בקמח, נועבר לביצה ונצפה בפירורי לחם עד שכל נתח מכוסה בפירורים. נבצע את התהליך לכל נתחי העוף.

מתכונים לפירורי לחם

ההכנה של פירורי לחם היא אחד החלקים המכריעים בהכנת שניצל. ניתן להשתמש בפירורי לחם קנויים או לחלופין להכין בבית. ההכנה הביתית תוכל לשדרג את הטעם ותאפשר לכם לשלוט באיכות המרכיבים.

כדי להכין פירורי לחם בבית, קחו לחם ישן (רצוי לחם לבן) ופרסו אותו לקוביות קטנות. לאחר מכן אפו את הקוביות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 150 מעלות עד להזהבה וייבוש מלא. לאחר הקירור, כתשו את הקוביות במסננת או במטחנה עד לקבלת פירורים עדינים.

טיפים לשיפור טעם השניצל

חיזוק הטעמים והתיבול הביתי יכולים להפוך את השניצל הביתי לעשיר ומעניין. השתמשו במעט שום טחון או אבקת שום לתיבול הביצים או פירורי הלחם.

ניתן להוסיף גם תבלינים נוספים כמו אורגנו, פפריקה מתוקה או קארי לפירורי הלחם כדי להעניק לשניצל טעמים מתובלים ומעמיקים יותר. השדרוגים הקטנים האלו יבדילו את השניצל שלכם מהסטנדרט.

יתרונות הטיגון בשמן זית

שמן הטיגון המסורתי מכיל שמנים צמחיים פשוטים, אך שימוש בשמן זית יכול להוסיף ערך תזונתי ובריאותי לשניצל. שמן זית כתית מעולה ידוע כשגורם המקנה טעם עמוק ודומיננטי למנות שונות.

שמן זית מכיל חומצות שומן חד בלתי רווית ובריאות, שעוזרות בהפחתת רמת הכולסטרול הרע ובשמירה על מערכות הלב וכלי הדם ובריאות כללית. שימוש בשמן זית יוצר שילוב של טעמים בריאותיים ונפלאים.

שיטות להגשה מרשימה

הגשה מרשימה של שניצל תעורר רושם ותספק חווית אוכל ייחודית. הגישו את השניצל החם על מצע סלט פריך וטרי המכיל ירקות עונתיים בצד ולא מעט רוטב לימון או טחינה. אפשר גם להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה מעל כמגע אחרון.

ניתן להגיש את השניצל גם עם תוספות אהובות כמו פירה תפוחי אדמה או צ'יפס פריך. קומבינציה כזו תהפוך את השולחן לארוחת גורמה ביתית ומנחמת שכל המשפחה תאהב.

הסוד להכנה מוצלחת

כדי להבטיח שהשניצל יוצא מושלם בכל פעם, חשוב להקפיד על קריאה מדויקת של המתכון ושלבי ההכנה. שימוש במרכיבים טריים ואיכותיים תמיד ישדרג את הטעם והתוצאה הסופית.

זכרו שדיוק בבישול וטיגון סביב הטמפרטורות הנכונות, לצד מעקב אחר עובי הנתחים, יעזרו לשמירה על מרקם עסיסי בפנים וקריספי מבחוץ. זהו הסוד שמבטיח שחזרתכם למתכון תהיה מלווה בהצלחה מתמשכת והחמיאו של יקיריכם.

מתכון השניצל שהצגנו מציע לכם דרך פשוטה ומשדרגת להכנת מנה פופולרית בבית. התמקדנו ביידים, בתיבול ובאופן ההכנה המדויק כדי להבטיח תוצאה טעימה ומרשימה. כאשר תעשו את המתכונים האלה, נסו לשחק עם מרכיבים וטעמים שישדרגו את המנה לפי בחירתכם. הזמינו את חבריכם ובני משפחתכם למסע קולינרי ב"אקספרס" והגישו להם חוויה שאספרו עליה לכל אחד. לקבלת מתכונים נוספים ניתן לבקר באתר פוד טו יו. לקבלת ייעוץ נוסף או אם יש לכם שאלות, אל תהססו ליצור איתנו קשר ונהיה שמחים לספק לכם את השירות הטוב ביותר.

תמונה של אבי כהן
אבי כהן

נעים להכיר, אני אבי כהן, שף מומחה ואבא של שני ויואב. המטבח הוא נשמתי, ובאתר שלי תמצאו מתכונים שהופכים את האוכל לאמנות של ממש!

פייסבוק
ווצאפ
שתפו לחברים את המאמר!